Az Odavágók Után Még Semmi Sem Dőlt El Biztosan

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 29.

Kezdem a jó hírrel. Mindkét tippünk betalált, bár egy darabig voltak félelmeink, főleg a Real Madrid – Chelsea meccset látva. Ugyanis azt tippeltük, hogy nem lesz góleső, és a kékek úgy nekiestek a kissé összezavarodott madridiaknak, hogy nem sok jót reméltünk…

A másik meccsen pedig pont, hogy gólokban reménykedtünk, és szerencsére megkaptuk. A City egy kis szerencsével ugyan, de előnnyel készülődhet a visszavágóra, és ezt a Real Madridot látva vannak kétségeink afelől, hogy a Stamford Bridge-en nem szedik szét őket…

De a futball attól szép, hogy kiszámíthatatlan, így akik már lemondtak a PSG-ről vagy a Real Madridról, még ne tegyék…

Real Madrid – Chelsea: 1-1

G.: Benzema ill. Pulisic

A jól megszokott 4-3-3-as felállás helyett Zidane a már egy ideje gyakorolt, de annyiszor nem alkalmazott 3-5-2-es (vagy 5-3-2-es) felállás mellett döntött, három középső védővel, a széleken pedig Dani Carvajallal és Marceloval. Eden Hazard – aki számára ez a meccs bizony különleges volt, hiszen egykori, szeretett csapata volt az ellenfél – csak a kispadon kezdett, Vinicius Jr. és Benzema alkotta a királyiak csatárduóját.

A Chelsea nem húzott semmiféle meglepőt, csak az volt kérdéses, hogy kik lesznek Werner mellett a támadók közül. Thomas Tuchel végül Mason Mount és Christian Pulisic mellett döntött.

Nagy elánnal vágott neki a meccsnek a vendégcsapat, folyamatosan birtokolták a labdát, és amikor nem, akkor azonnal vissza akarták szerezni. A Real Madridot meglepte ez az agresszív játék, nem is nagyon tudtak vele kezdetben mit kezdeni. A 10. percben ajtó-ablak ziccerbe került Timo Werner, ám Thibaut Courtois lábbal hárított. Meg kell dicsérni a kapust, szinte lehetetlen helyzetben volt, és le kell teremteni a támadót, mert négy méterről ezen a szinten nem illik hibázni.

Intő jel volt, hogy a német ilyen könnyedén helyzetbe kerülhetett, de a Real Madrid továbbra is kihagyott, és négy perccel később erre rá is fázott. Christian Pulisic vett át teljesen üresen egy labdát a tizenhatoson belül, Courtois ugyan megpróbálta lelopni a lábáról a labdát, de az amerikai ügyesen kicselezte a kapust, majd a Nacho – Varane páros között a kapuba lőtt. Varane vállal még bele is ért amúgy a lövésbe, kevésen múlt a bravúr.

Vezetett a Chelsea, és egyáltalán nem érdemtelenül. A gól után kissé alábbhagyott a nagy lendület, és Karim Benzema került előtérbe. A Real Madrid franciája nagyon akart, a 23. percben hatalmas bombát eresztett meg – pedig nem gyakori, hogy ő távolról tüzel. A labda a baloldali kapufát súrolva hagyta el a játékteret, de a Chelsea kapott egy kis emlékeztetőt, hogy nem lefutott még ez a meccs.

De nem tanultak belőle. A 27. perc hozta meg az egyenlítést: Modric beadását Casemiro fejelte középre, Militao még egy kicsit megtoldotta fejjel a labdát, amit Karim Benzema előbb megszelidített – fejjel -, majd félfordulattal a léc alá bombázott. Szegény Mendy meg sem tudott moccanni.

Innentől helyzetecskék voltak csak, semmi komoly, néhány átlövési kísérlet – ami logikus volt a szakadó eső és a felázott talaj miatt.

Sajnos a második félidőről nem tudok semmi jót nyilatkozni. Az egyik legunalmasabb játékrész volt ez az idei teljes Bajnokok Ligája szezonban, ahol a Real Madrid inkább nem vállalt kockázatot, inkább úgy voltak vele, hogy majd Londonban valahogy megoldják, csak itt ne kapjanak ki. A Chelsea meg… Hát, ők sem erőltették meg magukat.

A meccs után Zidane úgy értékelt, hogy igazságos döntetlen született, míg Thomas Tuchel az első félórát hozta fel, szerinte akkor kellett volna eldönteni a mérkőzést.

A Madrid gondjait tovább növeli, hogy egyelőre úgy néz ki, Marcelo nélkül kell megvívniuk a visszavágót. A brazilt szavazatszámlálónak sorsolták ki, a fellebbezést pedig elutasították. Mendy sérülése miatt nem lesz balhátvédje a Realnak? Vagy majd Nacho, a jolly joker ezt is megoldja?

De nincs jobboldali védő sem, Dani Carvajal ugyanis elszenvedte ötödik sérülését is, így a szezon hátralévő részét kihagyni kényszerül. Felkészül: Alvaro Odriozola.

Nem tudjuk, mi folyik Madridban, de egy szezonon belül 53 sérülés azért egy kicsit sok, nem?

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

PSG – Manchester City: 1-2

G.: Marquinhos ill. De Bruyne, Mahrez

Az előzetes kezdőkhöz képest sem Pochettino, sem pedig Guardiola nem nagyon változtatott, körülbelül mindenki erre a kezdőre számított. Egyedül talán Bakker kezdetése lehetett fura, Kurzawát várták a balbekk posztjára.

Nyolcadik BL elődöntőjére készült Pep Guardiola, de az elképzelései valószínűleg szöges ellentétben voltak a pályán mutatott játékkal. A PSG ugyanis jobban kezdett, és negyedóra játékot követően a vezetést is megszerezte: Angel Di Maria lőtt, a labda egy védőn irányt változtatva szögletre pattant. Az argentin végezte el a sarokrúgást is, és középen a teljesen üresen emelkedő Marquinhos csúsztatott a kapuba.

Nagyon pontatlanok voltak a City játékosai, különösen a középpályások, de a párizsiak is jól kiszúrtak magukkal, sokszor az utolsó passzok nem sikerültek, emiatt hiúsult meg pár ígéretes támadás.

A 41. percig kellett várni az első igazi manchesteri helyzetre, ekkor Phil Foden 15 méterről leadott lövését ütötte ki Keylor Navas.

A szünet után egy teljesen más Manchester City lépett pályára. Egy olyan, ami vért ivott a szünetben vagy legalább feláldozott egy kecskét. Hihetetlen iramot diktáltak Mahrezék, és ennek a 63. percben lett meg az eredménye.

Igaz, ebben a gólban – szerintünk – semmi tudatosság nem volt. Kevin De Bruyne ívelt középre, a tekeredő labda mindenki feje fölött/előtt elment, Keylor Navas pedig későn reagált, így váratlanul, de nem érdemtelenül egyenlített a City.

És végül a győzelem is meglett az angoloknak. Phil Fodent vágták fel 22-23 méterre a PSG kapujától, Keylor Navas felállította a sorfalat, de feleslegesen. Rijad Mahrez lövésére szétrebbentek, mint a verebek a fán, és így a costa ricai hiába vetődött.

A meccs végét sajnos nem a futball, hanem a durvaság uralta, Idrissa Gueye feledkezett meg magáról, és nagyon csúnyán csúszott rá Ilkay Gündogan lábára, amiért a játékvezető kiállította, de így járhatott volna Kevin De Bruyne is, aki Danilo bokáját taposta szét. Ő megúszta egy sárga lappal.

Az első meccsek alapján nem mondhatjuk ki, hogy döntés született, de a Chelsea és a Manchester City is nagyon előnyös helyzetből várhatja a jövő heti visszavágókat.

És ne feledjétek, ma este Európa Liga, az ottani meccsekről holnap olvashattok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső