Bajnokok Ligája: A 6. Forduló Összefoglalója – A Csoport

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 13.

Elérkezett végre az utolsó kör a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiben, a héten kiderült, hogy mely csapatok folytathatják a BL-t tavasszal, illetve kik azok, akik az Európa-ligában bizonyíthatnak. A keddi napon 8 mérkőzésre került sor, és magyar sikerekkel tarkított, gólgazdag meccseket kaptunk. Volt olyan csoport, ahol még kiélezett volt a küzdelem a továbbjutást illetően, de volt olyan is ahol csak a csoportelsőség volt kérdéses. Mindenesetre izgalmakban nem volt hiány, hiszen a 3. és 4. hely kérdése a legtöbb csoportban még nyitva volt. Természetesen most is csoportonként fogunk haladni, és kezdjük a magyar szempontból is érdekes A jelű kvartettel.

Bajnokok Ligája összefoglaló

Ebben a csoportban a továbbjutás nem volt kérdéses, sokkal inkább a harmadik hely, hiszen a Manchester City biztos első 12 ponttal, ami már beérhetetlen a második helyen álló, és 8 pontos PSG számára. Az utolsó kör a 4-4 ponttal álló Leipzig, illetve a Brugge számára volt izgalmas, hiszen mindketten beérhettek a harmadik helyre. Pontegyezőség esetén a németek lehettek nyugodtabbak, hiszen az egymás elleni meccsek alapján a Leipzig állt jobban. A Lipcse hazai pályán fogadta a City csapatát, a Brugge viszont vendégként lépett pályára Párizsban.

RB Leipzig – Manchester City: 2-1

G.: Szoboszlai, Silva, ill. Mahrez

Mivel az angolok már biztosan csoportelsők, korábbi írásunkban nem vetettük el a hazai győzelmet. Arra számítottunk, hogy a City csapatában lehetőséget kapnak olyan játékosok is, akik alapból nem jutnának szóhoz. A németeknek pedig kellett a pont, hiszen az Európa-liga volt a tét. Ennek ellenére nem tippeltünk egyik csapat győzelmére sem, bíztunk bent, hogy mindkét fél szerez gólt, illetve az over 2,5 is jó gondolatnak bizonyult.

A kezdők:

RB Leipzig:

Gulácsi – Mukiele, Klostermann, Gvardiol, Angelino – Kampl, Laimer – Nkunku, Szoboszlai, Forsberg – Silva

Manchester City:

Steffen – Walker, Stones, Ake, Zinchenko – Gündogan, Fernandinho, De Bruyne – Mahrez, Grealish, Foden

A 24. percben már feszülhetett is a mellünk a büszkeségtől, hiszen Laimer kiugratása után Szoboszlai Dominik vette át a labdát, befutott a kapu elé, egy testcsellel átverte a kimozduló Steffen kapust, majd az üres kapuba gurítot, 1-0.

A 41. percben a félpályán labdát veszítettek a hazaiak, és ebből megindulhatott a City. Phil Foden kapta a játékszert a baloldalon, majd a kapu felé törve megcélozta a bal sarkot, de Gulácsi – nyújtózva igaz, de – a kapufára tolta. A kipattanó labda még ellenfélhez kerülhetett volna, de a német védelemnek sikerült tisztáznia, így maradt a hazai vezetés.

A második félidőben sem lassult az iram. A 71. percben ismét a lipcsei gárda vezetett támadást, Forsberg tört be a baloldalon, majd középre passzolt a teljesen üresen álló Andre Silvához, akinek még volt ideje felnézni is, majd kilőtte a bal sarkot. Valljuk be, itt az angol védelem nagyon elaludt. 2-0

Nem sokra rá, a 76. percben megjött a City válasza. Oleksandr Zinchenko ment el a baloldalon, beadta a labdát középre, a tökéletes ütemben érkező Riyad Mahrez pedig egy pattanást követően a kapu jobb sarkába fejel, 2-1.

A meccs végére is maradtak azért izgalmak, a 82. percben Walkernél szakadt el a cérna, és hátulról felrúgta a kapu felé igyekvő Andre Silvát. Lett egy kis lökdösődés, kakaskodás, kijöttek az indulatok mindkét csapat játékosainál, a mozdulatot azonban a játékvezető egy piros lappal díjazta, így emberhátrányba kerültek a vendégek, ami már azonban semmit nem számított, az eredmény maradt. Nyert a Lipcse, és a másik mérkőzéstől függetlenül biztosan megszerezte a harmadik, vagyis az Európa-ligát érő helyet.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Paris Saint-German – Club Brugge: 4-1

G.: Messi (2), Mbappe (2), ill. Rits

Mivel a csoport másik mérkőzését is ebben az időpontban játszották, a belgáknak volt izgulni valójuk, hiszen ha kikap a Lipcse, amire azért lehetett számítani, akkor nekik egy döntetlen is elég az Európa-ligához. Annál is inkább volt okuk a reménykedésre, mivel otthon sikerült döntetlent játszani a párizsiakkal, joggal gondolhatták, hogy ez most is sikerülhet. Ráadásul a PSG biztos továbbjutó, fixen a 2. helyen, így lehet – gondolhatták a belgák, illetve mi is -, hogy egy tartalékos csapat fog a pályára lépni. Ez viszont elsülhet fordítva is, hiszen, ha egy B csapat játszik, akkor ők mindent meg fognak tenni, hogy a kezdőbe kerüljenek. A realitás az, hogy a PSG egy sokkal jobb csapat, és a belgáknak kevés esélyük volt. 2,5 gól fölé tippeltünk, valamint arra, hogy mindkét fél szerez gólt. Jól gondolkodtunk.

A kezdők:

Paris Saint-German:

Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Diallo, Mendes – Wijnaldum, Verratti, Gueye – Messi, Mbappe, Di Maria

Club Brugge:

Mignolet – Hendry, Nsoki, Ricca – Clinton Mata, Vanaken, Balanta, Rits, Sandra – Lang, de Ketelaere

Tehát a Párizs Mbappe, Messi és Di Maria támadó trióval fogadta a belgákat, és a gól nem is váratott sokat magára. Már a 2. percben Mbappe ment el a bal szélen, kiugratta Nuno Mendest, aki megpróbálta középre adni, de Magnolet kiütötte a mezőnybe. Kylian Mbappe köszönte szépen, és okosan a bal alsóba lőtte a labdát, 1-0.

Még csak a hetedik percben jártunk az első félidőben, és ismét a franciák klasszisa villant, Di Maria emelte az ötösre a labdát, Mbappe megint jól helyezkedett, és kapásból lőtt a jobb sarokba. Egyéni rekord, hogy a 22 éves támadónak ez volt a 31. gólja a Bajnokok Ligájában, 2-0.

Nem úgy tűnt, hogy a hazaiak megelégednek az eredménnyel, a 38. percben a friss Aranylabdás Lionel Messi tört be a 16-os előterébe, nem igazán zavarta egy védő sem, ez pedig az ő esetében végzetes lehet. Nem is zavartatta magát, felnézett, és gyönyörűen a jobb sarokba helyezte a labdát, 3-0.

A második félidőben aztán a francia védelem figyelme alább hagyott, valószínűleg a biztos vezetés tudatában, de a vendégek még igenis harcolni akartak. A 68. percben egy 16-os előtti passzolgatást követően Mats Rits érkezett, és kapásból kilőtte Dunnarumma kapujának jobb sarkát. Megvan a szépítés, 3-1.

A meccs végén, a 75. percben Verratti és Messi passzolgattak a vendég 16-oson belül, a csereként beállt Van der Brempt rossz ütemben érkezett, és szabálytalankodott az argentin klasszissal szemben, a játékvezető büntetőt ítélt. A 11-est maga a sértett végezte el, aki higgadtan lőtt a kapu bal oldalába, Magnolet meg sem tudott mozdulni. Ezzel megszületett a végeredmény: 4-1.

Mint ahogy a bevezetőben már volt róla szó, a Manchester City első helyen végzett, veresége ellenére is, a PSG a második, és a Leipzig ért be 7 ponttal az Európa-ligát jelentő harmadik helyre. A Club Brugge csapatának véget ért az európai kirándulás.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső