Bajnokok Ligája: A 6. Forduló Összefoglalója – C Csoport

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 13.

Ebben a csoportban nem kellett nagy izgalmakra számítani, hiszen a továbbjutás sorrendje már az előző fordulóban eldőlt. Az Ajax biztos továbbjutó az első helyen, és hibátlan mérleggel, a második helyen a Sporting áll 9 ponttal, a harmadik a Dortmund 6 ponttal, és utolsó a Besiktas, akik nem szereztek pontot a csoportkörben. Amennyiben a németek nyernek hazai pályán, ami szinte biztos, a Sporting pedig kikap idegenben, akkor is a portugálok jutnak tovább, az egymás elleni eredmények miatt. Tehát a helyezéseken, és a továbbjutáson változtatni nem lehetett, csak ki kellett menni egyet focizni.

Ajax – Sporting CP: 4-2

G.: Berghuis, Antony, Haller, Neres, ill. Tabata, Santos

Mint ahogy már korábban írtam, ebből a tét nélküli meccsből, vagy egy felszabadult gólzáporos meccs lesz, vagy belehalunk az unalomba. Mi is, és a játékosok is. Azonban nem csalódtunk a két csapatban, egy sok góllal tarkított örömfocit láthattunk. Over 2,5-re tippeltünk korábban, és arra, hogy mindkét fél szerez gólt, ebből mindkettő be is jött.

A kezdők:

Ajax:

Pasveer – Mazraoui, Schuurs, Martinez, Blind – Alvarez, Berghuis, Gravenberch – Antony, Haller, Neres

Sporting CP:

Virginia – Neto, Esgaio, Inacio – Esteves, Braganca, Ugante, Reis – Santos, Tomas, Tabata

Már a 7. percben el is kezdik a csapatok a gólgyártást, igaz még nem akcióból. Sebastien Haller lábára taposnak rá a 16-oson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítél, bár ehhez kellett a VAR segítsége is. Maga a sértett áll a labda mögé, és magabiztosan kilövi a jobb sarkot, 1-0.

A 15. percben egy gyönyörűen tisztára játszott labdát kap Berghuis a 16-os sarkánál, meg is nézi a bal sarkot, de a lövés egy hajszál híján elkerüli a kaput. Szép próbálkozás volt, de az eredmény maradt.

A 22. percben aztán a portugálok is hallatják a hangjukat, Tabata ível a jobb szélről a kapu elé, és az érkező Nuno Santos estében lövi ki a bal sarkot. Megvan az egyenlítés, 1-1.

A 42. percben a vendégek védője, Goncalo Inacio rosszul szabadít fel a kapu előtt, és ellenfélnek adja a labdát, Antony átveszi, átver két védőt is, és a kirobbanó kapus mellett a hálóba gurít. Ismét vezet az Ajax, 2-1.

A második félidőben sincs szerencséje a vendégeknek, az 58. percben Nuno Santos csúszik el a félpályán, melyből Schuurs indulhat meg. Bejut a 16-os előterébe, a baloldalon érkező David Nereshez passzol, aki a kapus lába között a hálóba juttatja a labdát, 3-1.

Nem állnak meg a hollandok, a 62. percben a csereként beállt Klaassen kapja a labdát a 16-os vonalán, kipasszolja azt Steven Berghuisnak a jobb szélre, aki elindul befelé, aztán nagyon okosan visszahúzza a lövést a rövid sarokra. A kapus tehetetlen, 4-1.

A 68. percben, egy szögletet követően kipattan a labda, Lisandro Martinez érkezik, és lő egy bődületes kapufát, közel jártak a hazaiak az ötödik találathoz.

A meccs végén még szépíteni tud a Sporting, a 78. percben Esgaio adja középre a labdát, az érkező Tabata pedig 16 méterről, gondolkodás, és állítgatás nélkül vágja be a léc alá, 4-2.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Borussia Dortmund – Besiktas: 5-0

G.: Reus (2), Haaland (2), Malen

Megint egy tét nélküli mérkőzésről van szó, a Dortmund már biztosan az Európa-ligában folytatja, a Besiktas pedig biztos kieső, ezért nem is vártunk túl nagy ellenállást tőlük. Biztos hazai győzelemre tippeltünk, úgy hogy a vendégek, véleményünk szerint, be sem fognak találni a kapuba.

A kezdők:

Borussia Dortmund:

Kobel – Meunier, Hummels, Zagadou, Schulz – Dahoud, Witsel, Bellingham – Wolf, Malen, Reus

Besiktas:

Destanoglu – Uysal, Wellington, Montero, Meras – Topal, Josef – Karaman, Bozdogan, Larin – Batshuayi

A 29. percig kellett várni az első gólra, egy hazai kapu előtt történt szerelést követően indul meg a Dortmund, Bellingham vezeti fel a labdát egészen a török 16-osig, majd kiadja a bal szélre, ahol az érkező Donyell Malen el tudja rúgni a kapus kezei alatt, 1-0.

A 42. percben Dahoud tör kapura, a török védelem azonban csak szabálytalanul tudja megállítani, ráadásul pont a büntető területen belül, ezért a játékvezető 11-est ítél a hazai csapat számára. Ami igazán meglepő viszont, hogy a szabálytalankodó Welintont egyből ki is állítja. Ez azért talán nem volt indokolt.

A büntetőt Marco Reus végzi el, tökéletesen lövi ki a jobb sarkot, növelve ezzel a Dortmund előnyét, 2-0.

Az 53. percben ismét Marco Reus a főszerepben. A 16-os sarkánál kapja a labdát, átver két védőt két szemtelen csellel, majd higgadtan, egy laza bokamozdulattal, a jobb sarokba passzolja a labdát. Ez a gól még Marco Rose mesternek is látványosan elnyerte a tetszését, 3-0.

A 63. percben Reus helyére érkezik a sérülésből éppen felgyógyuló Erling Haaland, ami azért is érdekes, mert a 68. percben egy beívelést követően meg is szerzi csapata negyedik gólját. Gyönyörűen fejel a jobb felsőbe, 4-0.

De még nincs vége, a 80. percben Dahoud adja be a szögletet, Erling Haaland megint érkezik, és most a másik sarkot választja, bebólintja az ötödiket.

Nagy csodák tehát nem születtek, a matematika makacs tudomány, ezért nem is születhettek. Az Ajax és a Sporting jutott a BL tavaszi fordulójába, a Dortmund megy az Európa-ligába, a Besiktas pedig haza.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső