Bajnokok Ligája: A 6. Forduló Összefoglalója – E Csoport

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 14.

A csoportban első helyen állt a Bayern München, és nem is volt félnivalójuk, annál inkább a Barcelona és a Benfica csapatának. A forduló előtt a Barca állt a második, azaz a BL továbbjutó helyen 7 ponttal, a Benfica pedig követte szorosan 5 ponttal a harmadik helyen. A sereghajtó Dinamo Kijev egyetlen egy ponttal az utolsó volt, az ukránoknak tehát már le kellett mondaniuk mind a BL, mind az Európa-ligás álmaikról. Sem a spanyolok, sem a portugálok nem bízhattak semmit a véletlenre, nyerniük kellett az utolsó fordulóban. A Barca Németországba utazott, a Benfica pedig hazai pályán fogadta a Kijevet.

Bayern München – FC Barcelona: 3-0

G.: Musiala, Müller, Sané

Nehéz mérkőzés előtt állt Xavi Hernández és csapata, hiszen a Benfica elleni 0-0 miatt, nem lehettek biztosak abban, hogy a továbbjutáshoz elég lesz egy döntetlen a Bayern ellen. Nyerniük kellett, ráadásul idegenben, a csoportjában százszázalékos, és bombaformát nyújtó Bayern München ellen. Abban bízhattak, hogy a németek nem veszik túl komolyan a mérkőzést, de valljuk be, ez azért nem jellemző rájuk. Arra tippeltünk, hogy a Barca elbukja ezt a meccset, és azt gondoltuk, hogy mivel a portugálok a teljesen utolsó Dinamo Kijevet fogadják, valószínűleg a katalánoknak csak az Európa-liga marad.

A kezdők:

Bayern München:

Neuer – Pavard, Upamecano, Süle, Davies – Tolisso – Coman, Musiala, Müller, Sane – Lewandowski

FC Barcelona:

Ter Stegen – Araujo, Pique, Lenglet, Alba – Gavi, Busquets, de Jong – Dest, Depay, Dembele

Nem úgy tűnt azonban, hogy a németek hagyni akarják, hogy a Barca csodát tegyen. Már a 28. percben ott volt előttük a lehetőség, Müller futott fel a bal szélen, és adta középre a labdát Robert Lewandowski elé. Ter Stegen egy kicsit belenyúlt a passzba, ezért a labda a lengyel csatár mögé érkezett, de csak egy hajszálon múlt, hogy nem lett gól.

A 34. percben ismét támadásban a hazaiak. Sané ugratja ki Lewandowskit a bal szélen, aki párszor átveri Piquét, majd átemeli a túloldalra, ahol Thomas Müller érkezik, és a kapuba bólint. Hiába ment Ronald Araujo a kapu torkából, a labda már a gólvonal mögött volt, amit a gólvonal technológia jelzett is a játékvezetőnek, 1-0.

A 37. percben Ousmane Dembelé kap labdát a 16-os sarkán, megnézi a jobb sarkot, azonban lövése csak az oldalhálót találja el.

A 42. perc végén Leroy Sané kap egy labdát a középpályán, 30 méterre a vendég kaputól, felnéz, majd kilövi a jobb sarkot. Ter Stegen vastagon bent van ebben a gólban, hiszen igaz, hogy kicsit szitál a labda, de ezt, ezen a szinten fogni kellett volna, 2-0.

A 47. percben egy érdekes jelenetnek lehettünk szemtanúi: Müller indul el a félpályán, kiadja a bal szélre az érkező Daviesnek, aki egyből átlövi a túloldalra Comannak. Kingsley Coman azonban nem akarja ellőni, önzetlenül visszapasszol Sané elé, aki elhibázza az üres kaput, úgy körülbelül 2 méterről. Messziről ezek szerint jobban megy neki.

A 62. percben folytatódik a jól bevált német stratégia, támad a baloldal. Davies húzza meg Pique mellett, beadja a labdát középre, ahol a 18 éves Jamal Musiala érkezik, és a kapuba gurít. A visszajátszás alapján elsőre úgy tűnt, hogy Davies már az alapvonalon túlról adta be a labdát, az esetet vizsgálták a VAR szobában is, végül megadták a gólt, 3-0.

A 87. percben Sanénak volt egy kisebb helyzete, a 16-osról üresen lőhetett kapura, de a lövés fölé ment, maradt a 3-0.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Benfica – Dinamo Kijev: 2-0

G.: Gilberto, Yaremchuk

Mint ahogy korábban már írtam, a Benfica számára végtelenül egyszerű volt a történet. Hazai pályán nyerniük kellett a már kieső helyen álló Dinamo Kijev ellen. Természetesen a sorsuk függött a Bayerntől is, de a Barcelona rossz formáját tekintve, joggal lehettek bizakodóak. A két csapat korábbi meccsei izgalmas, bátor futballt hoztak, és bíztunk benne, hogy ez talán most sem lesz másképp. A Benfica egy jobb csapat, így sima haza győzelemre tippeltünk, és még arra, hogy a luzitánok már az első félidőben megszerzik a vezetést.

A kezdők:

Benfica:

Vlachodimos – Almeida, Otamendi, Vertonghen – Gilberto, Pizzi, Weigl, Joao Mario, Grimaldo – R. Silva, Yaremchuk

Dinamo Kijev:

Bushchan – Tymchyk, Zabarnyi, Syrota, Mykolenko – Shaparenko, Sydorchuk, Buyalskyy – Tsygankov, Garmash, Verbic

Meglátszott a hazaiakon a győzelmi kényszer, hiszen már az első percben helyzetbe kerültek, Yaremchuk lépett meg egy eladott labdával a vendégek térfelén, sikerült is kapura tekernie, de nem helyezte eléggé szélre, így Bushchan kapusnak könnyű dolga volt.

A 8. percben földre kerül egy ukrán játékos, de nagyon nem akar senki foglakozni vele, a kialakult értetlen zűrzavarban eljut a Kijev a hazai kapu elé, Viktor Tsygankov lőhet 5 méterről a hálóba, de valami oknál fogva inkább fölé lövi, marad tehát a döntetlen.

Elég sűrűn történnek az események, hiszen a 11. percben egy hazai kapu előtti szerelést követően kontrát vezethetnek a portugálok. Rafa Silva robog végig a pályán, egészen a vendég 16-osig, ott passzol az üresen álló Pizzinek, aki kapura is tudja lőni a labdát, de Georgi Bushchan kapus ismét a helyén van.

A 16. percben aztán megtörik a jég, gyönyörűen jutnak át a hazaiak a középpályán, Joao Mario fut le a bal szélen, középre passzol, ahol Roman Yaremchuk érkezik, és a kapuba passzolja a labdát, ezzel megszerezve a vezetést, 1-0.

A 22. percben, a vendégek bizonytalanságát és hibáját kihasználva, Gilberto jut lehetőséghez, nem is gondolkodik sokat, megnézi a jobb sarkot, és hibátlanul kilövi, 2-0.

A Benfica ezek után már nem erőltette nagyon a dolgokat, a második félidőben egyetlen egy kapura lövési kísérletük volt csak. A Kijev a 75. percben még kidolgozott egy lehetőséget, egy baloldalról történő beívelést követően Oleksandr Tymchyk fejelhetett kapura, becsapós, lepattanó fejes volt, de Vlachodimos kiválóan zárta a szöget, így maradt a 2-0-s végeredmény.

A Bayern München tehát maradt százszázalékos, és 18 ponttal, első helyen jutott tovább a csoportból. A második helyre a Benfica ért be, egy ponttal megelőzve a Xavi által vezetett Barcelonát, akik nem bírtak a németekkel, és idén csak az Európa-liga maradt nekik. Az idei formákat elnézve ezen annyira nem lepődtünk meg. A Dinamo számára nem szolgált örömmel a forduló ezúttal sem, ők utaznak haza.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső