Bajnokok Ligája: A 6. Forduló Összefoglalója – F Csoport

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 14.

Itt is maradtak izgalmak az utolsó körre, már, ami a 2. és 3. helyet illeti. A Manchester United hazai pályán fogadta a Young Boys csapatát, a Villareal pedig az olaszokhoz utazott egy utolsó megmérettetésre. Az angolok nyugodtan hátradőlhettek, hiszen még ha ki is kapnak, a Villareal pedig győz idegenben, akkor is ők a továbbjutók az első helyen az egymás elleni eredmények miatt. Volt tétje mindegyik meccsnek, a Young Boys egy győzelemmel akár EL-résztvevő is lehetett, az Atalanta akár kiköthetett az utolsó, negyedik helyen is.

Manchester United – Young Boys: 1-1

G.: Greenwood, ill. Rieder

A Manchester United – gondoltuk – első helyének biztos tudatában talán nem fogja annyira komolyan venni a meccset, a svájci gárda viszont hajtani fog, hiszen egy Atalanta vereséggel van esélyük továbbjutni az Európa-liga egyenes kieséses szakaszába, és ezt nem fogják szem elől téveszteni. A vendégek tehát hajtani fognak, az angolok viszont lehet, hogy egy B csapattal fognak felállni, ami elsülhet így is, úgy is. A rengeteg változtatás miatt nem mertünk nyertesre tippelni, inkább számítottunk egy gólgazdag, hajtós meccsre, tehát a mi tippünk az over 2,5 volt.

A kezdők:

Manchester United:

Henderson – Wan-Bissaka, Matic, Bailly, Shaw – Lingard, van de Beek, Mata, Diallo – Greenwood, Elanga

Young Boys:

Faivre – Maceiras, Camara, Lustenberger, Lefort – Martins Perreira, Aebischer – Elia, Rieder, Moumi Ngamaleu – Siebatcheu

A United már a 9. percben megszerzi a vezetést egy nem akármilyen góllal. A bal szélen Shaw fut fel egy támadáshoz, középre adja a labdát, ahol Mason Greenwood egy szépségdíjas mozdulattal, estében lövi ki a jobb sarkot, 1-0.

A 34. percben ismét Greenwood bolondítja meg a védőjét, végigviszi a labdát az alapvonalon, majd középre passzol. Juan Mata érkezik, aki teljesen zavartalanul lőhet, de a kapust találja el. Óriási helyzet volt, gól azonban nem lett belőle.

A 42. percben jönnek a svájciak. Az első támadásuk elhal az angol falon, azonban a labdakihozatalba hiba csúszik, Wan-Bissaka nem figyel eléggé. Fabian Rieder szerez labdát, aki úgy 18 méterről gyönyörűen teker a bal felsőbe. Nem igazán tudtam eldönteni, hogy az eddigiek közül melyik találat volt a szebb, 1-1.

A második félidő 59. percében volt még egy nagy lehetősége a hazaiaknak, Anthony Elanga kerül helyzetbe a 16-oson belül, de csak a kapust találja el, nem sikerül vezetést szerezni. Mint ahogy az egész meccsen sem, az eredmény maradt 1-1.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Atalanta – Villareal: 2-3

G.: Zapata, Malinovsky, ill. Capoue, Danjuma (2)

Nyugodtan nevezhetjük ki-ki mérkőzésnek ezt a meccset, hiszen mindkét csapat továbbjuthat a BL-ben, és mivel benne volt a pakliban, hogy a biztos első United esetleg kikap a Young Boystól, mind az Atalanta, mind a Villareal győzelmi kényszer alatt volt. Az aktuális formákat elnézve, az Atalanta győzelmére tippeltünk, hiszen az olaszok nagyot mennek mostanában, a hazai bajnokságban is folyamatosan hozzák a 3 pontot, ráadásul otthon játszanak, a Villareal viszont eléggé bukdácsol, a La Ligában is csak a 13. helyen állnak. Egy szó, mint száz nem számítottunk rá, hogy hazai pályán megverik az Atalanta csapatát. Mégis megtörtént.

A kezdők:

Atalanta:

Musso – Toloi, Demiral, Palomino – Hateboer, de Roon, Freuler, Maehle – Pessina – Ilcic, Zapata

Villareal:

Rulli – Foyth, Albiol, Torres, Estupinan – Gomez, Parejo, Capoue, Moreno A. –Moreno G., Danjuma

A meccset az olaszországi havazás miatt el kellett halasztani, így egy nappal később játszottak egymással a csapatok, amikor már biztos volt, hogy a Young Boys, manchesteri vereségét követően nem veszélyezteti az olaszokat. A Villarealnak elég egy döntetlen is a továbbjutáshoz, az Atalanta csapatának azonban győzni kell.

Már a 3. percben megszerezték a vendégek a vezetést. Arnaut Danjuma lépett meg a védőjétől egy kiugratást követően, majd a kirohanó kapus mellett a hálóba tudta gurítani a labdát. Korán megvan tehát a spanyol vezetés, 0-1.

Az olaszok nem hagyták magukat, a 8. percben szabadrúgáshoz jutottak a kaputól kb. 20 méterre. Josip Ilicic tekert a kapu előterébe, ahol a felhúzódó Rafael Toloi fejelhetett tisztán, de a labda a kapu fölé szállt.

A 42. percben, egy kis kapu előtti kavarodást követően Etienne Capoue kap labdát az ötös vonalában, kapura fordul, és kegyetlenül kilövi a jobb sarkot. A kapus tehetetlen volt, 0-2.

A második félidő 51. percében, Gerard Moreno harciasságának következtében, ismét Danjuma kerül helyzetbe az ötösön belül, bonyolult feladata nincs, a kapus lába mellett begurítja a labdát, 0-3.

A 71. percben aztán megtörik az olasz jég, Palomino kapja a labdát a 16-oson belül, kipasszolja lövésre az érkezőknek, és a csereként beállt Ruslan Malinovsky érkezik is, majd kegyetlenül bevágja a jobb sarokba. Megvan a szépítés, 1-3.

A 80. percben Duván Zapata kap egy nagyszerű kiugratást a vendég 16-oson, elindul a kapu felé, majd gyönyörűen átemeli a kapus felett, 2-3.

Az olaszoknak tehát sikerült szépíteni, egy kicsit felzárkózni, de egyenlíteni már nem, így maradt a spanyol győzelem.

Első helyen a Manchester United ment tovább 11 ponttal, második helyen végzett a Villareal 10 ponttal, Európa-ligás az Atalanta 6 ponttal, a Young Boys pedig szépen küzdött, de ez most a csoport utolsó helyére volt elég, 5 pontot szereztek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső