Bajnokok Ligája: A 6. Forduló Összefoglalója – G Csoport

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 17.

Ez volt talán a legizgalmasabb csoport, hiszen mind a négy csapat 1-1 ponttal lemaradva követte egymást, ezért az utolsó fordulóig sem a BL, sem az Európa-liga továbbjutás nem dőlt el véglegesen. Az utolsó Wolfsburg hazai pályán fogadta a Lille csapatát, a Sevilla pedig az osztrákokhoz utazott. Senkinek nem volt oka számolgatni, mindenkit nyomott a győzelmi kényszer súlya.

Wolfsburg – Lille: 1-3

G.: Waldschmidt, ill. David, Yilmaz, Gomes

Ezen a meccsen egyik csapatnak sem volt elég a döntetlen, a Lille igaz, hogy első, de nem érezheti magát biztonságban, a Wolfsburg pedig igaz, hogy utolsó, de megvan az esélye, mind a BL-re, mind az EL-re. Csodára persze nem kellett számítani, csak támadó focit játszó csapatokra. Ennek fényében győztest nem is tippeltünk, csak azt, hogy gólgazdag mérkőzés lesz, tehát ment az over 2,5.

A kezdők:

Wolfsburg:

Casteels – Lacroix, Guilavogui, Bornauw – Mbabu, Vranckx, Arnold, Otávio – Waldschmidt, Gerhardt – Weghorst

Lille:

Grbic – Celik, Fonte, Botman, Mandava – Sanches, Andre, Gudmundsson – Ikone, Yilmaz, David

A 11. percben a Wolfsburg végezhet el egy szögletet, amiből a vendégek egy gyors kontrát tudnak indítani. Ikone robog végig a jobb oldalon, majd a 16-os vonalát elérve középre passzol, Burak Yilmaz tökéletes ütemben érkezik, és kilövi a kapu jobb oldalát. Vezetnek tehát a vendégek, 0-1.

A 42. percben ismét szögletet végezhetnek el a hazaiak, amiből gól is születhetne, Wout Weghorst fejel kapura, azonban Reinildo Mandava a gólvonalról ment egy nagyot, így marad a francia vezetés.

A második félidő 53. percében Jonathan Ikone bolondítja meg a hazai védőket, és 16-ról kapura teszi a labdát, ezúttal a kapus a helyén volt, ki tudta tolni a léc alá tartó lövést.

A 72. percben egy maximálisan sakk-mattra játszott helyzetet követően Jonathan David kerül a kapussal szembe, és helyez a bal sarokba, a labda a bal kapufáról pattan a hálóba, 0-2.

A 76. percben Casteels kapus hibázik, rossz helyre rúgja ki a labdát, melyből ismét jöhetnek a vendégek. Ikone adja Angel Gomesnek a labdát a 16-oson belül, aki belövi csapata harmadik gólját. A kapus egy kicsit hozzá tud érni a lövéshez, de hárítani nem tudja, 0-3.

Nem akartak megállni a franciák, Ikone cselezget megint a 82. percben a hazaiak 16-osán belül, kapura is tudja tenni, de Koen Casteels mellé tudja ütni a lövést.

A 89. percben szépíteni tudnak a németek, egy kicsit elalszik a vendég védelem, Luca Waldschmidt szerez labdát a 16-oson, majd szétlövi a bal felsőt, ezzel beállítva a végeredményt, 1-3.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Salzburg – Sevilla: 1-0

G.: Okafor

Ahogy már korábban szó volt róla, aki itt nyer, az továbbjut a Bajnokok Ligájában. A remekül kezdő Salzburg fogadja a borzalmasan indító Sevilla csapatát. Azonban a spanyolok mintha kezdenének magukra találni, tehát az osztrákok nem számíthatnak könnyű mérkőzésre. Győzelem orientált, támadó focit vártunk mindkét féltől, és gólokat mindkét oldalon.

A kezdők:

Salzburg:

Kohn – Kristensen, Onquene, Solet, Ulmer – Sucic, Camara, Aaronson, Seiwald – Okafor, Adeyemi

Sevilla:

Bono – Montiel, Kounde, Diego Carlos, Augustinsson – Jordan, Fernando, Rakitic – Ocampos, El Haddadi, Papu Gomez

Az első félidőben voltak próbálkozások itt is, ott is, de az első igazán nagy helyzetre, egészen a második félidő elejéig, a 48. percig kellett várni. Egy jobboldali beadást követően Munir El-Haddidi fejére kerül a labda, aki bődületesen nagy felső lécet fejel, a labda aztán nem befelé, hanem kifelé pattant.

Az 50. percben támadnak a hazaiak, Karim Adeyemi megy el a bal szélen, tökéletesen passzol középre, az érkező Noah Okafor pedig a kapuba pofozza a labdát. Megvan a hazai vezetés, 1-0.

A 64. percben egy lerántásért Joan Jordan kapja meg a második sárgáját, így megfogyatkozik a vendégcsapat. Az emberhátrányban borzalmasan nehéz helyzetbe kerültek Julen Lopetegui fiai, nem is tudtak mit kezdeni a helyzettel, kikaptak, és búcsúztak a legrangosabb európai kupától.

A G csoportban a Lille jut tovább első helyen 11 ponttal, őket követi a Salzburg 10 ponttal, aztán a Sevilla következik 6 ponttal, akik így számukra ismerős terepen, az Európa-ligában folytatják. A Wolfsburg, mivel nem tudott pontot szerezni az utolsó fordulóban, 5 ponttal az utolsó helyen végzett.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső