Bajnokok Ligája: A 6. Forduló Összefoglalója – H Csoport

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 17.

Ebben a csoportban igazán csak az volt kérdéses, hogy a Juventus vagy a Chelsea jut-e tovább az első helyen a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába. Az olaszok a Malmö csapatát fogadták odahaza, a Chelsea pedig a Zenithez utazott. A Zenit egyébként biztosan az Európa-ligában folytatja, hiszen, ha – valami csoda folytán – a svédek megverik a Juventust, a Zenit pedig kikap, az egymás elleni eredmények alapján is az oroszok lesznek a harmadikak. Mind a Juventus, mind a Chelsea tehát győzelmi kényszerben volt, ha első helyen akarták zárni a H csoportot.

Juventus – Malmö: 1-0

G.: Kean

A Juventus tehát biztos továbbjutó, a Malmö pedig biztos kieső. Mit lehet várni egy ilyen meccstől? Az olaszoknak kell a győzelem az első helyért, de lehet, hogy még ez is kevés lesz, hiszen ha nyernek az angolok a Zenit otthonában, akkor nem tehetnek semmit, be kell érniük a második hellyel. Az egymás elleni eredmények alapján a Chelsea áll jobban. A Malmönek valószínűleg már elege van ebből az egészből, végre pihenni szeretnének, viszont kellene valamit mutatni a szurkolóknak is. Ennek ellenére borítékolható a hazai győzelem, az első meccsen a Juve már az első félidőben lezárta a dolgot, valami ilyesmire számítottunk most is. Olasz győzelemre tippeltünk, valamint arra, hogy a svédek nem találnak be.

A kezdők:

Juventus:

Perin – Rugani, Bonucci, De Winter – Bernardeschi, Bentancur, Arthur, Rabiot, Alex Sandro – Dybala, Kean

Malmö:

Diawara – Moisander, Ahmedhodzic, Nielsen, Olsson – Berget, Christiansen, Innocent, Rakip – Birmancevic, Colak

A hazaiak most is minél hamarabb pontot akartak tenni a meccs végére, már a 18. percben megszerezték a vezetést. Bernardeschi tökéletes beívelése után Moise Kean érkezik a labdára, és 5 méterről a léc alá fejel, 1-0.

Az első félidő hosszabbításában Kean megint betalálhatott volna, de önzetlenül inkább visszapasszolta a labdát, azonban az érkező Arthur egy kicsivel eltévesztette a kaput. Maradt tehát az egygólos előny.

A második félidő 58. percében ismét az olaszok vezetnek támadást, Adrien Rabiot jut el a kapuig a bal szélen, meg is célozza a jobb sarkot, de a lövése csak az oldalhálót találja el.

A 71. percben Álvaro Morata veszélyeztet egy bal sarokra tartó lövéssel, melyet Diawara ki tud ütni, az érkező Kean viszont már annyira kisodródik, hogy csak az oldalhálót tudja szétbombázni.

A 82. percben a hazaiak szinte lemásolták az előző szituációt, Rabiot lő messziről, Diawara kiüti, pont Kean elé, akinek ezt is sikerül kihagynia, pedig most szemben állt a kapuval. Az eredmény maradt, a Juve megnyerte a mérkőzést.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Zenit – Chelsea: 3-3

G.: Claudinho, Azmoun, Ozdoev, ill. Werner (2), Lukaku

Az Európa-liga továbbjutó Zenit fogadta tehát az utolsó körben azt a Chelsea-t, akinek nyernie kellett, hiszen ha a Juventus megveri a Malmöt, akkor pontegyezőség esetén is az angolok jutnak tovább az első helyen. Előreláthatólag nem voltak könnyű helyzetben, hiszen sok náluk a sérült, a Zenit pedig éppen közel a legjobb formáját hozza. Győztest nem mertünk tippelni, arra számítottunk. hogy kevés gól fog esni a mérkőzésen, ezért két és fél gólnál kevesebbet vártunk.

A kezdők:

Zenit:

Kerzhakov – Kanavaev, Barrios, Lovren, Rakitsky, Santos – Malcom, Kuzyayev, Wendel, Claudnho – Azmoun

Chelsea:

Kepa – Azpilicueta, Christensen, Sarr – Hudson-Odoi, James, Barkley, Saúl – Mount – Lukaku, Werner

A vendégek már a 2. percben, egy szögletet követően megszerzik a vezetést, Timo Werner áll jó helyen, és a kapuba tudja pöckölni a labdát, 0-1.

A Zenit nem tört össze, a 38. percben egy baloldali beadást követően Claudinho érkezik tökéletes ütemben, és kb. 6 méterről a kapuba fejel. Megvan a hazai egyenlítés, 1-1.

A vendégek azonban nyerni jöttek, ezért eléggé kinyílik a védelem, amit a házigazda ki is használ. A 41. percben Sardar Azmoun lép ki a félpályán, megcsinálja a cselt a kapus mellett, és az üres kapuba gurít. Vezet a Zenit, 2-1.

A második félidő 62. percében aztán jön a Chelsea válasza, Timo Werner kap egy labdát a 16-oson belül, rálőhetné, de inkább az önzetlenséget választja, és Romelu Lukakut hozza kihagyhatatlan helyzetbe, a belga csatárnak csak az üres kapuba kell passzolnia, 2-2.

A 71. percben ismét a Zenit előtt a lehetőség, egy jobb oldali beadást követően Azmoun fejelhet kapura, de Kepa Arrizabalaga bravúrral menti meg csapatát az újabb góltól.

A 85. percben egy időre megnyugodhatnak az angolok, Werner cselezget a 16-oson belül, nem is rosszul, hiszen lövőhelyzetbe hozza magát, és elgurítja a kapus lába mellett. Megvan a hőn áhított vezetés a Chelsea számára, 2-3.

A 94. percben, mikor már a vendégek a zsebükben érezhették a meccset, jön a hidegzuhany, és egy gyönyörű gól. A csereként beállt Magomed Ozdoev elé kerül a labda, aki állítgatás nélkül, 16-ról kilövi a jobb felsőt. Ezzel kiegyenlít a Zenit, és ez is marad az végeredmény.

A Chelsea-nek tehát nem sikerült lépést tartani a Juventus csapatával. Az olaszok végeztek az első helyen 15, az angolok pedig a második helyen 13 ponttal. A csoport hátsó traktusában nem történt változás, hiszen nem is történhetett, a Zenit folytatja az Európa-ligában, a Malmö pedig mehet pihenni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső