Bajnokok Ligája: A Harmadik Kör Összefoglalója– I. Rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 04.

Tegnap újra Bajnokok Ligája mérkőzéseket rendeztek, a selejtező már a harmadik körnél jár, mi pedig mindegyik mérkőzésről beszámoltunk nektek. Mármint mindegyik mérkőzésre kaptatok egy vagy több tippet. Az eredmény vegyes, inkább pozitív, de – mint mondtuk már – a selejtezők végeztével úgyis jönni fog egy részletes statisztika.

Most arra vállalkoztunk, hogy a találkozókat foglaljuk nektek össze, a legfontosabb pillanatokat kiemelve. Minden bizonnyal három részre bontjuk, melynek első fejezetét most, a többit pedig holnap olvashatjátok.

Jó szórakozást!

A keddi mérkőzések

Hét meccset rendeztek kedden, lássuk ezen találkozók összefoglalóit!

Malmö – Glasgow Rangers: 2-1

G.: Rieks, Birmancevic ill. Davis

Kissé lebecsültük Jon Dahl Tomasson együttesét, ugyanis a mérkőzés előtt arra fogadtunk, hogy a Rangers nyer. Ez nem, a másik két tippünk (over 2,5, mindkét fél szerez gólt) viszont ült, bár erre egészen a hosszabbításig kellett várni.

A csapatok az alábbi összeállításban léptek pályára:

Malmö:

Dahlin – Lewicki, Ahmedhodzic, Nielsen, Moisander – Birmancevic, Bonke, Christiansen, Rieks – Colak, Berget

Glasgow Rangers:

McGregor – Tavernier, Helander, Goldson, Barisic – Arfield, Davis, Lundstram – Wright, Itten, Kent

Egy kifejezetten gyenge, unalmas első félidővel rukkoltak elő a csapatok, akik bár próbálkoztak, de nem találtak fogást a másikon, így a szurkolók egy része alig várta, hogy Marciniak játékvezető hármat fújjon a sípjába. Az egész játékrészben mindössze három kapu felé tartó lövés volt, melyből kettő találta el a kaput. Nem is nagyon tudunk innen kiemelni semmit, haladjunk tovább!

Mert a második félidő elejét őrületesen megnyomta a hazai pályán játszó svéd csapat. Két percen belül találtak be kétszer, amivel elvették a Rangers kedvét a focitól.

Az első gól a 47. percben született, ekkor – kihasználva a Rangers védelem figyelmetlenségét – Birmancevic beadását Soren Rieks bombázta be a sóbálvánnyá dermedt McGregor mellett a kapuba.

49. perc: Ismét a védelem hozott össze egy gólt, ezúttal Goldson rúgott lyukat, aminek következtében Veljko Birmancevic került ziccerbe, és rendkívül okosan gurított a bal alsóba, még a hazai kapufa is vele volt, 2-0.

Látványosan nem ment a Rangersnek, de legalább megpróbáltak egy szépítő gólt összehozni. Mondjuk úgy nehéz, ha a kaput sem találják el, márpedig itt ötször is célt tévesztettek Steven Gerrard fiai.

A remények azonban megmaradtak a továbbjutásra, mert a hosszabbításban Steven Davis megpattanó lövése utat talált Dahlin kapujába, a végeredmény így 2-1 lett.

Sparta Praha – Monaco: 0-2

G.: Tchouameni, Volland

Nos, itt pedig egy kicsit túlbecsültük a cseheket. Reménykedtünk abban, hogy legalább egyszer kapuba tudnak találni, ám ezúttal nem tudtak úgy dominálni és küzdeni, mint tették azt a Rapid Wien ellen. Mi pedig így buktunk egy kis pénzt…

Lássuk a kezdőket!

Sparta Praha:

Nita – Wiesner, Panak, Hancko, Polidar – Moberg Karlsson, Pavelka, Sacek, Dockal, Pesek – Hlozek

Monaco:

Nübel – Aguilar, Badiashile, Disasi, Caio Henrique – Martins, Fofana, Tchouameni, Golovin – Ben Yedder, Volland

Látszik, hogy Niko Kovac nem vette félvállról a meccset, gyakorlatilag a legerősebb kezdőjével vágott neki a prágai vendégjátéknak.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A meccs első jó lövése Aleksandr Golovin nevéhez fűződik, az orosz szélső jó 16-17- méterről, laposan próbálta bevenni Nita kapuját, a rövidre visszahúzott lövés alig kerülte el a cseh kaput.

Volt helyzet a túloldalon is, a legnagyobb hazai lehetőségnek is mondhatnánk. A 23. percben Adam Hlozek szakadt le a védőitől, teljesen üresen öt méterről fejelhetett, ám a labda mellé szállt. Talán egy kicsivel több rutin, és ebből gól született volna.

Ami nem ment az egyik oldalon, az ment a másikon: Az első félidő 37. percében Golovin végzett el szögletet, középen érkezett Aurelien Tchouameni, és nagy erővel bólintott a kapuba, vezetett ezzel a Monaco.

A fordulás után negyedóra sem kellett a második vendég gólhoz: Florian Nita minden bizonnyal rendkívül mérges lehetett a társakra, ugyanis Kevin Volland ziccerét nagy bravúrral kivédte, ám a kipattanónál három cseh játékost is megelőzött a csereként pályára lépő Sofiane Diop, így újra a német elé került a labda, és itt már tehetetlen volt a kapuvédő.

A cseheknek még egy jó lövésük volt, amelyet Alexander Nübel gyönyörűen fogott, így az első meccs vége 0-2, gyakorlatilag ezzel el is dőlt a továbbjutás, ahogy arra sokan számítottak is.

CFR Cluj – Young Boys: 1-1

G.: Manea ill. Sierro

Erre a talákozóra két tippel készültünk: Mindkét csapat gólt szerez, illetve a döntetlen eredményre. Mi most elégedettek vagyunk magunkkal.

Nézzük a kezdőcsapatokat, mielőtt belevágnánk:

CFR Cluj:

Arlauskis – Manea, Bouhenna, Cestor, Camora – Susic, Rodriguez, Sigurjonsson, Deac – Alibec, Omrani

Young Boys:

Von Ballmoos – Hefti, Camara, Zesiger, Garcia – Moumi Ngamaleu, Aebischer, Martins Pereira, Fassnacht – Elia, Siebatcheu

A múltkori meccsük igencsak feszült hangulatú volt, három piros lappal, rengeteg dumával, és egy majd 100 perces játékidővel. Most kiállítás nem volt, sőt a sárga színű kártyát is csak kétszer kellett előhúznia Makkelie-nek.

Most a futballé volt a főszerep, és a Kolozsvári Vasutas a 4. percben be is vette von Ballmoos hálóját. Deac végzett el szabadrúgást a bal szélről, bent középen érkezett a jobbhátvéd, Cristian Manea, és szépen belsőzött a jobb alsóba, von Ballmoos tehetetlen volt.

A hetedik percben láthattuk az első YB helyzetet, ekkor Jordan Siebatcheu fejelt, ám középre, így az könnyű zsákmány volt Arlauskisnak.

Jól pörgött mindkét együttes, ám a Clujnál kényszerű cserét kellett végrehajtani, Alibec nem tudta folytatni a játékot, Paun-Alexandru lépett pályára helyette a 21. percben.

A 34. percben hatalmas egyenlítési lehetőség maradt ki, Meschack Elia került helyzetbe, ám a gólszerző Manea méterekről becsúszva blokkolt.

Ez volt a félidő utolsó értékelhető mozdulata, jöhetett a szusszanás az öltözőben.

A második félidőre szerencsére az iram nem csökkent, a svájciak minden szögből megpróbálták bevenni Arlauskis hálóját, de úgy tűnt, bevehetetlen az a román kapu ezen az estén. Egészen a hosszabbításig. Ekkor Ciprian Deac rúgott egy jó nagyot a tizenhatos előterében ellenfele lábába, amiért Makkelie szabadrúgást ítélt. Azt pedig már tudjuk a Slovan meccs óta, hogy Michel Aebischernek remek lába van. Most Arlauskis a próbálkozását kiütötte, ám második hullámban jött a csereember, Vincent Sierro, és a földön fekvő kapus felett átemelte a labdát.

Nem érdemtelen ez az iksz, sokat tettek azért David Wagnerék, hogy ne üres kézzel távozzanak Kolozsvárról.

Holnap folytatjuk négy mérkőzéssel, valamint a ma este rendezendő mérkőzésekre is kitérünk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső