Bajnokok Ligája: A Harmadik Kör Összefoglalója– II. Rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 05.

Tegnap már belekezdtünk, ma pedig folytatjuk a Bajnokok Ligája selejtezők elődöntőinek összefoglalóját. Három meccset meséltünk el nektek, ebben a második részben a maradék négy keddi mérkőzés következik.

Genk – Shakhtar Donetsk: 1-2

G.: Onuachu ill. Tete, Alan Patrick

Kezdjük azzal ezt a cikket – és magát a meccs összefoglalóját -, hogy ezt a mérkőzést sikerült telibe kapnunk, mindkét tippünk jött, köszönhetően Alan Patrick hajrában szerzett góljának. A gólszám is emiatt lett meg, valamint ez jelentette azt, hogy az ukránok győztesen hagyják el a pályát Belgiumban.

Jöjjenek a kezdőcsapatok:

Genk:

Vandevoordt – Munoz, Sadick, Lucumi, Arteaga Zamora – Tresor Ndayishimiye, Heynen, Hrosovsky – Bongonda, Onuachu, Ito

Shakhtar Donetsk:

Trubin – Dodo, Marlon, Vitao, Matviienko – Antonio, Pedrinho, Tete, Maycon, Solomon – Traoré

Az látszik, hogy az új menedzser, Roberto De Zerbi sem engedte el a brazil vonalat, összesen a Genk ellen hét brazil játszott a kezdőben, valamint a padról beszálltak még hárman. Ha azt vesszük, hogy Marlos is brazil származású – de már ukrán válogatott – akkor egy kezdőnyi brazil kijön majdnem.

A brazilokon és az ukránokon kívül csak egy izraeli és egy burkina fasói alkotta a meccskeretet. Ez szimpla érdekesség.

És a játék is brazilos volt, a Shakhtar abszolút irányította a mérkőzést, az első félidőben szinte csak nekik volt helyzetük, Vandevoordt többször is játékba kellett, hogy avatkozzon.

Próbálkozott távoli lövéssel Maycon, majd egy szép összjáték során Traoré tette le a labdát Tete elé, aki a kapus kezébe gurított, nem sokkal később Solomon lövését tolta szögletre a belgák portása.

Érett nagyon az ukrán gól, épp ezért ért mindenkit hidegzuhanyként, hogy a Genk az első valódi támadásából gólt tudott szerezni. Junya Ito és Paul Onuachu játszottak össze, előbbi adta be a labdát, utóbbi meg elszakadt a védőjétől és a hálóba bólintott. Épp ellentétes oldalra fejelte a labdát a támadó, mint amerre Trubin elindult, innentől esélytelenné vált a hárítás.

A fordulás után még nagyobb energiát fektetett a gólba a Shakhtar, jöttek is a helyzetek, de ezzel utat adtak a Genknek is a támadásokhoz. Maycon már közel járt a gólhoz, ahogy Onuachu a duplázáshoz, de végül egyik lövésből sem született gól.

A 61. percben végül összehozott egy büntetőt a Shakhtar. Kellett egy jó elfutás Pedrinho részéről, meg egy ütemtévesztett belépő Munoztól. A tizenegyest Tete rúgta be, de Vanvevoordt rajta volt a lövésen.

A győzelmet is végül megkaparintották a vendégek, a csereként beállt Alan Patrick lett a mérkőzés hőse: A 81. percben egy keresztbe ívelt labdát tett le lövőre Ismaily, a túloldalon jött a brazil és kapuba pofozta a játékszert. Nem vagyunk abban biztosak, hogy Ismaily ezt így akarta, de a lényeg, hogy gól született az akcióból. Ráadásul győztes gól.

Az első félidőben a Genk talán túlságosan a védekezésre koncentrált, építhetnek arra a visszavágón, hogy a Shakhtar védelme zavarba hozható. Azon meg dolgozniuk kell, hogy az övék is az…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

PSV Eindhoven – Midtjylland FC: 3-0

G.: Madueke, Götze, Gakpo

Idézünk saját magunktól:

Bízunk abban, hogy a Midtjylland az előzetes véleményeket megcáfolva nem azért utazik Hollandiába, hogy megelégedjen egy tisztességes vereséggel.

Hát, ez nem jött be. Bejött azonban a gólszám, 2,5 gól fölötti eredményre tippeltünk, de egyébként úgy, hogy abból a dánok is kiveszik a részüket. Szóval 50%-ra lőhetjük be a teljesítményünket.

Jöjjenek a kezdők:

PSV Eindhoven:

Drommel – Mwene, Andre Ramalho, Obispo, Max – Sangare, Götze, van Ginkel – Madueke, Zahavi, Gakpo

Midtjylland FC:

Lossl – Onyedika, Sviatchenko, Nicolaisen – Andersson, Evander, Rigon Matos, Paulinho – Mabil, Junior Brumado, Dreyer

A Monaco mellett a PSV a másik csapat, akiről bátran jelentjük ki, hogy be fognak jutni a play off körbe. Rendkívül rossz napot fogott ki a Midtjylland, az eredmény pedig egy megnyugtató 3-0 lett a hollandok javára.

Ezt a három gólt már az első félidőben meglőtték, mindössze 13 percre volt szükségük ehhez.

Az első találat a 19. percben esett: A PSV támadott, a Midtjylland viszont engedte, hadd jöjjenek a piros-fehér csíkosak. Ez hiba volt. Chukwunonso Madueke, vagyis Noni kapott labdát 17 méterre a kaputól, tolt rajta egyet, és bámulatosan, erőből, mégis remekül helyezve lőtte ki a jobb felsőt. Nem is csoda, hogy Lossl moccanni sem tudott. Ez mondjuk nem pontos, elindult a labdáért a kapus, aztán rájött, hogy totálisan felesleges, úgysem fogja elérni.

Kilenc perccel később ismét a nulláról építette fel támadását a holland együttes. Andre Ramalho hosszú indítását Mario Götze mellel átvette, az átvétel pedig olyan jól sikerült, hogy azonnal kapura tudott fordulni. Nem is teketóriázott a 2014-es VB-finálét eldöntő német, kapásból lőtt, és még szerencséje is volt: A labda egy védő lábán megpattant, így verve át Lossl kapust. Sanszos, hogy a labda mellé szállt volna, ha Onyedika nem rakja bele a lábát. Pech a négyzeten…

Az pedig pech a köbön, hogy a harmadikat is megkapták a dánok pár perccel Götze gólja után. Ezúttal Evander vesztett labdát, a PSV gyorsan, ám mégis türelmesen játszotta át a Midtjylland védelmét, a végén úgy játszottak ellenfelükkel, ahogy nem szégyelltek, a teljesen kijátszott akciót Cody Gakpo fejezte be góllal.

A második félidő is iskolajátékot hozott PSV részről. Madueke, Gakpo és Götze is könnyedén duplázhatott volna, de Eran Zahavi előtt is legalább három lehetőség volt a gólszerzésre, az izraeli viszont ezúttal be volt oltva gól ellen.

Kínszenvedés volt a vendégek számára ez a találkozó, minden bizonnyal alig várták, hogy a játékvezető végre megszabadítsa őket a kínoktól, és lefújja a mérkőzést.

A tippünkben azt fejtegettük, hogy a PSV ennyire erős, esetleg a Galatasaray volt ennyire gyenge? Nos, adtak egy csattanós választ a hollandok erre a kérdésre. Most már nem kételkedünk abban, milyen erősek…

Még két mérkőzés hátra van, maradjatok velünk!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső