Bajnokok Ligája: A Harmadik Kör Összefoglalója– III. Rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 05.

Az első részben három, a másodikban két mérkőzést néztünk meg közelebbről. Két találkozónk maradt a keddi játéknapról: A Crvena zvezda mérkőzése a moldáv bajnok Sheriff Tiraspol ellen, valamint az Olympiakosz csatája a bolgár bajnok Ludogorets ellenében. Ezekről lesz most szó, majd áttérünk a szerdára.

Crvena zvezda – Sheriff Tiraspol: 1-1

G.: Diony ill. Castaneda

Bár rendkívül szimpatikus, jól összerakott csapatnak tartjuk a Sheriff együttesét, a múltkor látott megsemmisítés után a Crvena zvezdát gondoltuk favoritnak, számítottunk a győzelmükre. Olyannyira, hogy abban sem hittünk, egyáltalán kapuba tudnak találni a moldávok. A háromból egy tipp azért jött: Arra gondoltunk, hogy összesen 2 vagy 3 gól esik majd a meccsen.

Nézzük meg a kezdőket, mielőtt belevágunk az összefoglalóba:

Crvena zvezda:

Borjan – Gobeljic, Pankov, Dragovic, Rodic – Sanogo Junior, Kanga – Ivanic, Falco, Katai – Diony

Sheriff Tiraspol:

Athanasiadis – Julien, Dulanto, Arboleda Hurtado, Cristiano – Thill, Addo, Kolovos – Traore, Yansane, Castaneda

Nagyon bíztunk a szerbek támadó négyesében, Katai, Falco, Ivanic és Diony is betaláltak a Kairat Almaty ellen, hazai pályán a negyeddöntő visszavágóján, amikor a Red Star 5-0-ra diadalmaskodott.

Most ez csak Diony számára sikerült…

A Crvena zvezda a kazah Almaty ellen mindent megmozgatott a jó eredményért. Dolgozhatott bennük a bosszú, hogy elvették a hosszú ideig tartó veretlenségüket (Az együttes 2020. novemberében, a Hoffenheim ellen szenvedett utoljára vereséget), vagy egyszerűen csak tovább akartak jutni. Bármi is volt a játékosok mozgatórugója, bejött. Ellenállhatatlan játékkal nyertek, most viszont ez az ellenállhatatlan játék sehol sem volt. Nem volt akkora hajtás részükről, talán azért, mert a Sheriff nem a 0-0-ra bazírozott.

Nagyon bátran kezdtek, az első két helyzet az ő nevükhöz fűződött, előbb Sebastien Thill lapos lövését kellett fognia Borjannak, majd a perui belső védő, Gustavo Dulanto fejelt fölé egy szöglet után.

Aktívabb volt tehát a moldáv együttes, és egy szabadrúgás révén az első gólt is ők szerezték. Frank Castaneda, a csapatkapitány vállalkozott arra, hogy a 17 méterről megítélt szabadrúgást elrúgja, és jól tette. Benne volt egy kicsit a sorfal, egy kicsit a kapus, no meg egy picit Castaneda is, 0-1.

A vezetés nem tartott sokáig, ugyanis egy ritka szerencsés találattal a Crvena zvezda egyenlített. Sanogo Junior a tizenhatos sarkán kapott egy passzt, a beadását megpróbálta megkaparintani, ám árnyékra vetődött, a mögötte álló Julien így nem számított a labdára. Lábáról Lois Diony elé pattant a labda, aki szintén nem számított ilyen lehetőségre, de gyorsan kapcsolt, 1-1.

A fordulás után hatalmas lehetőséget kapott a Sheriff: Guelor Kanga egy teljesen buta és felesleges szabálytalanság miatt megkapta a második sárga lapját, így a szerbeknek tíz emberrel kellett befejezni a hátralévő fél órát.

Ezzel az eséllyel azonban nem sikerült élni, még tíz emberrel is inkább a Crvena zvezda dominált, a Sheriff látványosan össze volt zuhanva… Mintha tőlük állítottak volna ki valakit.

A hazaiak támadtak, két kaput eltaláló lövésük volt is, meg másik hat, ami célt tévesztett, ám igazán nagy lehetőségük nekik sem akadt már.

Összességében inkább a hazaiak érdemeltek volna győzelmet, ám a Sheriff helyenként jó játékkal, egyik legjobbjuk, Luvannor Henrique nélkül is kiharcoltak egy döntetlent, hazai pályán várhatják a visszavágót, így esélyeik egy picikét nőttek.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Olympiakosz – Ludogorets Razgrad: 1-1

G.: Camara ill. Despodov

Következzen az utolsó mérkőzés, amelynél ismét találtunk – és süllyeszettünk, mint a torpedónál. Utólag már bánjuk, hogy nem volt elég bátorságunk a döntetlent is megfogadni, így csak az under 2,5-nek örülhettünk.

A görög és a bolgár kezdők következnek:

Olympiakosz:

Tzolakis – Lala, Ba, Cisse, Semedo, Reabciuk – Valbuena, Camara, Kunde Malong, Masouras – Koka

Ludogorets Razgrad:

Kahlina – Ikoko, Plastun, Verdon, Nedyalkov – Oliveira-Souza, Goncalves, Badji – Tekpetey, Sotiriou, Despodov

Jól sejtettük, hogy Bernard Tekpetey jó teljesítményével bejátssza magát a kezdőbe, rajta kívül pedig Kiril Despodov is visszakerült a kezdőbe, no meg ott volt a Mura ellen gólt szerző Pieros Sotiriou is természetesen.

A meccsen az első helyzetet a Ludogorets alakította ki, egy szélvészgyors kontra végén Despodov lövését Tzolakis lábbal hárította. Ám közben a bíró is fütyült, les miatt akkor sem lett volna gól, ha a görög kapust át tudja játszani Despodov.

A jó útra tért Rubén Semedo fémjelezte görög védelem az első félidőben nem igazán volt a helyzet magaslatán, többször is meg tudtak lógni a bolgár támadók, a 33. percben Pieros Sotiriou, de Tzolakis ismét kisegítette társait és szögletre pattant róla a játékszer.

A félidő utolsó lehetősége előtt is a vendégek előtt adódott, Kiril Despodov 18 méteres szabadrúgása azonban fölé ment. Úgy tűnik, hogy a szélső számára ez csak a bemelegítés volt. Az 50. percben ismét jó helyről járt szabadrúgás a Ludogorets számára, és ezt már belőtte, 0-1, teljesen megérdemelten jutottak előnyhöz a razgradiak.

Az Olympiakosz kapcsolt a gól után és rohamozni kezdte Kahlina kapuját. Az 58. percben Koka közeli fejesét védte a hálóőr, de a Ludogorets sem adta fel a támadásokat, Bernard Tekpetey távoli bombáját Tzolakis ütötte fölé.

Kis mezőnyjáték után, a 86. percben 1-1-re módosult az állás. Aguibou Camara nem kapott sok időt a bizonyításra, mindössze 19 percet, ám ez is elég volt, hogy egy lepattanó labdából egyenlítsen.

A döntetlennel az Olympiakosz lehet boldogabb, a meccs egészét nézve a bolgárok érdemeltek volna győzelmet.

Végeztünk a keddi mérkőzésekkel, így máris átfordulunk a szerdába, ahol már csak három találkozót rendeztek, azonban nekünk, magyarok számára a legfontosabbat. Hamarosan olvashatjátok a Ferencváros – Slavia Praha összefoglalóját, de természetesen azt sem hagyjuk cserben, akit a Dinamo Zagreb – Legia Varsó, valamint a Szpartak Moszkva – Benfica találkozó érdekel.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső