Bajnokok Ligája: A Mérkőzések Összefoglalója (08.10) – I. Rész

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 12.

Eddig a Bajnokok Ligájában nem egy napon játszották a selejtezők mérkőzéseit, mindig szétválasztották két napra, ami minden esetben kedd és szerda volt. Ám a playoff előtt, az úgynevezett elődöntők visszavágóit egytől egyig kedden este rendezték. A Ferencváros továbbjutásáról külön cikkben emlékeztünk meg, így maradt nekünk 9 meccsünk, 9 továbbjutónk és 9 szomorú csapatunk.

Az első részben a Sheriff Tiraspol – Crvena zvezda, a Shakhtar Donetsk – Genk és a Ludogorets Razgrad – Olympiakosz mérkőzéseik történéseit elevenítjük fel.

Sheriff Tiraspol – Crvena zvezda: 1-0

G.: Arboleda Hurtado

Továbbjutott a Sheriff Tiraspol 2-1-es összesítéssel

Amilyen meggyőzően játszott a szerb Red Star Belgrade együttese az előző körben, most olyan hitehagyottnak tűntek. Már az első körben is látszott, hogy valami nem kerek. Tippünkben ezt jeleztük is, de azt nem láttuk, hogy a Sheriff akár a rendes játékidőben meg is nyerheti a mérkőzést. Illetve azt sem, hogy a Crvena egyszer sem tud majd betalálni. Így ez a tippünk úgy, ahogy volt ment a levesbe…

A kezdőcsapatok:

Sheriff Tiraspol:

Athanasiadis – Cristiano, Arboleda Hurtado, Dulanto, Julien – Addo, Thill, Traore – Kolovos, Castaneda, Luvannor Henrique

Crvena zvezda:

Borjan – Gajic, Dragovic, Degenek, Rodic – Sanogo Junior, Ivanic – Srnic, Falco, Katai – Diony

A vendégeknél az eltiltott Kangát kellett pótolnia Dejan Stankovicnak, így Ivanic egy sorral hátrébb kezdett, a helyét pedig a jobbszélen Srnic vette át.

A hazaiknál Vernydub mester egyetlen helyen változtatott: Luvannor Henrique visszakerült a kezdőbe, Yansane pedig a kispadon foglalt helyet.

Esélyeshez méltó módon kezdett a Crvena zvezda, két pontrúgás után veszélyeztettek: Milos Degenek fejese a jobboldali kapufa mellett haladt el, majd Katai pár perccel később újra szögletet végezhetett el, az meg – bár veszélyesen szállt befelé – valahogy elment mindenki előtt.

A 14. percben a másik oldalon is egy fejest láthattunk, a perui bekk, Gustavo Dulanto bólintott mellé.

A labda sokkal többet volt a vendégeknél, ám most is érvényesült az, ami a múltkor: Hogy hiába kerülnek helyzetbe, mintha el lennének átkozva gólszerzés terén. A félidő hátralévő részében is hiába nyomtak, hiába lőttek, Athanasiadist nem állították megoldhatatlan feladat elé.

Az első félidő végén viszont vezetést szereztek a hazaiak. Frank Castaneda sokadik jó szabadrúgása Danilo Arboleda Hurtado fejét találta meg… Hát, nem a fejét, inkább a vállát. A kolumbiairól viszont olyan ívben szállt a labda, hogy Borjan feje felett a hosszúba hullott.

A második félidőben, egy óra elteltével volt egy nagyon erős negyedórája a vendégeknek, Nikolic jó kis lövést eresztett meg a moldáv kapura, Ivanic csavarásánál meg csak a Jóisten segítette ki a hazaiakat.

A hajrában aztán egyre több terület nyílt meg a Sheriff előtt, Castaneda és Yansane is eldönthette volna a továbbjutás sorsát, egyre-másra jöttek a sárgamezes helyzetek – eredmény nélkül. A játékvezető pedig 95 perc után kivette a kirúgáshoz készülődő Athanasiadis kezéből a labdát, a forduló meglepetése rögtön az első fordulóban megszületett.

A Sheriff Tiraspol ellenfele a következő körben a Dinamo Zagreb lesz.

Shakhtar Donetsk – Genk: 2-1

G.: Traoré, Marcos Antonio ill. Dessers

Továbbjutott a Shakhtar Donetsk 4-2-es összesítéssel

Már az odavágón is sikerült nyerni, a visszavágón is az ukránok sikerét jósoltuk. Ezúttal semmi mást, csak a hazai győzelmet. Ez Lassina Traoré és Marcos Antonio góljainak hála sikerült.

Nézzük a kezdőket!

Shakhtar Donetsk:

Trubin – Dodo, Marlon, Vitao, Matviienko – Marcos Antonio, Pedrinho, Tete, Maycon, Alan Patrick – Traoré

Genk:

Vandevoordt – Munoz, Cuesta, Lucumi, Arteaga Zamora – Thorstvedt, Heynene, Hrosovsky – Bongonda, Onuachu, Ito

Meglepődik-e azon bárki, hogy a Shakhtar kezdője ismét tömve volt brazil futballistákkal? Szerintünk nem. Ezúttal nyolcan kaptak helyet Roberto De Zerbi kezdőjében, ketten pedig a kispadon foglaltak helyet.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A belgáknál a legszembetűnőbb változás az volt, hogy formációt váltottak, 4-4-2 helyett 4-3-3-ban, Ito és Onuachu mellett még Bongonda próbálta kijátszani Trubinékat.

Úgy kezdett neki a meccsnek a narancsmezes „hazai” alakulat – a meccset Kijevben rendezték meg -, hogy ők bizony nem akarnak a végéig izgulni. Lőnek egyet az elején, attól összetörnek a vendég álmok, és kész, mindenki megy majd a dolgára.

A harmadik percben Tete felé csúsztattak meg egy Trubin által kirúgott labdát, a szélső a rövidet célozta meg, de Vandevoordt védte a próbálkozást.

A 19. perc újabb ukrán helyzetet hozott, a csapatkapitány, Alan Patrick lőtt mellé egy szólót követően.

Próbálkozott a Genk is, a másik csapatkapitány, Bryan Heynen közeli fejese szintén elkerülte a kaput, a védők itt nagyon lemaradtak a középpályásról. Lassina Traoré viszont nem maradt le a társról a 27 percben: Tete a leshatáron ugrott ki a jobbszélen, egészen az alapvonalig vitte a labdát, visszajátszott a burkinai fasoinak az ötösre, máris a hálóban volt a laszti.

Utolsóként említsük meg Heynen második kísérletét is, most lábbal igyekezett bevenni a kaput, Trubin vetődve védett.

A térfélcsere után visszavett a tempóból a Shakhtar, a Genk pedig megpróbált kozmetikázni az eredményen. A lehetőségek megvoltak, egyszer – a 63. percben jártunk – még a felsőlécet is eltalálták.

Végül, a 76. perc a belga álmok végét hozta el. Egy kapu előtti kavarodás végén Marcos Antonio valahogy bekotorta a hazaiak második gólját.

A becsületéért küzdött tovább a Genk, végül a csereként beállt – és általunk kezdőbe várt – Cyriel Dessers állította be a 2-1-es végeredményt.

Nehéz feladat vár De Zerbi legényeire, az ellenfél a Monaco gárdája lesz.

Ludogorets Razgrad – Olympiakosz: 2-2

G.: Semedo (ög), Sotiriou ill. M’Vila, El Arabi

Továbbjutott a Ludogorets 3-3-as összesítéssel, tizenegyesek után

Itt is megéreztük a meglepetést. A bukik egy az egyben a görögök sikerét várták, de az odavágó alapján mi ezt nem tartottuk valószínűnek. Hazai sikerre számítottunk nagyon szép kis oddsért cserébe, ami valljuk be, egy hajszálon múlt. Egyébként a veszteségeinket a mérkőzésen tudtuk minimalizálni, hiszen az over 2,5 viszont gyönyörű szépen jött.

A kezdők:

Ludogorets:

Kahlina – Ikoko, Plastun, Verdon, Nedyalkov – Badji, Josue Sa, Goncalves – Despodov, Sotiriou, Oliveira-Souza

Olympiakosz:

Tzolakis – Androutsos, Semedo, Ba, Reabciuk – M’Vila, Bouchalakis, Camara – Vrousai, El Arabi, Masouras

Érdekes húzásból akadt mindkét oldalon, a bolgároknál Bernard Tekpetey, a vendégeknél pedig Mathieu Valbuena kihagyására gondolunk.

Kicsit megrogyott a hitünk az első félidőt látva, hiszen hiába kezdett jobban a zöldmezes Ludogorets, ez helyzetekben nem igazán mutatkozott meg, egyedül Cauly lövését lehetne kiemelni, az ő lapos lövés kábé egy méterrel gurult mellé.

Aztán magára talált az Olympiakosz, és ugyan Youssef El Arabi lövése még nem talált kaput, három perccel később, Yann M’Vila (aki az első meccsen csak csere volt) megmutatta, hogy megérte őt kezdőbe nevezni, szép gólt rúgott a középpályás.

A kapott gól feltüzelte a bolgárokat, már a maradék negyedórában is sok időt töltöttek Tzolakis kapuja előtt, a szünet után pedig az egyenlítés is sikerült. Egy felívelt labdát akart középre fejelni Pieros Sotiriou, Rubén Semedo viszont közbeszólt, a portugál öngóljával változott 1-1-re a meccs.

De nem sokáig, mert öt perccel később már a bolgároknál volt az előny: Androutsos rúgott oda Despodovnak, nem volt min vitatkozni, tizenegyessel folytatódott a mérkőzés, amit Pieros Sotiriou be is lőtt.

Tizenegyesre azonban tizenegyes volt a válasz, El Arabit kegyetlenül fejbe talpalták, ám a támadót ez nem akadályozta meg abban, hogy a megítélt büntetőt értékesítse.

A hátralévő időben ismét a Ludogorets játszott fölényben, ráadásul Ba második sárgával kiszállt a meccsből.

Jöhetett a hosszabbítás, ahol gól nem esett, de még helyzet sem nagyon. A tizenegyespárbajt pedig a hazaiak bírták jobban, Valbuena a csúszós talaj miatt fölé rúgta a labdát, Koka lövését Kahlina védte, és hiába talált be Lala a harmadikban, a bolgárok egyszer sem hibáztak.

A Ludogorets majd a Malmö ellen harcolhatja ki a BL főtábláját. Az Olympiakosz ismét az EL-ben harcolhat.

Hamarosan újabb három mérkőzéssel folytatjuk!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső