Bajnokok Ligája: A Mérkőzések Összefoglalója (08.10) – III. Rész

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 12.

Összesen már hét meccset néztünk meg együtt a korábbi részekben, a befejező cikkünk a Legia Varsó – Dinamo Zagreb, a Benfica – Szpartak Moszkva, valamint a Glasgow Rangers – Malmö csatát veszi át közelebbről.

Legia Varsó – Dinamo Zagreb: 0-1

G.: Franjic

Továbbjutott a Dinamo Zagreb 2-1-es összesítéssel

Az első, Horvátországban rendezett találkozót úgy gondoltuk, hogy elszórakozta, elkótyavetyélte a Zágráb, a visszavágón pedig már nem feltétlenül őket tartottuk favoritnak. Egy ideig agyaltunk is azon, hogy a döntetlenre fogadunk, végül azonban csak arra tettünk pénzt, hogy 2,5-nél kevesebb gólt láthatunk.

A kezdőcsapatok:

Legia Varsó:

Boruc – Jedrzejczyk, Wieteska, Nawrocki – Juranovic, Slisz, Martins, Luquinhas, Mladenovic – Emreli, Lopes

Dinamo Zagreb:

Livakovic – Ristovski, Theophile-Catherine, Lauritsen, Franjic – Misic, Majer, Jakic – Ivanusec, Petkovic, Orsic

Meglepetés nélkül állt fel mindkét együttes, talán Ernest Mucit hiányoltuk, hiszen állítólag lenyűgözte mesterét, ám ez is kevés volt ahhoz, hogy mondjuk Guimares Lopest kiszorítsa.

A lengyel szurkolókra nem lehetett panasz, kitettek magukért, élőkép és pirotechnika fogadta a játékosokat. Ez a Legiát felspannolta, a Dinamo pedig egy kicsit… Finoman fogalmazva is megijedhetett, félelmetes volt a szurkolás.

Ám nem, a szurkolók nem tudták befolyásolni a mérkőzést. Egy lengyel lövés után – Luquinhas lőtt távolról kapu mellé – a horvátok vezetéshez jutottak. A gólt Bartol Franjic, a balhátvéd szerezte, de a gól legalább annyira Luka Ivanusec érdeme is, aki nagyyszerű passzal ugratta ki a védőt.

Hét perc múlva jöhetett volna az egyenlítés, de Andre Martins fejese a felsőléc tetején pattant.

Furcsa volt látni, hogy az esélyesebbnek gondolt Dinamo Zagreb abszolút nincs hatással a mérkőzésre, a Legia folyamatosan támadott, Livakovicnak mégsem kellett szinte egyetlen egy védést sem bemutatni, mert döntő pillanatban a Legia játékosai hibáztak. Volt egy halom lövés, ami elkerülte a kaput, a horvát válogatott kapusának egyszer kellett játékba avatkoznia, a második félidő közepén.

Volt egy tizenegyesgyanús szituáció, amikor Theophile-Catherine feküdt alá Pekhartnak. A bíró szerint nem történt szabálytalanság, szerintünk meg téved a sípmester, itt bizony büntetőnek kellett volna következnie. Megúszta a Dinamo, ahogy megúszott mindent, pedig a Legia hajtott és küzdött az utolsó pillanatig.

Biztosan voltak már, akik előttünk kimondták, de most csatlakozunk hozzájuk: Ez a Dinamo Zagreb köszönőviszonyban sincs azzal a csapattal, amelyik tavaly 3-0-ra verte a Tottenhamet. És bár a lehető leggyengébb ellenfelet kapták, a Sheriff Tiraspol nem esélytelenként lép pályára majd jövő héten.

Benfica – Szpartak Moszkva: 2-0

G.: Joao Mario, Gigot (ög)

Továbbjutott a Benfica 4-0-s összesítéssel

Az első meccs igazi parázs csatát hozott rengeteg helyzettel, nagy védésekkel és egyébként szép gólokkal. Mindegyiket a portugálok szerezték, így a visszavágóra nyugodtabban készülhettek. Ettől függetlenül győzelmet vártunk tőlük, és újra reménykedtünk a sok helyzetben, csak ezúttal jobb helyzetkihasználással. Itt viszont csalódnunk kellett, ez a meccs csak részben hozott sikert számunkra.

A kezdőcsapatok:

Benfica:

Vlachodimos – Lucas Verissimo, Otamendi, Vertonghen – Goncalves, Joao Mario, Weigl, Grimaldo – Pizzi, Ramos, Silva

Szpartak Moszkva:

Maksimenko – Rasskazov, Dzhikiya, Gigot, Ayrton – Umyarov, Zobnin, Lomovitskiy – Bakaev, Ponce, Larsson

Az előző meccshez képest az oroszok mestere, Rui Vitória forgatta fel jobban az együttesét, Jorge Jesus nagyjából ahhoz a csapathoz ragaszkodott, akik az orosz fővárosban diadalmaskodtak.

Sajnos ez a második meccs már nem hozott olyan őrült hajtást, mint az első, itt a játékosok mintha takaréklángon égtek volna. Ez bizonyos szempontból érthető is, a Benficának nem volt szüksége arra, hogy kihajtsa a lelket is magából…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

És egyébként ahhoz képest, hogy az oroszoknak kellett volna támadni, a Benfica szinte az egész első félidőt a Szpartak térfelén töltötte. Nem túl hasznosan, de legalább ott voltak. Már csak azért is pozitív ez, mert, ha a bogyó Maksimenkoék térfelén pattog, addig sincs orosz gól…

Vlachodimosnak egyetlen egyszer kellett védenie, a 46. percben egy megpattanó Ayrton lövésért hajolt le.

A második félidőben, egy nem túl eseménydús tíz perc után aztán a mezőnyfölény góllá érett. A gólt a portugálok friss igazolása, Joao Mario szerezte.

Nem tudunk mást mondani, mint amit már korábban sugalltunk: Gyenge színvonalú volt a mérkőzés, amelyen összesen három kaput eltaláló lövés volt.

Szegény Szpartak még búcsúzóul kapott egy igazán peches gólt, Gigot-ra pattant egy lövés után a labda, róla meg a kapuba.

Ezt is túléltük, a Benfica készülhet a PSV elleni összecsapásra.

Glasgow Rangers – Malmö: 1-2

G.: Morelos ill. Colak (2)

Továbbjutott a Malmö 4-2-es összesítéssel

Hát, ezt aztán nem gondoltuk volna. A Glasgow Rangers, akik visszafoglalták a trónt a skót Premiershipben most rendkívül kínos búcsún vannak túl. Bíztunk bennük, jobb csapatnak tartottuk őket, mint a svédeket, és ha majd kifejtjük, hogyan is kaptak ki hazai pályán… Hát, nem lesz pozitívabb az összkép. A három tippünkből így a skót győzelmét buktuk, viszont a másik kettő (BTTS, Over 2,5) jött. Hála Antonio-Mirko Colaknak…

Nézzük, kik léptek pályára a találkozón:

Glasgow Rangers:

McGregor – Tavernier, Goldson, Balogun, Barisic – Davis, Aribo, Arfield – Wright, Morelos, Kent

Malmö:

Dahlin – Lewicki, Ahmedhodzic, Nielsen, Moisander – Birmancevic, Bonke, Christiansen, Rieks – Colak, Berget

A múlt heti gyenge játék után javulást vártunk és skót győzelmet. És szépen, ebbe az irányba is mozdult el a mérkőzés.

A Rangers a visszatérő Alfredo Morelos góljával a 19. percben szerzett vezetést, egy baloldali beadást tessékelt Dahlin mellett a kapuba a kolumbiai.

Szűk negyedórával később egy érdekes jelenetnek lehettek szemtanúi a nézők: Egy hosszú felívelésre mozdult ki McGregor, ám nem figyelte, hogy elhagyta a tizenhatost, valahol útközben jutott eszébe, hogy ebbe nem kéne kézzel beleérni. Késő volt, egyértelmű szabálytalanság történt. McGregor viszont megúszta sárga lappal, pedig láttunk már ilyenért villanni a pirost is.

Főszerepben maradt a bíró, négy perc alatt két sárgával kiszórta a Malmö középpályását, Innocent Bonke két butasága megpecsételte csapata sorsát. A meccs hosszabbításra állt, viszont egy teljes félidőt emberhátrányban kellett a Malmönek lejátszania.

A szünetben mindenki azt hitte, hogy valóban megpecsételődött a svédek sorsa. Ilyenkor szokott az történni, hogy a 10 emberrel játszó együttes előbb-utóbb elfárad, és a hősies védekezés ellenére vereséggel távozik. De nem a Malmö, őket nem ilyen fából faragták.

Antonio-Mirko Colak, a vendégek gólkirály-jelöltje a második félidőben csodát tett: Előbb az 53., majd az 58. percben is kapuba talált. Mindkét gólban vastagon benne voltak a védők, ezen a szinten az ilyen szellős emberfogás megengedhetetlen. Pláne, ha egy olyan játékost kell féken tartani, akinek egy zsebkendőnyi terület is elég ahhoz, hogy betaláljon.

A maradék fél óra nem volt elég ahhoz Steven Gerrard együttesének, hogy egy emberrel többel a pályán valami értékelhetőt rakjanak le az asztalra, így hatalmas füttykoncert közepette ért véget a találkozó, a Rangers nagyon simán esett ki a Bajnokok Ligájából.

A Malmöre majd a Ludogorets Razgrad együttese vár.

A hétre ennyit, jövő héten folytatják a fiúk, ahogy mi is!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső