Bajnokok Ligája: A Mérkőzések Összefoglalója (08.18.)

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 21.

Ezúttal egy kicsit eltérünk a szokásostól, és a Ferencváros aktuális mérkőzését is ömlesztve, a többivel foglaljuk össze. Szerda este folytatódott a Bajnokok Ligája playoff köre, az első meccseken vagyunk túl, jövő héten pedig már jönnek is a visszavágók. A mostani cikkben elolvashatjátok, hogy mi történt a Benfica – PSV, a Malmö – Ludogorets Razgrad, illetve a Young Boys – Ferencváros meccseken.

Benfica – PSV: 2-1

G.: Rafa Silva, Weigl ill. Gakpo

A mostani selejtezők két legerősebb csapata feszült egymásnak Portugáliában, mi két tippet javasoltunk nektek. A csapatok pedig tettek róla, hogy elégedettek lehessünk a meccs végén. Sőt, meg sem kellett várni a lefújást, már akkor tudtuk, hogy nyertünk. Jött az over 2,5, a második félidőben pedig a PSV is betalált, így a BTTS miatt sem kellett izgulni.

Nézzük a kezdőket, aztán vágjunk bele!

Benfica:

Vlachodimos – Goncalves, Otamendi, Lucas Verissimo, Morato – Weigl, Joao Mario, Grimaldo – Yaremchuk, Rafa Silva, Pizzi

PSV Eindhoven:

Drommel – Mwene, Andre Ramalho, Boscagli, Max – Sangare, Götze, van Ginkel – Madueke, Zahavi, Gakpo

Igazából egyik mester sem húzott váratlant, az a 11-11 játékos lépett pályára, akikre mi is számítottunk.

A Benfica már tíz perc után gólnak örülhetett, a találatot a portugálok három támadója hozta össze. Pizzitől indult az akció, aki Roman Yaremchukhoz passzolt, az ukrán tökéletes ütemben ugratta ki a harmadik támadót, Rafa Silva higgadtan gurította el a labdát Drommel mellett. Egyszerű játék a foci, főleg, ha olyan játékosok művelik, mint a Benfica támadói. Egyébként a PSV hátsó alakzata eddig nagyon stabil volt, az egész selejtező sorozatban két gólt kaptak. Eddig.

Következett aztán húsz perc viszonylagos csend, amikor a csapatok nem tudtak a másik fölé kerekedni, az utolsó negyedórát viszont ismét megnyomták. A 34. percben láthattuk az első komoly PSV próbálkozást, Cody Gakpo éles szögből leadott lövését Vlachodimos paskolta ki.

Két perccel később már a Benfica került helyzetbe, Pizzi viszont eltörte a labdát ígéretes helyzetben.

Lucas Verissimo a 42. percben megirigyelte a támadóktól a kapura lövéseiket, így ő is megpróbálkozott távolról. Jól is tette, a bal felsőbe tartó labdát Drommel szögletre mentette.

És ebből a szögletből megszerezte második gólját a Jesus-csapat. A labda ide-oda pattogott, Julian Weigl elé került, aki higgadtan értékesítette a ziccerét.

Remek iramban kezdődött a második félidő, Roger Schmidt minden bizonnyal lekapta játékosait a tíz körméről. Az első öt percben akár egyenlíthetett volna a PSV, de előbb Marco van Ginkel fejesét hárította csodálatosan Odysseas Vlachodimos, majd Gakpo lövését szorította magához.

Az 50. percben Rafa Silva próbálkozott, lüktetett a meccs, nem lehetett még csak pislogni sem ebben az időszakban. Főleg, hogy egy perccel később Cody Gakpo távoli bombagóljával zárkózni kezdtek a hollandok.

Gakpo tarthatatlan volt, a 67. és a 75. percben is ő tornáztatta meg a görög kapust, gól egyikből sem született.

A veretlenek csatáját a Benfica nyerte, ám a háborúnak még nincs vége, vért fognak izzadni Silváék az eindhoveni visszavágón…

Malmö – Ludogorets Razgrad: 2-0

G.: Birmancevic, Berget

Komoly hiányzója volt a hazaiknak, még komolyabb a vendégeknek. Tudtuk, hogy ez nagy hatással lesz a bolgárokra, ám a találkozó kimenetelét nem mertük megjósolni még így sem. Maradtunk annál, hogy 2,5 gól alatt lesz a végeredmény. Szerencsére ez szépen jött is.

A kezdők:

Malmö:

Dahlin – Lewicki, Brorsson, Nielsen, Moisander – Birmancevic, Rakip, Christiansen, Rieks – Colak, Berget

Ludogorets Razgrad:

Kahlina – Ikoko, Plastun, Verdon, Nedyalkov – Badji, Santana, Goncalves – Oliveira-Souza, Sotiriou, Tekpetey

A múltkor kiállított Innocent Bonke helyét Erdal Rakip vette át, a vendégeknél a szintén eltiltott Kiril Despodov helyett Bernard Tekpetey lépett pályára.

A Malmö egyre jobban magára talált, az elején nagyon megizzadtak a gyengébb ellenfelek ellen, aztán egyre összeszedettebb futballt mutattak be. Már a Rangers ellen is, most pedig a Ludogorets is megláthatta saját szemével, milyen az, amikor a svédek fociznak.

A 16. percben Birmancevic adott kiváló labdát a tizenhatosnál érkező Anders Christiansennek, aki egyből lőtt, a játékszer a kapufáról vágódott vissza a mezőnybe.

A 26. percben ismét a Malmö veszélyeztetett, és itt már nem úszhatta meg Kahlina a gólt. Kisszögletet végeztek el a királykékek, Lewicki mindenkit meglepve nem beívelte a labdát, hanem lekészítette lövésre, Veljko Birmancevic pedig kilőtte a bal alsót. Látszott, hogy a figurát már gyakorolták, a Ludogorets alaposan megette ezt a kis trükköt.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A svédek ezután sem álltak le, a Ludogorets számára az is nehézséget okozott, hogy a saját térfelükön ne veszítsék el a labdát. Birmancevic még kétszer próbálkozott, majd Berget is kapura lőtt, egyiknél sem volt szükség Kahlinára.

Úgy tűnt, a Ludogorets nagyon gyenge napot fogott ki, saját maguk ellenségei voltak, sokszor ők kínálták fel a támadás lehetőségét tálcán az ellenfélnek. Rieks majdnem megduplázta csapata előnyét, a félidő végén viszont egyet villantak a bolgárok is: Bernard Tekpetey combos kis lövést zúdított Dahlin kapujára, ám a portás tagjai nem gémberedtek el a nagy semmittevésben.

A második félidőben nem tudott feljavulni a Ludogorets, várható volt, hogy a Malmö újra beköszön. Így is lett: A 60. percben egy Kahlináról kipattanó labdát Jo Inge Berget kotort be.

Akár kiütéssel is véget érhetett volna a meccs, akkora különbség volt a két csapat között. Nem biztos, hogy a párharc eldőlt, az viszont igen, hogy ilyen játékkal a Ludogorets nagyon simán fog kiesni…

Young Boys – Ferencváros: 3-2

G.: Elia, Sierro, Garcia ill. Boli (2)

Nagyon lebecsülték a Fradit, de nem gond, ehhez már hozzászoktunk. Azonban volt mégis valami ebben az egészben, hiszen olyan körülmények között kapott ki Peter Stöger csapata, ami fáj. Nagyon fáj. Mi döntetlenre tippeltünk, ami akár még reális is lehetett volna, tekintve, hogyan alakult a mérkőzés. De üres kézzel távoztunk. Mi is meg a Fradi is.

A kezdőcsapatok:

Young Boys:

Faivre – Hefti, Camara, Zesiger, Garcia – Fassnacht, Sierro, Martins Pereira, Moumi Ngamaleu – Elia, Siebatcheu

Ferencváros:

Dibusz – Wingo, Blazic, Kovacevic, Botka – Laidouni, Haratin, Somália – Uzuni, Boli, Zubkov

Egy nagy hiányzója volt a zöld-fehéreknek, a Mezőkövesd ellen sérülést szenvedő Tokmac Nguen nem tudta vállalni a játékot. Civic kiállítása után azon gondolkoztunk, vajon Cabreja vagy Csontos Dominik veheti át a balbekk helyét, mint kiderült: Egyik sem, Botka Endre játszott tőle szokatlan pozícióban. Sammy és Ryan Mmaee is csak csere volt, elől a hétvégén duplázó Franck Boli kezdett, hátul pedig Adnan Kovacevic.

Jó hangulatban kezdődött el a találkozó, a 14. percben viszont a stadion nagy része elhalkult. Az otthon ülők pedig a kelleténél hangosabbá váltak. Egy bedobás után Camara próbálta megjátszani a társát, ám Franck Boli lábában elakadt az átadás. Az elefántcsontparti támadó hagyta, hogy a labda kettőt pattanjon, majd irtózatos erővel szaggatta szét a hálót. Bombagól, Faivre a kezét sem tudta felemelni.

Az öröm viszont egyáltalán nem tartott sokáig, mert 2 perccel később Meschack Elia jó 22 méterről vállalkozott lövésre. A labda megpattant Fassnacht hátán, így pedig a jobbra induló Dibusz Dénes már nem ért vissza. Szerencsés góllal egyenlítettek a svájciak.

Azonban a szerencsét nem hiányolhatta a Fradi sem, a 24. percben a YB megfogyatkozott és büntetőhöz jutott a magyar csapat. Silvan Hefti a gólhelyzetben levő Botkát rántotta vissza, de a hatalmas lehetőséget nem tudta kihasználni a Ferencváros. Myrto Uzuni állt a labda mögé, és ahogy a Prishtina FC, úgy a Young Boys ellen is hibázott. A kapufát találta el, majd a labdára startoló játékosok valamelyikéről végül a kapuba került a labda, ám a skót bíró már kifelé ítélt szabadrúgást hosszas vizsgálat után.

Emberelőny ide, megítélt tizenegyes oda, a 40. percben a sárga-feketék szereztek vezetést. Dibusz Dénes öklözött ki középre egy baloldali beadást, Vincent Sierro érkezett, és kíméletlenül kilőtte a bal felsőt.

A gondok még tovább súlyosbodtak, a 65. percben Ulisses Garcia is betalált, már 3-1-re vezetett a tíz emberrel játszó Young Boys.

A továbbjutási remények nem szálltak el teljesen, mert Franck Boli a 83. percben rúgott egy második bombagólt is, így „csak” egygólos hátrányt kell ledolgozni a Groupama Arénában. Ilyen gyermekded hibákat nem követhet el a Fradi, egy kézben levő meccset veszítettek el. Ennyire közel a cél előtt ez nem fér bele…

Megvolnánk a szerdai nappal is, hétfőn már a tippeket olvashatjátok, szerda este pedig kiderül, mely 32 csapat alkotja majd a Bajnokok Ligája csoportkörét.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső