Bajnokok Ligája: A Mérkőzések Összefoglalója (09.28.) – II. rész

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 04.

Az első cikkben már olvashattatok a PSG – Manchester City és a Real Madrid – Sheriff Tiraspol mérkőzésekről, most pedig három olyan csatát választottam ki, amely valamilyen okból kifolyólag szintén emlékezetesre sikeredett. Az RB Leipzig – Club Brugge azért, mert hatalmas meglepetéssel végződött, az AC Milan – Atletico Madrid azért, mert a 97. percben esett a győztes gól, az FC Porto – Liverpool meg azért, mert Sergio Conceicao együttesét lemosták a vörösök a pályáról.

RB Leipzig – Club Brugge: 1-2

G.: Nkunku ill. Vanaken, Rits

A meccs a VAR „ünnepe” volt, hiszen mindhárom találatnál szükség volt a videóbíró használatára. Ez a találkozó megmutatta, hogy noha még néha lassú és körülményes a használata, mindenképp hasznos, hiszen, ha a játékvezetőn múlt volna, akkor ez a mérkőzés 0-0-val ért volna véget…

A kezdők:

RB Leipzig:

Gulácsi – Klostermann, Orbán, Simakan – Mukiele, Laimer, Kampl, Szoboszlai – Nkunku, Poulsen, Forsberg

Club Brugge:

Mignolet – Clinton Mata, Balanta, Hendry, Nsoki, Sobol – Sowah, Rits, Vanaken, Lang – de Ketelaere

A belgák már az első körben is meglepetést okoztak, hiszen egy pontot otthon tartottak a PSG-vel szemben, most meg Németországban, a Red Bull Arénában sikerült nyerniük. Igaz, a Lipcse nincs jó formában, az első fordulóban kapott egy hatost a Manchester Citytől, és még az sem segített, hogy a csúcsformában levő Christopher Nkunku mesterhármast ért el.

A hazaiak kezdőjében Gulácsi Péter, Orbán Willi és Szoboszlai Dominik is szerepelt, utóbbi játékos volt az, aki egy lipcsei akciót útjára indított, a leshatáron ugratta ki Emil Forsberget a találkozó ötödik percében, a svéd egyből passzolt, Christopher Nkunku pedig újfent betalált.

Itt bizonyár a lipcsei szurkolók egy könnyű győzelemben hittek, de ez nem így történt. Éledeztek a vendégek, előbb Gulácsinak kellett hárítania Vanaken lövését, a 22. percben pedig a magyar válogatott egyik csapatkapitánya hibázott, kellemetlen helyzetbe hozta társait, akik nem is tudták jól lereagálni a helyzetet, a vége pedig egy gól lett, Hans Vanaken lőtt a kapuba.

Sőt, a 44. percben a belgák csékája adott egy gólpasszt is, ezúttal Mats Rits vette be Gulácsi hálóját, a szünetre egygólos hátrányban vonult a német csapat.

A második félidőben pedig nem sikerült fordítani, noha Szoboszlaiék nagyon hajtottak. Tízszer próbálkoztak kapura lövéssel, ebből három el is találta azt, de Simon Mignolet, az egykori liverpooli mindig, mindenhol ott volt.

Nagyon nem megy a Bajnokok Ligájában egyelőre a Lipcsének, sanszos, hogy még az Európa-liga sem lesz meg számukra…

AC Milan – Atletico Madrid: 1-2

G.: Rafael Leao ill. Griezmann, Suárez

Két és fél gól alatti eredményben bíztunk, ami talán meg is lett volna, ám egy kiállítás megint keresztülhúzta a számításainkat. Ezúttal Franck Kessiét szórták ki, ami az egész meccset a feje tetejére állította.

A kezdők:

AC Milan:

Maignan – Calabria, Romagnoli, Tomori, Theo Hernández – Saelemaekers, Bennacer, Kessié – Brahim, Rebic, Rafael Leao

Atletico Madrid:

Oblak – Trippier, Gimenez, Felipe, Hermoso – Llorrente, Koke, Kondogbia, Carrasco – Correa, Suárez

Az első negyedórában különösebb dolog nem történt, úgymond ismerkedtek egymással a csapatok, senki nem akart ész nélkül támadni, mindkét együttesnek nagy szüksége lett volna a három pontra, ugyanis a Milan Liverpoolban kapott ki, míg az Atleti gólnélküli döntetlent játszott az FC Porto ellen a Wanda Metropolitanoban.

A 19. percben aztán Ante Rebic vezetést szerezhetett volna a piros-feketéknek, varázslatos labdát kapott, csak Jan Oblakot kellett volna átvernie, lövésébe a hórihorgas szlovén még bele tudta tenni a lábát, nagyszerűen zárta a szöget.

Egy perccel később viszont már gólnak örülhetett a San Siro népe: Brahim Diaz tartotta meg a labdát a tizenhatoson belül, nagy nehezen meg is tudott szabadulni tőle, Rafael Leao pedig az átvétel után a jobb alsóba zúdított.

Minden meseszépen alakult a milánóiak számára, de a 29. percben Franck Kessié megkapta a második sárga lapját – egy teljesen értelmetlen és buta szabálytalanság miatt -, így számíthatott rá a rossoneri, hogy piszok nehéz egy óra vár rájuk.

A kiállítástól függetlenül volt még egy zúgó kapufája a hazaiaknak, a forduló gólja lehetett volna Rafael Leao ollózása, de a felsőléc megtámogatta Jan Oblakot.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A második félidőben Stefano Pioli kiadta az ukázt: Megtartani az egygólos előnyt…

Ez azonban nem sikerült. Luis Suárez fejese még centikkel mellé ment, de a 84. percben a Barcától visszatérő Antoine Griezmann kapáslövése már a jobb alsóban kötött ki, Mike Maignan mozdulni sem tudott.

És a végére Cakir még „belopta magát” a hazai drukkerek szívébe, ugyanis befújt egy tizenegyest a vendégeknek. Kezezés miatt, de az egy nagyon hektikus és felettébb érdekes szituáció volt, ahol a Milan képtelen volt felszabadítani saját tizenhatosukon belül, majd Kalulu szerencsétlen mozdulata után harsant fel a síp…

A nyomás nagy volt, de Luis Suárez rutinos róka, akinek ezúttal sem remegett meg a lába. Parádés és paprikás meccs volt ez, ahol a Milan tulajdonképpen foghatja a kudarcot Cakirra, de talán a saját portájukon kellene előbb szétnézni…

FC Porto – Liverpool: 1-5

G.: Taremi ill. Szalah (2), Firmino (2), Mané

Sergio Conceicao forrongott a mérkőzést követő sajtótájékoztatón, ahol beleszállt saját játékosaiba. Azt mondta, ennél még az ifi is összeszedettebb, jobb eredményt ért volna el. Lássuk be, van benne igazság, volt néhány nevetséges gól, amelyet a portugálok összehoztak.

A kezdők:

FC Porto:

Diogo Costa – Corona, Cardoso, Marcano, Sanusi – Uribe, Sergio Oliveira – Otávio, Martinez, Diaz – Taremi

Liverpool:

Alisson – Milner, Matip, van Dijk, Robertson – Jones, Fabinho, Henderson – Szalah, Jota, Mané

Nevetséges gólokat említettem, tessék, itt van máris egy: A találkozó 18. percében Curtis Jones tört be a tizenhatoson belülre, lövését Diogo Costa kiütötte, Sanusi kivághatta volna a labdát, de elaludt, így a mögötte érkező Mo Szalah lábáról a kapuba sodródott a játékszer.

A meccs közepén Jordan Henderson növelhette volna az előnyt, szép távoli kísérletét a levegőben úszó Diogo Costa mentette szögletre.

Aztán viszont a kapus nagyot hibázott, a lefújás előtti pillanatokban James Milner adott be a jobboldalról, Diogo Costa és Fabio Cardoso egymásra vártak, a nevető harmadik, Sadio Mané meg a kapuba passzolt.

Kereken egy óra telt el a meccsből, amikor újra lecsapott az egyiptomi, Mo Szalah második gólját szerezte, a Porto védelme ebben is vastagon benne volt.

Ezt követően Mehdi Taremi révén összejött a szépítés, a becsületgól, de a Liverpoolnak erre is volt válasza. Nem is egy, hanem rögtön kettő, a kezdőből kiszoruló Roberto Firmino előbb a 77. majd a 81. percben talált be. Itt halkan jegyezném meg, hogy a negyedik liverpooli gól is bohózatba illő volt, Diogo Costa azonnal kispadra fog szorulni, miután Marchesín felépült…

Még három mérkőzésre került sor kedden este, amelyről holnap fogunk beszámolni nektek, és persze a szerdai napról sem feledkezünk meg…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső