Bajnokok Ligája: A Mérkőzések Összefoglalója (09.29.) – I. rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 05.

A keddi játéknap eredményeit már olvashattátok, most áttérünk a szerdára. A Bajnokok Ligája első napja is hozott meglepetéseket, a második úgyszintén, gondolunk itt elsősorban a Barcelona nagyon sima vereségére a Benfica otthonában, mellyel a portugál csapat történelmet írt, még sosem győzték le a katalánokat. De most nem velük kezdünk, elsőként a Manchester United – Villarreal, valamint a Bayern München – Dinamo Kijev találkozókról olvashattok.

Manchester United – Villarreal: 2-1

G.: Telles, Cristiano Ronaldo ill. Paco Alcacer

Megismétlődött a tavalyi Európa-liga döntője, hiszen azt is a vörös ördögök játszották a sárga tengeralattjáró ellen. Különleges meccs ez, most először sikerült dűlőre vinni egy csatát 90 perc alatt, eddig öt mérkőzést játszottak, mind az öt döntetlennel végződött. És itt sem volt messze a pontosztozkodás, de aztán jött Cristiano Ronaldo, aki karrierje során elégszer szomorította már a spanyol élcsapatot.

A kezdők:

Manchester United:

De Gea – Dalot, Varane, Lindelöf, Telles – Pogba, McTominay – Greenwood, Bruno Fernándes, Sancho – Cristiano Ronaldo

Villarreal:

Rulli – Foyth, Albiol, Torres, Moreno – Parejo, Capoue, Trigueros – Pino, Alcacer, Danjuma

A Villarreal legnagyobb sztárja, Gerard Moreno most sem volt még bevethető, így a helyére Paco Alcacer került, akit a két oldalról Yeremi Pino és Arnaut Danjuma segített. A másik oldalon Diego Dalot játéka okozhatott meglepetést, de csak azoknak, akik nem tudták, hogy Aaron Wan-Bissakát a Young Boys ellen kiállították.

Paco Alcacer hamar villant, a találkozó 17. percében a léc alá tartó fejesét David de Geának kellett kitolnia. Negyedórával később ismét a spanyol csatár került helyzetbe Raphael Varane hibáját követően, a hatalmas ziccert azonban nem sikerült kihasználni, 16 méterről – talán kicsit elhamarkodottan – lőtt, kapu mellé.

A Manchester United nem játszott jól, mégis majdnem sikerült vezetést szerezniük a 43. percben: Paul Pogba tizenhatoson belülre ívelt labdájába Alberto Moreno tette bele a lábát, a játékszer veszélyesen szállt a kapu felé, végül a sárga tengeralattjáró megúszta az esetet.

Jutott még egy helyzet a vendégeknek, Yeremy Pino lapos próbálkozását jobb kézzel védte de Gea, majd a védők felszabadítottak.

Sokkal közelebb járt a gólhoz Unai Emery együttese, de ami késik, az nem múlik.

A második félidő elején jártunk, amikor Paco Alcacer harmadik alkalommal már nem hibázott. Az egész akció remek volt, Arnaut Danjumát futtatták lyukra, középre passzolt, ahol Alcacer bevetődve szerezte meg a vezetést a Villarreal számára.

Érett a győzelem, nagyon érett, a Manchester tudása alatt játszott, az előzmények is a vendégek győzelmét vetítették elő, de a futball okozhat meglepetéseket, és ezúttal ismét okozott. A 60. percben Bruno Fernándes közel az alapvonalhoz szabadrúgást végezhetett el. Ahelyett, hogy középre ívelt volna, inkább felkínálta kapásra Alex Tellesnek, aki élt a lehetőséggel és gyönyörű gólt lőtt a bal alsóba.

A hajrára inkább a hazaiaknak állt a zászló, Edinson Cavani a 79. percben centikre volt a vezető góltól, de a vendégek is kihagytak egy nagy ziccert a 86. percben, valahogy a védők együttes erővel tisztázni tudtak Boulaye Dia elől.

És aztán a hosszabbításban érkezett Cristiano Ronaldo, aki az egész találkozón nem csinált sokat, mégis ő lett a hős. A gól után az Old Trafford valósággal felrobbant, az általában higgadt Solksjaer is kikelt magából örömében, ahogy az összes játékos, élükön a portugállal.

Nem mondjuk, hogy megérdemelte a győzelmet a Manchester United, de a kitartásért mindenesetre jár a főhajtás…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Bayern München – Dinamo Kijev: 5-0

G.: Lewandowski (2), Sané, Gnabry, Choupo-Moting

Azon morfondíroztunk a tippünkben, hogy vajon a Dinamo Kijev megússza-e a nagy verést a hatalmas formában játszó Bayern Münchennel szemben. Nos, a végeredményben benne van minden, nem úszták meg, nagyon nem. Igaz, azóta az Eintracht Frankfurt megmutatta a Bundesligában, hogy a bajorok sem verhetetlenek, hogy az Allianz Aréna sem bevehetetlen hely, ettől függetlenül a BL-ben iszonyatosan nehéz dolga lesz annak a csapatnak, aki meg akarja állítani Julian Nagelsmann együttesét.

A kezdők:

Bayern München:

Neuer – Süle, Upamecano, Hernández, Davies – Kimmich, Goretzka – Gnabry, Müller, Sané – Lewandowski

Dinamo Kijev:

Bushchan – Tymchyk, Zabarnyi, Shabanov, Mykolenko – Tsygankov, Shaparenko, Sydorchuk, Andriyevski, de Pena – Garmash

Nem csak azért nem adtunk esélyt az ukránoknak, mert idegenbe látogattak a világ egyik legjobb csapatához, hanem azért, mert Mircea Lucescu sokakat nem tudott nevezni a mérkőzésre, például Eric Ramirezt vagy Denis Popovot.

De ha minden játékosa egészséges, akkor sem értek volna el sokkal jobb eredményt, ebben biztosak vagyunk. A Bayern München ugyanis ismét ellenállhatatlanul játszott, meg sem álltak öt gólig.

Az első félidőben csak Robert Lewandowski volt eredményes, rögtön kétszer vette be Bushchan hálóját. Először a 12. percben tizenegyesből, miután Sydorchuk egy szöglet után kézzel ért labdába. A lengyelnek amúgy már a gólja előtt is volt egy jó fejese, de azt még Bushchan szögletre mentette.

A második hazai gólt is Lewa szerezte tehát, a Dinamo saját térfelén veszített labdát, két passz után már a lengyel a tizenhatoson belül lőhetett, nem is teketóriázott, 2-0. Egyébként az ukrán védelem rendkívül hézagos volt, ez a gól is könnyedén elkerülhető lett volna.

Rúghatott volna egyet Leroy Sané is, lapos kísérlete a baloldali kapufáról jött ki. Zárásként pedig az elgémberedett Manuel Neuer tagjait is megmozgatták, de Pena egy remek kontra végén lőhetett, a német válogatott portása azonban kiszedte a jobb felsőbe tartó labdát.

A második félidő első fele eseménytelenül telt, kicsit meg is ijedtünk, hogy ebben a meccsben már nincs is több. Hogy a Dinamo nem tud, a Bayern meg nem akar…

De tévedtünk, a 68. percben Serge Gnabry valami iszonyatos nagy gólt rúgott a bal felsőbe, és a bajorok lábában még volt két találat.

Nem sokkal a válogatott játékos gólját egy másik válogatotté követte, Leroy Sané a kapufája után most pontosabban célzott, bár ezt ő sem így szerette volna, egy beadás csúszott le a lábáról, de Bushchan már elindult kifelé, hogy a beívelt labdát lehalássza, így nem ért vissza.

Végül, kegyelemdöfésként Eric Maxime Choupo-Moting is gólt szerzett, ha már arra járt, a 87. percben a kameruni Benjamin Pavard beadását váltotta gólra.

Ez simább volt a Barca elleni győzelemnél, nincs olyan forgatókönyv a fejünkben, ami szerint ne a Bayern München végezne az élen majd a hatodik forduló után. Eddig rendkívül jól játszottak, nyolcat lőttek, egyet sem kaptak…

A következő részben három további mérkőzéssel folytatjuk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső