Bajnokok Ligája: A Mérkőzések Összefoglalója (09.29.) – II. rész

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 05.

Még hat mérkőzés vár ránk a múltheti Bajnokok Ligája forduló összefoglalójában. Ezen cikkben három meccsről fogunk beszámolni, többek között terítékre kerül a Barcelona újabb kudarca, a Red Bull Salzburg nagy sikere, valamint a Juventus – Chelsea rangadó is.

Benfica – Barcelona: 3-0

G.: Darwin Nunez (2), Rafa Silva

Szavak nincsenek arra, hogy mekkora bajban van a Barcelona együttese. Ronald Koeman pengeélen táncol, a keret nem a legerősebb, úsznak az adósságban, ki tudja, ebből mikor tud majd kikászálódni Joan Laporta. Már, ha egyáltalán sikerül. A Bayern München elleni mérkőzést kaput eltaláló lövés nélkül zárták a katalánok, ami azért… Nem olyan nagy meglepetés, látva ezt a Bayernt, de a Benfica ellen sokan többet vártak. Nem kapták meg. Eltelt 180 perc, és a gránátvörös-kékek támadói egyszer sem tornáztatták meg az ellenfél kapusát. Se kicsit, se nagyon… Elkeserítő a helyzet, rendkívül szomorú, ami velük történik…

A kezdők:

Benfica:

Vlachodimos – Lucas Verissimo, Otamendi, Vertonghen – Lazaro, Weigl, Joao Mario, Grimaldo – Rafa Silva, Yaremchuk, Nunez

Barcelona:

Ter Stegen – Garcia, Pique, Araujo – S. Roberto, F. de Jong, Busquets, Pedri, Dest – Depay, L. de Jong

Nagyon rosszul kezdték a mérkőzést a gránátvörös-kékek, Darwin Nunez már a harmadik percben (133 másodperc elteltével) hálóba talált, nagyon könnyen verte meg Eric Garciát, és Gerard Pique is csak állt ott, mint egy faszent, így Marc-André ter Stegen kifejezetten kiszolgáltatott helyzetben volt.

A 11. percben egyenlíthetett volna a vendégcsapat, Frenkie de Jong készített le egy labdát névrokonának, akinek csak az üres kapuba kellett volna passzolnia, ám Lucas Verissimo a semmiből megjelent, és blokkolt. A kipattanót még Pedri húzta kapura, nem sokkal tévedett az ifjú spanyol.

Ugrunk egy nagyot az időben, az 51. percben Memphis Depay rontott az ellenfél tizenhatosánál, az elől ragadó Barca játékosok iszkolhattak vissza, mert Darwin Nunezt indították. Jött a kapujából ter Stegen is (teljesen feleslegesen), az uruguayi támadó elhúzta mellette a labdát, majd jó 40-45 méterről lőtt. Nem volt rossz kísérlet, de nem talált kaput, a játékszer a baloldali kapufát érintve hagyta el a játékteret.

A 69. percben növelték előnyüket a hazaiak, Joao Mario és Roman Yaremchuk kényszerítője után előbbi lőhetett, az még ter Stegenről kijött, a kipattanót viszont Rafa Silva külsővel a kapuba emelte, 2-0.

A 79. percben pedig érkezett a harmadik gól, Sergino Dest kezezése miatt ugyanis tizenegyest rúghattak a portugálok, a labda mögé Darwin Nunez állt, és másodszor is mattolta a Barca német kapusát.

A meccshez még egy kiállítás tartozik, a nagy reményekkel érkező Eric Garcia gyenge játékát egy piros lappal fejelte meg, Daniele Orsato teljesen jogosan küldte le a pályáról a Citytől ingyen megszerzett belső védőt.

A helyzet – jelen állás szerint – reménytelen, még az a csúfság is megtörténhet, hogy a Barca nemhogy a BL-ben nem jut tovább, de még az Európa-liga sem jön össze. Kíváncsiak vagyunk, mennyi türelme van még Joan Laportának…

Red Bull Salzburg – Lille: 2-1

G.: Adeyemi (2) ill. Yilmaz

A Salzburg az első fordulóban meglepetést okozhatott volna Sevillában, három megítélt büntetőből azonban csak egyet tudtak értékesíteni. A második félidő jelentős részében emberelőnyben játszhattak, mégsem sikerült győzedelmeskedni. Itt hittünk a győzelmükben, a Lille ugyanis rendkívül gyengén kapta el a rajtot a francia bajnokságban, valamint a Wolfsburg ellen sem sikerült nyerniük az első körben.

A kezdők:

Red Bull Salzburg:

Köhn – Kristensen, Onguene, Wöber, Ulmer – Seiwald, Camara, Sucic – Aaronson – Okafor, Adeyemi

Lille:

Grbic – Djalo, Fonte, Botman, Gudmundsson – David, Benjamin André, Xeka, Gomes – Yilmaz, Weah

Szó szerint azt írtam tippünkben, hogy mindekét csapat gólt szerez majd, a végén pedig a Red Bull Salzburg örülhet. Ez így is lett, az osztrákok pedig tovább gyakorolhatták a tizenegyesrúgásokat, bármilyen hihetetlen, ezen a mérkőzésen is befújtak nekik két büntetőt…

A mérkőzés 30. percében Noah Okafor lépett meg egy indítással, Sven Botman érkezett mellette és bár a labdát elrúgta, elrúgta a babát is. Kis videózás után a játékvezető tizenegyest ítélt. A múltkor hibázó Karim Adeyemi állt a labda mögé, és most félmagasan a kapu jobb oldalába lőtt. Grbic kapus rajta volt, hozzá is ért, de nem tudott hárítani.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A 41. percben közel jártak a második találathoz a hazaiak, Rasmus Kristensen fejelt kapufát, a kipattanót pedig Maximilian Wöber lőtte mellé közelről. Érthető volt a belső védő dühe, körülhelül hat méterre volt a kaputól, onnan nem sikerült más, csak az oldalháló.

A második tizenegyessel sem nagyon lehetett vitatkozni, sőt inkább sehogy sem. Egy szabadrúgásnál a sorfalban álló Burak Yilmaz feltette a kezét, pont azt találták el, sárga lap, tizenegyes. Szokásos forgatókönyv…

Ismét Karim Adeyemi végezte el a tizit, ezúttal sem hibázott, 2-0.

Tíz perccel később Burak Yilmaz javította hibáját, egy oldalról elvégzett szabadrúgásból szépített, tegyük hozzá, hogy ebben vastagon benne volt Köhn kapus is, aki – csak a Jóisten tudja, hogyan – bevédte a lövést.

A szépítés még ment, az egyenlítés már nem, így a Salzburg megszerezte első győzelmét, a Lille továbbra is egy ponttal áll.

Juventus – Chelsea: 1-0

G.: Chiesa

Max Allegri visszatérése – és Cristiano Ronaldo távozása – óta a Juventus egészen meglepő (gyenge) eredményeket produkál, így szinte borítékoltuk az angolok győzelmét, akik jó formában várták az összecsapást (a Manchester City elleni vereség ellenére is), és hát, mégiscsak ők a Bajnokok Ligája címvédői. A zebrák azonban megemberelték magukat, és sikerült három ponttal gazdagodniuk a csoport legerősebb ellenfele ellen.

A kezdők:

Juventus:

Szczesny – Danilo, Bonucci, de Ligt, Alex Sandro – Cuadrado, Bentancur, Locatelli, Rabiot – Chiesa, Bernardeschi

Chelsea:

Mendy – Christensen, Silva, Rüdiger – Azpilicueta, Kovacic, Jorginho, M. Alonso – Havertz, Zijes – Lukaku

Sajnos néha a nagy rangadók csalódást okoznak, így jártunk most is, valljuk be férfiasan, ez nem volt egy jó meccs. Az egész első félidőben egy igazán nagy lehetőség adódott, a Juventus részéről Federico Chiesa csent el egy labdát az ellenfél térfelén, majd szélvészgyorsan a kapu felé sprintelt, lőni is tudott, a hosszú sarokra tartó labda egy kevéssel tévesztett célt.

A második félidő viszont – hazai szempontból mindenképp – biztatóan kezdődött, a középkezdés után tíz másodperccel az előbb említett Chiesa vágta a léc alá csatártársa és névrokona, Federico Bernardeschi átadását.

Ezután azonban a játék ismét visszaesett, szűk fél órán keresztül az égegyadta világon semmi érdekes nem történt. A 82. percben Romelu Lukaku fordult be a tizenhatoson belülre, lövése nem volt elég pontos, majd a 95. percben Kai Havertz is hibázott – ő egy szöglet után fejjel akarta bevenni Wojciech Szczesny kapuját.

Gyenge színvonalú mérkőzés volt, ahol a Juventus egyetlen góllal bizonyult jobbnak, a játék képe alapján a döntetlen talán igazságosabb lett volna.

Még van hátra három mérkőzés, maradjatok velünk!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső