Bajnokok Ligája: A Mérkőzések Összefoglalója (09.29.) – III. rész

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 05.

Már csak három meccsel vagyunk adósaitok, ezt a tartozást pedig most lerójuk előttetek. Maradt még nekünk egy Wolfsburg – Sevilla, egy Zenit – Malmö és egy Atalanta – Young Boys mérkőzésünk…

Wolfsburg – Sevilla: 1-1

G.: Steffen ill. Rakitic

A Wolfsburg és a Sevilla is döntetlennel kezdte meg az idényt, igazából mindketten örülhetnek annak, hogy egy pontot sikerült szerezni az első körben, mert nem nekik állt a zászló. Most, a második fordulóban volt lehetőség javítani, ám ez ezúttal sem sikerült, a feleknek ismét meg kellett elégedniük egyetlen pontocskával.

A kezdők:

Wolfsburg:

Casteels – Mbabu, Lacroix, Bornauw, Roussillon – Guilavogui, Arnold – Baku, Lukebakio, Steffen – Weghorst

Sevilla:

Bono – Jesús Navas, Koundé, Diego Carlos, Acuna – Jordan, Fernando, Papu Gomez – Suso, Rafa Mir, Ocampos

Ez volt az a meccs, ahol a foci mellett a keménykedésé volt a főszerep, a játékvezető a 90 perc alatt összesen 10-szer mutatta fel a sárga kártyát, ebből pedig egy kiállítás is született a meccs legvégén. De erről úgyis bővebben beszámolunk később.

Viszont sok helyzetről az első félidőből nem tudunk, kettő kaput eltaláló lövése volt a Sevillának, nulla a Wolfsburgnak. Még így is jobban játszottak, mint a Lille ellen, azonban ez még mindig kevés volt. Rafa Mir lövése a mérkőzés harmincadik percében nem volt olyan hú, de veszélyes, ám a lecsúszott labdát Mbabunak kellett kivágnia a gólvonal elől.

Az első félidőben viszonylag inaktív Wolfsburg viszont a második félidő elején megszerezte a vezetést, egy jobboldali beadás után ide-oda pattogott a labda, Renato Steffen kapcsolt a leggyorsabban, és a kővé dermedt Bono mellett a hálóba belsőzött. Nem állítjuk, hogy teljesen megérdemelt gól volt…

A 72. percben Wout Weghorst dönthette volna el a mérkőzést, remek labdát kapott két védő között, kapura is tört, de a gurítása Bono testéről szögletre vágódott. Nagy helyzet volt, tudták ezt a hazaiak is, kivétel nélkül mindenki fogta a fejét a helyzet láttán.

A feszült találkozó még feszültebbé vált a 83. percben, amikor egy ártalmatlannak tűnő szituáció végén a játékvezető fülére rászóltak a VAR szobából, hogy érdemes lenne megtekinteni, mi történt az imént a tizenhatoson belül. Mint kiderült, Josuha Guilavogui, a hazaiak védekező középpályása felszabadítás közben/után megtaposta a csereként beállt Erik Lamela bokáját, amiért végül megkapta második sárga lapját, a spanyolok pedig tizenegyeshez jutottak. Érdekes eset volt, a zöldmezesek nem hittek a szemüknek, Mark van Bommel is értetlenül csóválta a fejét, de nem volt mit tenni, fel kellett állni Ivan Rakitic tizenegyeséhez. „Rakéta” a Salzburg ellen nem hibázott, ahogy most sem, Koen Casteels balra vetődött, a horvát meg a jobb alsóba lőtt, 1-1.

A rendes játékidő leteltekor még akár a vendégek győzelme is összejöhetett volna, Papú Gomez beadása mindenki előtt elszállt és a baloldali kapufáról vágódott vissza a mezőnybe.

Nagyon feszült meccs volt, rengeteg indulat és egy olyan döntés, amiről a németek még sokáig beszélni fognak…

Zenit – Malmö: 4-0

G.: Claudinho, Kuzyayev, Sutormin, Wendel

Bár a borítóképen épp az ellenkezője szerepel – ne kérdezzétek, miért – a Zenit győzelmére fogadtunk, hiszen hazai pályán bárkinek lehet félnivalója Artem Dzyubáéktól. Az első fordulóban a Chelsea ellen kevésen múlt a pontszerzés, míg a Malmö hármat kapott a Juventustól. Adta magát, hogy az oroszok nyerik a találkozót. Így is lett, méghozzá kiütéssel…

A kezdők:

Zenit:

Kritsyuk – Barrios, Chistyakov, Rakitsky – Sutormin, Kuzyayev, Wendel, Santos – Malcom, Dzyuba, Claudinho

Malmö:

Dahlin – Larsson, Ahmedhodzic, Nielsen, Brorsson – Berget, Innocent, Christiansen, Rakip – Birmancevic, Colak

Úgy tűnik, nagy a kabát a svédeknek, akik a selejtezőből kerültek a legjobb 32 közé. Nagyon gyengén kezdtek, de fokozatosan váltak egyre jobbá és jobbá, a főtáblán azonban eddig csak szenvednek. Hét gólt kaptak két mérkőzés alatt, ami előrevetíti, hogy a csoportjuk utolsó helyén fognak végezni, hacsak nem történik egy száznyolcvan fokos fordulat.

Iskolajáték után szerzett vezetést a Zenit, amely a 9. percben úgy passzolta ki a svéd védelmet (csábít a szóvicc, de megállom!), mintha edzésen lettek volna. Az akció végén Claudinho játszi könnyedséggel passzolt a hálóba.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ez az egy gól született az első félidőben, a másodikban tömték ki a Malmö csapatát. A fordulást követően szinte azonnal kettőre nőtt az oroszok előnye, ezúttal Daler Kuzyayev fejelte át Dahlin feje felett a labdát, majd jött egy szituáció, ami után még nehezebb helyzetbe kerültek a vendégek. Védőjüket, Anel Ahmedhodzicot ugyanis a játékvezető egy azonnali piros lappal lepte meg, miután a bosnyák utolsó emberként kézzel ért a labdába. Először úgy tűnt, megússza sárgával, de a bíró visszavonta saját ítéletét és módosított a sötétebb színű kártyára.

Innentől már csak az volt a kérdés, mennyit kap Jon Dahl Tomasson csapata. A válasz: Még kettőt.

Előbb Aleksey Sutormin 22-23 méteres bombája akadt a hálóba, majd Wendel is betalált. A Zenit megnyugodhat, az Európa-liga szinte már zsebben, és akár még a Bajnokok Ligája kieséses szakaszért is hajthatnak, bár az oddsok nem mellettük állnak. De az oddsok azért vannak, hogy megverjük őket…

Atalanta – Young Boys: 1-0

G.: Pessina

Utolsóként érkezzen Gian Piero Gasperini és David Wagner csapata. Az Atalanta a La Cerámicában ért el 2-2-es döntetlent egy remek mérkőzésen, míg a Young Boys mindenki megdöbbenésére 2-1-re verte a Manchester United együttesét. A svájciak újabb csodára készültek, ám ezúttal nem jött ki a lépés számukra, az Atalanta akár több góllal is nyerhetett volna.

A kezdők:

Atalanta:

Musso – Tolói, Demiral, Djimsiti – Zappacosta, de Roon, Freuler, Gosens – Malinovsky, Pessina – Zapata

Young Boys:

Von Ballmoos – Hefti, Camara, Lauper, Garcia – Aebischer, Martins Pereira, Sierro – Elia, Moumi Ngamaleu – Siebatcheu

A meccsre az Atalanta sikerét jósoltuk, ami szerencsére jött is, sőt jöhetett volna simábban is. Ugyanis a 12. percben már megzörrent von Ballmoos hálója, Sandro Lauper talált be saját hálójába. Ám az esetet egy lesállás előzte meg, a csapatkapitány Rafael Tolói tartózkodott előbbre, mint a svájci védők, és mivel az ő fejéről került Lauper lábára a játékszer, így a játékvezető érvénytelenített.

A Young Boysnak egy helyzete volt az első félidőben, Meschack Elia lépett ki Jordan Siebatcheu labdájával, de védője szorításában nem talált kaput.

A második félidőben, pontosabban a 61. percben von Ballmoosnak akadt dolga, Davide Zappacosta kísérletét ütötte ki. Hajtott első – szabályos – góljára az Atalanta, és hat perccel Zappacosta lövése után megszületett a várva várt találat. Dicsérni kell Duván Zapatát, aki erőszakosan, de szabályosan tört be a tizenhatoson belülre, középre passzolt, ahol Matteo Pessina belsőzte be az olaszok – mint később kiderült – győztes gólját. Később még két komolyabb lehetősége volt a bergamóiaknak, de Duván Zapata fejesét és Luis Muriel gyenge gurítását is védte a Young Boys hálóőre, így maradt az 1-0.

Végére értünk a Bajnokok Ligája összefoglalójának, a folytatás majd a válogatott szünetet követően, október 19-én és 20-án lesz.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső