Bajnokok Ligája: A Mérkőzések Összefoglalója (10.19.) – I. rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 20.

A válogatott szünet után a klubcsapatokat láthattuk már – többségében – hétvégén is, tegnap este pedig a legrangosabb európai kupában, a BL-ben léptek pályára. Szerencsére most is van miről beszámolni, születtek egészen érdekes eredmények, nagyarányú győzelmek, izgalmas, fordulatos meccseken is túl vagyunk… Nem is húzom az időt, vessük bele magunkat az október 19-én játszott meccsek összefoglalójába!

Atletico Madrid – Liverpool: 2-3

G.: Griezmann (2) ill. Szalah (2), Keita

Előzetesen Liverpool győzelmet vártunk a találkozótól, de nem hittük, hogy ilyen kiélezett lesz a csata. Sokat számított, hogy Antoine Griezmannt a duplája után egy kickbox mozdulat miatt leküldték a pályáról. Nem panaszkodunk, hiszen a tippünk bejött, nézzük, mi történt a meccsen!

A kezdők:

Atletico Madrid:

Oblak – Trippier, Felipe, Kondogbia, Hermoso – Lemar, De Paul, Koke, Carrasco – Griezmann, Joao Félix

Liverpool:

Alisson – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson – Keita, Henderson, Milner – Szalah, Firmino, Mané

José Maria Giménez végül tudta vállalni a játékot, de csak a kispadon foglalt helyet, ahogy előzetesen vártuk, Geoffrey Kondogbia volt Felipe társa a védelemben. A vendégeknél Curtis Jones kimaradt, és Naby Keita lépett helyette pályára.

Nagyon korán hálóba talált a sárgamezes angol csapat, a remek formában játszó Mo Szalah bolondította a védőket a jobboldalon, egyre beljebb és beljebb merészkedett, majd – mielőtt egy spanyol odaért volna – kapura lőtt. A labdába James Milner is beleért, emiatt nem érhetett oda Jan Oblak. A gólt mindenesetre az egyiptominak írták…

Hat perccel később már kettő volt a különbség, a félig-meddig kényszerből kezdőbe rakott Naby Keita 16-ról, kapásból bombázott a matracosok kapujába. Úgy tűnik, a középpályás kis gólt nem igazán tud rúgni…

Viszont egy Simeone-csapatról elképzelhetetlen, hogy feladja, ahhoz a mesterük túlságosan is makacs. A 20. percben jött a szépítés, egy kisszöglet után Koke lőtt kapura 16 méterről, ehhez a labdához ért hozzá Antoine Griezmann, 1-2.

És a francia nagyon igyekezett, hogy a szurkolók ismét megszeressék, Joao Félix szólója után estében passzolt Griezmann elé, aki a labdaátvétellel helyzeti előnybe került Matiphoz képest, és ha már a tizenhatoson belül járt, akkor kiegyenlített.

Remek első félidő volt, ahol potyogtak a gólok, mintha muszáj lenne. A harmadik Liverpool gól a második félidő legelején jöhetett volna, ha nincs Jan Oblak. Az égimeszelő szlovén hihetetlen bravúrral szedte ki Sadio Mané hosszú sarokba tartó fejesét.

Az 52. percben jött egy sorsfordító szituáció, a már említett kiállítás. A liverpooli térfélen, a tizenhatoshoz közel Bobby Firmino próbált megszelidíteni egy labdát, a mellette érkező Antoine Griezmann pedig… Nyakon rúgta, nem kell ezt szépíteni. Kapott a rúgásból a brazil nyaka, arca és füle egyaránt, a német játékvezető azonnal leküldte a pályáról a vétkest, aki azt mutatta, nem látta, hogy ott van mellette az ellenfél. Csak ez épp senkit sem érdekelt.

A bíró később még kiverte a biztosítékot a hazai drukkereknél, a 76. percben Diogo Jota és Mario Hermoso ütköztek a tizenhatoson belül, a portugál elesett, Siebert pedig büntetőt adott a Poolnak. Amit Mo Szalah értékesített, az Atleti most megtapasztalta, milyen az, amikor ők kerülnek emberhátrányba és ellenük fújnak tizenegyest. A Milan elleni meccsükre gondolok természetesen, ahol mindez fordítva történt…

És még nem volt vége, ugyanis az Atletinek is befújt egy tizit a német bíró (Jota lökte fel Giménezt), ám később ezen ítéletét megváltoztatta. Az uruguayi nagyon akart esni, ettől függetlenül a kontakt megvolt a két játékos között. Simeone mosolygott, de nem örömében, Jürgen Klopp arcáról pedig semmiféle érzelmet nem lehetett leolvasni…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

PSG – RB Leipzig: 3-2

G.: Mbappé, Messi (2) ill. A. Silva, Mukiele

A nullapontos Lipcse nem volt könnyű helyzetben, első pontjait a rendkívül erős PSG otthonában kellett volna megszerezni. Az eddigi találkozókhoz képest nem játszottak rosszul Jesse Marsch tanítványai, végül azonban ezúttal is üres kézzel kellett távozniuk. Tippünkben egyébként hazai győzelmet, illetve 2,5-nél több gólt vetítettünk elő. Jól tettük.

A kezdők:

PSG:

Navas – Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Mendes – Herrera, Gueye, Verratti – Messi, Mbappé, Draxler

RB Leipzig:

Gulácsi – Klostermann, Orbán, Simakan, Angelino – Mukiele, Laimer, Adams, Haidara – A. Silva, Nkunku

A PSG kezdőjéből ezúttal kimaradt Neymar, helyette Julian Draxler került a kezdőbe, a túloldalon Jesse Marsch nem szavazott bizalmat Szoboszlai Dominiknak, Gulácsi Péter és Orbán Willi viszont ott volt a pályán. De Emil Forsberg nem, és ez bizony furcsa volt, Marsch szerette volna a középpályás védekezést megerősíteni.

Ennek ellenére Kylian Mbappé már a 9. percben betalált, a PSG tizenhatosánál folyt a játék, a lipcseiek elvesztették a labdát – szerintük szabálytalanság történt – Marquinhostól Draxlerhez, Draxlertől Mbappéhoz került a labda, akivel szemben csak Orbán volt, a fiatal francia könnyedén verte meg a válogatott védőjét és lőtt laposan a jobb alsóba.

A gólt megelőzően egyébként volt egy remek André Silva fejes is, amit Keylor Navasnak kellett hárítania.

Egyáltalán nem játszott rosszul a vendégcsapat, jöttek a helyzetek szép számmal, André Silva például a kapufát találta el a 27. percben, később viszont már a gól is összejött a portugálnak, Angelino centerezését vágta a kapuba.

A második félidő tizedik percében ismét a Manchester Citytől igazolt spanyol villogott, ezúttal Nordi Mukiele érkezett a baloldali beadására, szépen lőtte ki kapásból a jobb felsőt, a Lipcse pedig megfordította a találkozó állását.

Csakhogy még messze volt a vége, a 66. percben Adams labdavesztése után Kylian Mbappé szolgálta ki Lionel Messit, akinek lövését Gulácsi kapufára rúgta, de az argentin ismételhetett, 2-2.

Végül a győzelem is meglett a PSG-nek, hét perccel később Mbappét lökte fel a tizenhatoson belül Mohamed Simakan, amiért járt a büntető a hazaiaknak. Kylian Mbappé átadta a lehetőséget, Lionel Messi pedig rendkívül szemtelenül, panenkásan lőtte be a tizenegyest.

Kicsit több rutinnal a Leipzig megszerezhette volna első pontjait, kérdéses, hogy az első párizsi gól előtt nem született-e szabálytalanság, viszont ez csak részletkérdés, mert a vendégek hatalmasat hibáztak a második és a harmadik hazai gól előtt is.

Három mérkőzésen nulla pont, ez áll a Lipcse neve mellett, míg a PSG győzelmével továbbra is az élen van.

A következő részben további három mérkőzés összefoglalóját olvashatjátok, jön az FC Porto – AC Milan, a Besiktas – Sporting CP és a Club Brugge – Manchester City találkozó.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső