Bajnokok Ligája: A Mérkőzések Összefoglalója (10.19.) – III. rész

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 20.

Három mérkőzésünk maradt, amelyről be kell számolnunk. Szerencsére egyik sem volt egy unalmas meccs, ezeken a találkozókon összesen 13 gól született. Elsőként az Inter – Sheriff Tiraspol mérkőzés jön, ezt követi az Ajax – Borussia Dortmund, zárásként pedig a Real Madrid vendégjátékának összefoglalóját olvashatjátok. Jó szórakozást!

Inter – Sheriff Tiraspol: 3-1

G.: Dzeko, Vidal, de Vrij ill. Thill

Két és fél gólnál kevesebbet vártunk a találkozón, viszont csak a meccs kezdete előtt nem sokkal derült ki, hogy Georgios Athanasiadis nem játszik, ahogy Jasur Jakhshibaev sem, ez pedig hatalmas érvágás volt a moldáv csapatnak. Az üzbég támadót Bruno váltotta, míg a görög kapust Dumitru Celeadnic, vagyis a vendégek kezdőjében volt egy, azaz 1 moldáv játékos.

A kezdők:

Inter:

Handanovic – Skriniar, de Vrij, Dimarco – Dumfries, Barella, Brozovic, Vidal, Perisic – Dzeko, Martinez

Sheriff Tiraspol:

Celeadnic – Fernando Costanza, Dulanto, Arboleda, Cristiano – Thill, Kolovos, Addo – Traoré, Bruno, Castaneda

A fontos hiányzók ellenére a Sheriff Tiraspol fél órán át remekül tartotta magát a Giuseppe Meazza Stadionban, ezt követően azonban a kék-feketék vezetést szereztek. A 33. percben még Celeadnic védett egy hatalmasat, majd az ez után következő szögletnél Edin Dzeko nem ismert kegyelmet, hatalmas gólt varrt a jobb felsőbe. Ezt Athanasiadis sem szedte volna ki. Bár… Ki tudja…

Akik azt gondolták, hogy a vendégek itt teljesen összesnek nagyot tévedtek. A Real Madrid elleni mérkőzésen győztes gólt szerző luxemburgi, Sebastién Thill egy másik nagycsapat hálójába is betalált, a második félidő hetedik percében. A gól megintcsak gyönyörű volt (tud ez a srác kis gólt rúgni?), jó 25 méterről csavart be egy szabadrúgást a kapu bal oldalába.

Viszont a moldáv öröm nem tartott sokáig. Az 58. percben Edin Dzeko remekül ugratta ki Arturo Vidalt, aki négy év szünet után talált kapuba a Bajnokok Ligájában. A bosnyák támadó visszaadta a kölcsönt, az első gól előtt a chilei játékos volt az, aki megcsúsztatta a játékszert.

A Sheriff próbálta ugyanazt a játékot játszani, mint a Real Madrid ellen, kevéske lehetőségükből valami extrát csinálni, de az Inter jobban használta ki helyzeteit, mint anno a királyi gárda. A 67. percben el is dőlt a találkozó, Denzel Dumfries labdáját az előre húzódó Stefan de Vrij helyezte a bal alsóba.

Nem lehet Athanasiadis hiányára fogni a vereséget, Celeadnic így is több bravúrt bemutatott, a moldáv csoda – egyelőre – véget ért. Aztán majd meglátjuk, hogy a hazai visszavágón is ugyanilyen játékot produkál-e az Inter…

Ajax – Borussia Dortmund: 4-0

G.: Reus (ög), Blind, Antony, Haller

Azt mondtuk, ez egy valóságos rangadó lesz, de erről elfelejtettek szólni a hollandoknak, akik olyan könnyedén gázoltak át a német bajnokság egyik legjobb csapatán, mintha edzőmeccset játszottak volna az ifik ellen. Az Ajax továbbra is bámulatos, a Dortmundtól viszont sokkal többet vártunk. Elegendő lett volna egy picike gól is a boldogságunkhoz, Erling Haaland közel is járt hozzá, de… Á, inkább nem magyarázkodom.

A kezdők:

Ajax:

Pasveer – Mazraoui, Timber, Martinez, Blind – Alvarez, Berghuis, Gravenberch – Antony, Haller, Tadic

Borussia Dortmund:

Kobel – Meunier, Akanji, Hummels, Schulz – Bellingham, Witsel, Brandt – Reus, Haaland, Malen

Nevében volt csak ez rangadó, de ezt már mondtam. Valószínűleg azért is alakult ennyire simán a találkozó, mert Marco Reus, a Dortmund csapatkapitánya a mérkőzés elején, a 11. percben saját kapujába csúsztatott. Dusan Tadic végzett el egy szabadrúgást, a válogatott játékos menteni szeretett volna, de pont ezzel okozta a legnagyobb kárt.

Szűk negyedórával később az Ajax növelni tudta az előnyét, Sebastién Haller lekészítését Daley Blind vállalta el bal külsővel körülbelül 18 méterről. A labda kifelé csavarodott, így Gregor Kobel nem érhette el, a játékszer a jobboldali kapufa segítségével pattant a hálóba. Szép gól volt, pláne egy balbekktől, akinek elsősorban nem a gólszerzés a feladata.

2-0 után a Dortmund próbálkozott, Erling Haaland bizonyult a legaktívabbnak, aki még az első félidőben szépíthetett volna, de az Ajax harmadikszámú kapusa, Remko Pasveer testében elakadt a labda.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A norvég nem adta fel és a második félidő elején újra ziccerbe került, gyönyörűen szállt a labda a kapu felé, Pasveer azonban ismét védett. Ez a hárítás sokkal nagyobb volt, ujjheggyel tolta a felsőlécre a lasztit a portás.

A sárga-fekete helyzeteket követően ismét az Ajax lendült támadásba, és a brazil szélső, Antony varázslatos csavarása után már 3-0 volt az eredmény. Kezdett a szitu egyre kínosabbá válni a vendégek számára, a védők és Gregor Kobel is tehetetlenül nézte, ahogy Antony labdája a jobb alsóba kerül. Ez sem volt egy csúnya gól.

És mostanában nincs Ajax meccs Sebastién Haller gól nélkül. A West Hamtől tavaly télen igazolt elefántcsontparti támadó első meccsén négyet vágott a Sportingnak, majd bevette a Besiktas kapuját is, most pedig itt is feliratkozott a gólszerzők közé. Játszi könnyedséggel fejelte be Daley Blind beadását a 72. percben, ezzel pedig kialakult a mérkőzés végeredménye.

Sajnos a tippünk elment, de a mérkőzés miatt biztosan nem mi voltunk a legszomorúbbak a világon.

Shakhtar Donetsk – Real Madrid: 0-5

G.: Kryvtsov (ög), Vinicius Jr. (2), Rodrygo Goes, Benzema

Sokkal, de sokkal többet vártunk az ukránoktól, akik tavaly kétszer is elkapták a Real Madrid grabancát. Itt viszont már a meccs elején látszott, hogy a hazaiak rossz napot fogtak ki, rengeteg területet hagytak a királyiak gyors játékosainak, akik a kezdetektől élvezték a futballt, az első gól pedig egyfajta gátat rombolt le bennük. Sziporkáztak, különösen a brazilok. És nem, nem a Shakhtar braziljai, akikből volt egy pár a pályán…

A kezdők:

Shakhtar Donetsk:

Trubin – Dodo, Marlon, Kryvtsov, Ismaily – Maycon, Alan Patrick – Tete, Pedrinho, Solomon – Fernando

Real Madrid:

Courtois – L. Vazquez, Militao, Alaba, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Rodrygo, Benzema, Vinicius Jr.

Egy spanyol és egy ukrán csapat feszült egymásnak a kijevi zimankóban, összesen 2-3 fok lehetett az Olimpiai Stadionban. Ezt csak azért említettem meg, mert a pályán (a cserékkel együtt) összesen 14 brazil játékos fordult meg, 15, ha idevesszük az ukrán állampolgárságot kapó Marlost is.

A játék gördülékeny volt az első félidőben – madridi oldalról. A szurkolók korábban nehezményezték, hogy értelmetlen beadásokkal fárasztják magukat a játékosok, ezúttal azonban lőttek mindenhonnan. Benzema próbálkozása még mellé ment, de Toni Kroos bombájánál már Trubinra volt szükség.

Szépen játszott a Real, rengeteg szabadságot kaptak a kreatív emberek, Roberto De Zerbi valószínűleg nem úgy küldte legényeit a pályára, hogy hagyják ficánkolni Modricot, Benzemát vagy Vinicius Jr.-t.

Az első gól sokáig nem akart megszületni, de Sergiy Kryvtsov, a hazaiak csapatkapitánya besegített egy kicsit. Lucas Vazquez beadását akarta kivágni a védő, ám úgy ért bele, hogy az Trubin felett a hálóba szállt.

Az első félidő alapján látszott, hogy kinek van jobb napja, de az nem, hogy ebből komoly kiütés lehet. Pedig az lett.

A fordulás után egy fantasztikus gólt szerzett a királyi gárda, Benzema labdát lopott, középre passzolt Luka Modrichoz, aki kapásból lőtte ki Viniciust. Az ifjú brazil elegánsan emelte át a játékszert Trubin eldőlő teste felett. Az akció is gyönyörű volt, viszont ajánlom Luka Modric passzát megnézésre. Ha a gólpasszoknak lenne Puskás-díja, ez esélyesként indulna rajta.

A harmadik gól is hamar jött, ismét Vinicius Jr. volt a gólszerző, aki ezúttal egy kis brazil szambát járt javarészt honfitársai között, mintha csak a Copacabanán lenne. Igaz, ott egy kicsit melegebb van. Az ördöngős cselek végén a rövid sarkot választotta a brazil, 3-0.

A Shakhtar lemondott az eredményről, várták a végét, a Real viszont élvezte a focit. A 65. percben egy másik dél-amerikai, Rodrygo Goes váltotta gólra Vinicius passzát, majd a legvégén a mérkőzés emberének választott Karim Benzema is betalált Marco Asensio passzából. Megérdemelte a francia, remekül játszott. A Real Madrid erős üzenetet küldött ősi riválisának a vasárnapi El Clásico előtt.

Ilyen gyenge Shakhtart idén még nem láttam, megdöbbentő volt, főleg, hogy még akár meglepetésre is számítottam… Hát, közhely meg minden, de ilyen a foci…

Ez lett volna a Bajnokok Ligája keddi játéknapjának összefoglalója. Holnap délután/este érkezünk a ma este rendezett találkozókkal!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső