Bajnokok Ligája: A Mérkőzések Összefoglalója (10.20.) – I. rész

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 26.

A héten nincs Bajnokok Ligája, és bár tudom, hogy a múlt hét végére ígértem, az élet egy kissé közbe szólt. Elnézést érte! Most viszont pótoljuk az elmaradásunkat, jöjjön a Bajnokok Ligája harmadik forduló szerdai játéknapjának mind a nyolc összecsapása! Elsőként a H csoport két mérkőzését mutatjuk be.

Chelsea – Malmö: 4-0

G.: Christensen, Jorginho (2), Havertz

Tippünkben jól számoltunk a svéd erővel, vagyis annak hiányával. Azt mondtuk, hogy a Malmö nem lesz képes betalálni Edouard Mendy kapujába, a hendikepes Chelsea győzelmet is valószínűsítettük, illetve gólszámban 2,5 fölé lőttünk. Helyes volt mindhárom elképzelésünk.

A kezdők:

Chelsea:

Mendy – Christensen, Silva, Rüdiger – Azpilicueta, Kanté, Jorginho, Chilwell – Mount, Werner – Lukaku

Malmö:

Dahlin – Larsson, Olsson, Brorsson, Nielsen, Berget – Innocent, Christiansen, Pena – Colak, Birmancevic

Lassan Dunát lehetne rekeszteni azokkal a hatalmas helyzetekkel, amit Timo Werner elpuskázott, mióta Lipcséből Londonba tette át a székhelyét nem kevés pénzért cserébe. A német támadóval valami történt, az RB Leipzignél ezeket a helyzeteket simán értékesítette, most viszont komikus jeleneteknek lehetnek néha szemtanúi a kékek szurkolói. Csak ők nem nevetnek. Itt is egy ilyennel indult a meccs, az ötödik percben Romelu Lukaku centerezésénél Werner három méterre állt a kaputól, de sikerült onnan is mellé lőnie, eltörte a labdát. Félreértés ne essék, jó csatárnak tartjuk a srácot, de hogy valami gond van a fejében, az szinte biztosra vehető. Kicsit Álvaro Morata-szindrómát érzek, aki szintén remek csatár, mégis néha kihagyja a kihagyhatatlant.

A nyolcadik percben újra veszélyeztettek a hazaiak, Romelu Lukaku 16 méteres lövése változtatott irányt egy svéd testén, Dahlin bravúrral hárított.

Egy perccel később már ő sem tudott segíteni, Thiago Silva beadását védőtársa, Andreas Christensen vágta a kapuba.

A 18. percben Lukaku tört be a malmöi tizenhatoson belülre, ketten rángatták, míg Nielsen megunta a dolgot, és odacsúszott a belga izomkolosszusnak. Jött a tizenegyes, amit Jorginho, a tavalyi év legjobbja könnyedén értékesített.

Bár a svédek nagyon reklamáltak, miszerint nem bántották a csatárt, két perccel később mégis le kellett cserélni, a helyére Kai Havertz érkezett.

Az első félidőben még épp az említett németnek volt egy helyzete, amit ismét Dahlin tolt az alapvonalon túlra.

A második félidőt is ígéretesen kezdte a Chelsea, és ha bárkinek volt szemernyi kétsége afelől, hogy ki nyeri a találkozót, az a 47. percben biztosan eltűnt. Hudson-Odoi szerzett labdát a saját térfelén, sprintelni kezdett a svéd kapu felé, senki sem támadta, így ki tudta ugratni Kai Havertzet, a cserejátékos okosan, Dahlin felett pöccintette át a játékszert, 3-0.

Ezt követően a svédek is cserélni kényszerültek, az egyik gólért sem hibáztatható Dahlin helyett jött Diawara, akit Jorginho még felavatott, az 54. percben az Antonio Rüdiger ellen elkövetett szabálytalanság után ismét tizenegyesből volt eredményes az olasz.

Úgy játszott a Chelsea a Malmövel, mint macska az egérrel. Valóban igaznak bizonyul az az állítás, miszerint a svédeknek ez a kabát még nagyon nagy… Három forduló elteltével az utolsó helyen szerénykednek pont és rúgott gól nélkül…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Zenit – Juventus: 0-1

G.: Kulusevski

Ez a tipp is sikeresnek bizonyult, végül a gólok piacát céloztuk meg, és azt mondtuk, hogy két és fél gólnál kevesebb fog esni a találkozón. Mivel a Zenit eddig remekül teljesített pedzegettük a hazai győzelmet, de végül eltekintettünk tőle…

A kezdők:

Zenit:

Kritsyuk – Karavaev, Chistyakov, Lovren, Rakitsky – Wendel, Barrios, Santos – Malcom, Dzyuba, Claudinho

Juventus:

Szczesny – De Sciglio, Bonucci, de Ligt, Alex Sandro – Locatelli, Bentancur, McKennie – Chiesa, Morata, Bernardeschi

Ahogy arra számítani lehetett, nem ijedt kis medvebocsok léptek pályára a zebrák ellen, a Zenit hozta a már-már megszokottnak mondható agilis, bátor játékát. A 18. percben Claudinho révén majdnem gólig jutottak, távoli, szitáló lövését Wojciech Szczesny csak öklözni tudta – nagy nehézségek árán.

A Juventus sem tudott mit kezdeni az orosz védelemmel, csak úgy, mint korábban a Chelsea Londonban, a Stamford Bridge-en, egészen a második félidő elejéig kellett várni egy torinói helyzetre. Ekkor Álvaro Morata remek passzát Weston McKennie lőtte a kifutó Kritsyukba.

Húsz perccel később az amerikai ismét próbálkozott, ezúttal fejjel, csukafejese egy jó fél méterrel ment mellé.

Azt hittük, hogy végül gól sem fog esni a találkozón, de a Juventus ránk cáfolt, a 86. percben a balbekké avanzsált Matteo De Sciglio beadására a svéd Dejan Kulusevski emelkedett, fejese a kapufa segítségével jutott a gólvonal mögé.

Nem ez volt a forduló meccse, nagyon nem, de az biztosan elmondható, hogy a Juventus rendkívül nehéz pályán, rendkívül nehéz ellenfél ellenében három ponttal gazdagodott, vagyis továbbra is őrzik százszázalékos mérlegüket.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső