Bajnokok Ligája: A Mérkőzések Összefoglalója (10.20.) – III. rész

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 26.

Még négy mérkőzés vár ránk, amelyekről nem olvashattatok. Úgyhogy most jól bemutatjuk őket. Jöjjön az F csoportban lejátszott két meccs, a végére pedig marad a G jelű kvartett.

Manchester United – Atalanta: 3-2

G.: Rashford, Maguire, C. Ronaldo ill. Pasalic, Demiral

Ez a tippünk is tökéletesen jött. A végeredményt nem mertük megtippelni, azt viszont igen, hogy mindkét csapat hálóba talál, illetve legalább két és fél gól esik a meccsen. Elég hamar hozták ezt a srácok, onnantól kezdve csak élveznünk kellett a mérkőzést.

A kezdők:

Manchester United:

De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw – McTominay, Fred – Greenwood, B. Fernándes, Rashford – C. Ronaldo

Atalanta:

Musso – de Roon, Demiral, Palomino – Zappacosta, Koopmeiners, Freuler, Maehle – Pasalic – Ilicic, Muriel

A hétvégén lejátszott Liverpool elleni világégés után mindenki azt találgatja, hogy hány órán belül válnak meg Ole Gunnar Solskjaertól. A norvég mesternek ezen a szerdai estén még talán eszébe sem jutott (de), hogy kirúghatják, most pedig már az utódját is kinézték Antonio Conte személyében. Ezek nem biztos információk, csak elég valószínű, hogy bekövetkeznek.

Rosszul kezdte a mérkőzést a Manchester United, jól az Atalanta. A bergamóiak fél óra elteltével már kétgólos előnyben voltak. A 15. percben Mario Pasalic kapott remek labdát Zappacostától, mindössze annyi feladata volt, hogy de Geát megverje. Megtette.

Negyedórával később a Juventustól érkező török védő, Merih Demiral a szintén nyáron érkező Teun Koopmeiners szögletét fejelte a kapuba, ezzel már 0-2 volt az állás. A két gól között Fred előtt adódott gólszerzési esély, ám Juan Musso parádés védést mutatott be.

A gólöröm közben a töröknek egyébként sikerült megsérülnie, a félidőben cserét is kért, Matteo Lovato váltotta őt.

Még a lefújás előtt kétszer is szépíthetett volna a MU, előbb Fred lőtt mellé, majd Marcus Rashford hagyott ki egy hatalmas lehetőséget.

Az angol játékos a második félidő elején egy sokkal nehezebb helyzetből már betalált, egy bergamói labdavesztést kegyetlenül megbüntettek a vörös ördögök, Bruno Fernándes nagyszerű labdája után Marcus Rashford higgadtan gurított a kapu bal sarkába.

Felébredt álmából a Manchester, az 58. percben Scott McTominay közelről a kapufát találta el, Cristiano Ronaldo harmadik próbálkozásánál pedig ismét Juan Musso nyert. De csak csatát, nem háborút…

Egyre jobban szakadt szét a pálya, egyre feljebb merészkedtek a pirosmezesek, így az Atalanta előtt is adódott esély a meccs lezárására. Nem éltek vele, Duván Zapata, majd Davide Zappacosta bombájánál is a helyén volt David de Gea.

És akkor ráfordultunk a hajrára, Harry Maguire pedig kiegyenlített egy szerencsés szituáció végén, végül pedig jött a Cristiano Ronaldo – Juan Musso meccs negyedik menete, amit ezúttal a portugál nyert, fejjel sikerült mattolni a kapust. Az argentin három menetet pontozással megnyert, a negyedikben viszont kiütötték, így mondhatni, a csatát elvesztette Ronaldo, de a háborút megnyerte.

Ekkor Manchesterben még nagyjából minden rózsaszín volt. Aztán kaptak egy ötöst hazai pályán Szalahéktól…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Young Boys – Villarreal: 1-4

G.: Elia ill. Pino, G. Moreno, A. Moreno, Chukwueze

Kockáztattunk és elbuktunk. Azt vetítettük előre, hogy a Young Boys hazai pályán remekül játszott a Manchester United ellen, így a Villarreal ellen is lehet esélye, főleg, hogy Emeryék sincsenek ott a csúcson. Végül aztán a sárga tengeralattjáró megemberelte magát, így a döntetlen eredmény és az ezért járó pénz szép lassan eltűnt…

A kezdők:

Young Boys:

Von Ballmoos – Lefort, Camara, Lauper – Fassnacht, Aebischer, Martins Pereira, Garcia – Moumi Ngamaleu, Elia – Siebatcheu

Villarreal:

Rulli – Foyth, R. Albiol, Torres, Alfonso Pedraza – Coquelin, Capoue, Parejo – Pino, Moreno, Dajnuma

Furcsa a másodikszámú szerelése a Villarrealnak, tűzpirosban léptek pályára a vendégek, de ez nem zavarta meg őket, szinte nekiestek a hazaiaknak és már a hatodik percben hálóba találtak. Alfonso Pedraza beadását Yeremy Pino fejjel továbbította a kapuba.

A svájciak nem voltak felkészülve a spanyolok fejjátékára, tíz perccel később Dani Parejo beadását Gerard Moreno szintén kobakkal segítette be a gólvonal mögé. Hamar elillant az esélye annak, hogy a Young Boys megismétli a Manchester United elleni csodát…

Átvette ellenfele taktikáját a hazai csapat, gondolok itt arra, hogy fejjel próbáltak gólt szerezni, Ulisses Garcia közel is járt hozzá, de nem eléggé közel, bólintása mellé szállt.

A félidő hátralévő részében akadtak még helyzetek, meglepő módon a hazaiak is nagyon közel jártak a gólhoz. Michel Aebischer bombája gólt érdemelt volna, de csak kapufa lett belőle, míg Jordan Siebatcheu emelése végül a kapu mellett hagyta el a játékteret. A túloldalon Arnaut Danjuma ziccerét kellett von Ballmoosnak védenie, gól már nem esett a szünetig.

A szünet után viszont igen, de erről egy kicsit később. Mert voltak még nem góllal végződő szituációk. Például Alfonso Pedraza felsőkapufája, amivel végképp lezárhatták volna a mérkőzést Unai Emery fiai. Nem tették, és erre akár rá is faraghattak volna, mert Meschack Elia két védő között is gólt tudott szerezni, visszajöttek a svájci remények.

De nem sokáig, a 88. percben Alberto Moreno gólja eldöntötte a meccset, majd a hosszú sérülés után vissszatérő Samu Chukwueze is betalált, így a vége 1-4 lett. Aki csak ennyit lát azt gondolhatja, hogy a Villarreal tanári játékkal jutott túl David Wagner együttesén, holott az igazság ennél jóval árnyaltabb…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső