Bajnokok Ligája: A Szerdai Meccsek Összefoglalója – II. Rész

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 29.

Máris itt vagyunk, újabb három mérkőzés következik a BL tegnapi játéknapjáról. Ezúttal a Midtjylland FC – Celtic, a Galatasaray – PSV Eindhoven és a Ludogorets – Mura találkozók eseményeit osztjuk meg veletek. Szerencsére, lesz miről beszélni…

Midtjylland FC – Celtic: 1-1 (h.u. 2-1)

G.: Mabil, Onyedika ill. McGregor

Továbbjutott a Midtjylland FC 3-2-es összesítéssel

Igencsak parázs csatára sikerült az első összecsapásuk, akkor két piros lapot is fel kellett mutatnia a játékvezetőnek, a meccs is feszült volt, végül 1-1 lett a végeredmény. A visszavágóra Ange Postecoglou úgy vágott bele, hogy nem ők voltak a találkozó esélyesei. Lessük meg, mi történt a visszavágón! Bo Henriksen és Ange Postecoglou ezt a kezdőt küldte pályára Dániában tegnap este:

Midtjylland FC:

Lossl – Andersson, Dalsgaard, Sviatchenko, Paulinho, Juninho – Evander, Mabil, Rigon Matos – Junior Brumado, Sisto

Celtic:

Bain – Ralston, Welsh, Murray, Taylor – Turnbull, Soro, McGregor – Edouard, Abada, Christie

Postecoglounak nem volt könnyű dolga a védelem összeállításákor, hiszen Bitton az eltiltását töltötte, míg Ajert eladták a Brentfordnak, így Welsh és Murray alkotta a védelem közepét.

Bo Henriksennek Anders Dreyert kellett pótolni, egészen meglepőt húzott a mester, és ötvédős rendszerben, két támadóval küldte csatába a fiait.

Mi bíztunk a Midtjylland továbbjutásában, erősebb csapat benyomását keltették, kevesebb probléma volt náluk, a forma is valamelyest jobb volt, de a skótok nem adták könnyen magukat. Az a tippünk, miszerint a félidő döntetlen eredményt hoz bejött, alig-alig akartak támadni a felek, kaput eltaláló lövés vagy fejes csak egy volt mindkét oldalon.

A Celtic oldaláról Odsonne Edouard fejesénél ijedtek meg a hazai drukkerek, a támadó egy szögletből beívelt labdát fejelt kapura háttal, de végül a háló tetejéről kellett lehalászni a játékszert.

És úgy nagyjából mindent el is meséltünk az első 45 percről…

Mondjuk a második félidő 48. perce bőven kárpótolt bennünket azért, amit végig kellett szenvedni előtte, Callum McGregor ugyanis a forduló gólját szerezte. Egy kifejelt labdát vett mellre, majd pattanás nélkül, félfordulatból bombázott a Midtjylland kapujának bal oldalába. Bajban voltak a dánok, de szerencséjükre sokáig nem kellett hátrányban futballozniuk.

A 61. percben a középső középpályás, Awer Mabil húzódott előre, és Pione Sisto beívelt labdáját a rövid sarokba csúsztatta.

Több gól már nem is esett, ez pedig egyet jelentett: Hosszabbítást.

Az idegek harcát sokkal jobban bírták a hazaiak, akik már a 94. percben megszerezték a győztes gólt Raphael Onyedika révén, de az egész túlórában domináltak, a félórás extrában a Celtic kapu felé sem nézett, és nem is lőtt.

Tavaly a Fradi, idén a Midtjylland ejtette ki a Celticet. Úgy tűnik, az edzőváltás nem hozta meg a várt feltámadást…

Galatasaray – PSV Eindhoven: 1-2

G.: Diagne ill. Madueke, van Ginkel

Továbbjutott a PSV Eindhoven 7-2-es összesítéssel

Talán ez volt az egyetlen mérkőzés, ahol már az első kör után tudtuk, ki fog továbbjutni. Azt senki nem hitte, hogy a Galata hazai pályán képes lesz öt góllal megterhelni Drommel hálóját. Hát, nem is sikerült, de még a becsületük is odaveszett, mert a Fatih Terim Stadionban is kikaptak, nagyon csúnya, 7-2-es összesítés lett a vége.

Lássuk a kezdőcsapatokat!

Galatasaray:

Muslera – Yedlin, Luyindama, Marcao, Bayram – Sekidika, Kara, Kilinc, Yilmaz – Akturkoglu, Mostafa Mohamed

PSV Eindhoven:

Drommel – Mwene, Andre Ramalho, Boscagli, Max – Sangare, Götze, van Ginkel – Madueke, Zahavi, Gakpo

Eran Zahavi és Mario Götze ezúttal nem parádéztak, de nem is volt szükség rájuk, mert a társak ezúttal magukra vállalták a gólszerzés megterhelő feladatát. Az előzetes hírekkel ellentétben Fatih Terim a kezdőbe tudta állítani DeAndre Yedlint, és a csatársor is meglepetést hozott, hiszen sem Ryan Babel, sem Radamel Falcao, sem pedig Mbaye Diagne nem kezdett.

A mérkőzésre három tippünk volt: Egy döntetlen, hiszen a PSV-nek nem volt hová rohannia, az, hogy gólokat azért láthatunk (over 2,5), valamint, hogy mindkét csapat hálóba talál majd. Háromból kettő, az nem is annyira rossz…

Az első meccshez képest a Galata védelme sokkal jobbnak tűnt, szorosan fogták Zahavit, nem is igazán tudott az izraeli helyzetbe kerülni. Egy rossz hazai lövést és Gakpo blokkolt próbálkozását lehet megemlíteni az első fél órából, ami azért valljuk be, nem túl sok.

Aztán a 36. percben megszületett az első gól: Mario Götze harcolt ki egy szabadrúgást jó 25 méterre a kaputól, a bal oldalról. A beívelést Fernando Muslera kiütötte, de pont középre, amit így Chukwunonso Madueke megszelidített, kapura lőtt, és a menteni igyekvő Marcao lábáról a hálóba vágódott a labda.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Muslera már az első meccsen is hatalmasat hibázott, most pedig középre öklözött, amit a kapusiskolákban már a seriben megtanítanak, hogy nem szabad.

A második félidőben aztán az uruguayi bemutatott egy nagy védést Zahavi lövését követően, de egy percre rá Marco van Ginkel Götze beadását a rövid alsóba lőtte, 0-2.

Nem ment megint a játék, erőtlenek voltak a PSV kapuja előtt, hiába küldte be Fatih Terim a félidőben Ryan Babelt és Mbaye Diagnet is.

Kezdtünk aggódni az over és a BTTS miatt is, de Olivier Boscagli, a PSV francia bekkje kiállíttatta magát, így megnyílt az esély a becsületgól megszerzésére.

Ezt Mbaye Diagne meg is tette, a végeredmény a 84. percben alakult ki.

Nem volt egy súlycsoportban a két együttes, ilyen gyenge Galatát már nagyon régen láttunk…

Ludogorets Razgrad – Mura: 3-1

G.: Sotiriou, Manu, Cauly ill. Horvat

Továbbjutott a Ludogorets Razgrad 3-1-es összesítéssel

Nem volt egy jó meccs a két együttes előző összecsapása, mindenesetre a bolgár bajnok jobban játszott, és a visszavágón azt vártuk, hogy ez már gólokban is mutatkozzon meg. Megmutatkozott… Kellett egy kis szerencse is hozzá, hiszen a 80. percben még 1-1 volt az állás, de aztán jött Elvis Manu és Cauly Oliveira-Souza. Itt másra nem is akartunk tippelni, a hazai győzelem azért várható volt, a fogadóirodák alig fizettek érte valamit, és a Murában azt láttuk, hogy meg fogják nehezíteni a bolgárok dolgát.

A kezdők így alakultak:

Ludogorets Razgrad:

Kahlina – Ikoko, Plastun, Verdon, Nedyalkov – Oliveira-Souza, Goncalves, Menezes – Despodov, Sotiriou, Tekpetey

Mura:

Obradovic – Karnicnik, Marusko, Gorenc – Kous, Kouter, Bobicanec, Horvat, Sturm – Klepac, Cipot

Sok változás egyik csapatban sem volt, a Mura mestere, Ante Simundza ugyanazt a tizenegy játékost küldte csatába, mint a múlt héten, és a Ludogoretsnél is csak Tekpetey került a kezdőbe Yankov helyett.

Ami a múltkor 90 perc alatt nem sikerült, az most három alatt igen. A Ludogorets egy jobboldali akció végén Pieros Sotiriou révén gólt rúgott, így azonnal borult minden előzetes elképzelés a szlovénok részéről.

A gól után egy kis csend, a következő jelenetünk már a félidő derekáról jön, ekkor Karnicnik távoli bombáját ütötte szögletre Kahlina. Két perccel később Mihael Klepac nagy helyzetben lőtt fölé. Ez utóbbi hatalmas egyenlítési esély volt a Mura előtt…

Talán a Ludogorets egy kissé belekényelmesedett a meccsbe, de ezek jó kis ébresztők voltak, oda kellett figyelniük, a Murában benne volt a gól. És valóban bennük is volt, a második félidő közepén meglepetésre Tomi Horvat, a szlovénok 22 esztendős középpályása kiegyenlített. Mivel nincs idegenben lőtt gól szabály, ezért hosszabbításra állt a párharc.

De nem kellett végül plusz harminc percet fociznia a hazaiaknak – meg a vendégeknek sem. A 82. percben a nem sokkal korábban pályára lépő Elvis Manu góljával már 2-1 volt az állás, a rendes játékidő letelte után pedig Cauly Oliveira-Souza is gólt szerzett, így 3-1-re nyertek a bolgárok.

Már csak három mérkőzésünk van hátra.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső