Bajnokok Ligája: A Szerdai Meccsek Összefoglalója – III. Rész

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 29.

Már csak három mérkőzéssel lógunk nektek, hatról pedig beszámoltunk. Következzen a Young Boys – Slovan Bratislava, a Crvena zvezda – Kairat Almaty és zárásként a Sparta Praha – Rapid Wien összefoglalója!

Young Boys – Slovan Bratislava: 3-2

G.: Siebatcheu, Garcia, Aebischer ill. Kanga (ög), Henty

Továbbjutott a Young Boys 3-2-es összesítéssel

Két meccs végződött gólnélküli döntetlennel az első körben, ez volt az egyik. A svájciak erősebb csapat benyomását keltették, azonban ez Pozsonyban nem látszott, igazságosnak mondható eredmény született.

A visszavágóra mi azt tippeltük, hogy mindkét csapat gólt szerez, hogy nyernek a hazaiak, illetve, hogy két és fél gólnál több esik a találkozón. Ezek közül gyönyörűen bejött minden.

Íme a kezdőcsapatok:

Young Boys:

von Ballmoos – Hefti, Camara, Zesiger, Garcia – Fassnacht, Sierro, Aebischer, Moumi Ngamaleu – Elia, Siebatcheu

Slovan Bratislava:

Chovan – Medvedev, Kashia, Bozhikov, De Marco – Kankava, de Kamps – Pauschek, Weiss, Ratao – Henty

Nsame sérült volt, így Siebatcheu újra a kezdőben kapott helyet, Mambimbi viszont csak a kispadra ülhetett le, Meschack Elia volt Siebatcheu párja elől, az ő helyére pedig Fassnachtot nevezte a kezdőbe az új edző, David Wagner.

A Slovannál két változás volt: Jaromir Zmrhal és Aleksandar Cavric helyett Lukas Pauschek és Ezekiel Henty lépett pályára.

A meccset a hazaiak kezdték jobban, általában Chovan kapuja előtt zajlott a játék, és nagyon hamar egy tizenegyeshez jutottak, Jurij Medvedev estében kézzel nyúlt a labdába, amit a játékvezető egy büntetővel díjazott. Jordan Siebatcheu nézett farkasszemet Adrian Chovannal, utóbbi balra vetődött, a labda meg a jobb alsóba gurult be.

Tizenegyesre tizenegyessel válaszolt a Slovan: A 20. percben Mohamed Camara előbb eladott egy labdát, majd még fel is rúgta ellenfelét a tizenhatoson belül. Rafael Ratao jól megnézte magának a bal sarkot, olyannyira, hogy ezt von Ballmoos is észrevette, sikerült is védenie.

Tíz perccel később már kettővel mentek a svájciak, a támadást követő Ulisses Garcia egy Siebatcheu által lekészített labdát csavart a jobb alsóba.

Nem úgy tűnt, hogy ebből egy izgalmas csata alakul ki, a Slovannak gyakorlatilag köze sem volt a meccshez. A második félidőben pedig még mélyebb lett a szakadék a két együttes között. Michel Aebischer 18 méteres szabadrúgása a kapufáról vágódott a gólvonal mögé, ezzel már 3-0 volt a meccs.

És innen vált érdekessé…

Ugyanis a Slovan két perc alatt két gólt szerzett. Előbb egy szerencsétlen öngólt szerzett Kanga, majd Ezekiel Henty passzolt öt méterről a kapuba. Egyetlen gólra volt a hosszabbítástól a szlovák együttes, és a harmadik találat is csak centikre volt, Jabi Kankava hatalmas kapufát rúgott. A lövést megelőzően pedig kétszer is a YB játékosának kezén pattant meg a labda, de ezt a bíró nem vette észre.

Így a svájciak végül egy szoros meccsen jutottak tovább, amit 3-0-nál még senki sem gondolt… Talán Holmannal sikerült volna. De ő sajnos nem volt elérhető.

Crvena zvezda – Kairat Almaty: 5-0

G.: Katai (2), Diony, Ivanic, Falco

Továbbjutott a Crvena zvezda 6-2-es összesítéssel

Ez volt az egyetlen meccs, amit benéztünk. De ezt kegyetlenül. Úgy voltunk vele, hogy a Kairatban van fantázia, és ezt még annak ellenére is meg tudják mutatni, hogy a szerbek stadionja egy valóságos oroszlánbarlang. Nem így lett. A zvezda bosszút állt azért, amiért 40 mérkőzéses veretlenségüket megszakították.

Ezek a játékosok küzdöttek kezdetben a továbbjutásért:

Crvena zvezda:

Borjan – Gobeljic, Pankov, Dragovic, Rodic – Kanga, Sanogo Junior – Ivanic, Falco, Katai – Diony

Kairat Almaty:

Ustimenko – Mikanovic, Dugalic, Alip, Vorogovskiy – Buranchiev, Abiken, Polyakov – Shushenachev, Wagner Love, Hovhannisyan

Nem viccelt a Crvena zvezda, már 20 perc után ők álltak továbbjutásra. Az első gólt Aleksandar Katai szerezte a 9. percben, a szélső gyönyörűen lőtte ki a bal alsó sarkot körülbelül húsz méterről. Felrobbant az aréna, még úgy is, hogy javarészt a lelátókon csak gyerekek foglaltak helyet kísérőikkel.

A 21. percben már 2-0 volt az állás, Lois Diony egy kis labdavezetés után a másik alsót, a jobbat választotta, Ustimenko erre sem ért oda.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A kazahok minden bizonnyal a harmadik gól után adták fel, ekkor nyugodtak bele, hogy a Bajnokok Ligája reményeik tovaszállnak. A 42. percben ismét Katai volt eredményes, ezúttal szabadrúgásból, de körülbelül onnan, ahonnan az első gólját is rúgta. Ebben azért eléggé benne volt Ustimenko…

A teljesen megzavarodott Kairat a második félidő legelején újabb gólt kapott, miután a sárgamezesekkel úgy játszadozott a Crvena zvezda, mint macska az egérrel. A negyedik gólt egyébként Mirko Ivanic szerezte.

És maradt még egy találat a meccsben, amit Filippo Falco szerzett az 56. percben.

Ezután a Crvena zvezda visszavett, a Kairatnak viszont nem volt honnan visszavenni. Maradt az 5-0-s eredmény, szétszedték a kazahokat apró darabokra, megrágták és kiköpték.

Sparta Praha – Rapid Wien: 2-0

G.: Moberg Karlsson, Pesek

Továbbjutott a Sparta Praha 3-2-es összesítéssel

Bécsben a csehek szereztek vezetést, ám a meccset meg tudták a házigazdák fordítani, Knasmüller előbb egy parádés emeléssel egyenlített, majd ő állította be a 2-1-es végeredményt. A fogadóirodák előzetesen a cseh gárda győzelmét várta, mi ebben nem voltunk annyira biztosak, így a meccs kimenetelére ezúttal nem fogadtunk. Arra viszont igen, hogy a gólszám 2,5 felett lesz, illetve bíztunk a Rapidban annyira, hogy legalább egyszer hálóba találnak. Szomorúan konstatáltuk az eredményt.

A kezdők:

Sparta Praha:

Nita – Wiesner, Stetina, Hancko, Hojer – Pesek, Pavelka, Krejci II., Dockal, Moberg Karlsson – Hlozek

Rapid Wien:

Strebinger – Stojkovic, Greiml, Wimmer, Ullmann – Arase, Schuster, Petrovic, Grull – Fountas, Kara

Jól gondoltuk, hogy Moberg Karlssont be fogják vetni, hiszen a Spartának kellett a győzelem, a szélső pedig támadó felfogású játékos, aki a hétvégi bajnokin a hálóba talált. Igaz, nem a jobbszélen vetették be, hanem a másik oldalon.

És lám, a svéd ezúttal is gólt szerzett. A 16. percben jutott büntetőhöz a prágai együttes, miután Peseket fejbe kólintotta egy beadásnál Strebinger. A bíró a sípjába fújt, a kapus pedig kapott egy sárga lapot. Moberg Karlsson nagyon magabiztosan értékesítette a büntetőt.

A lefújás előtti pillanatokban majdnem 2-0 lett az állás, egy szép szóló végén Dockal ugyan elveszítette a labdát, ám a teljesen megzavarodott Wimmer majdnem saját kapujába lőtt. Tényleg centiken múlt.

A bécsieknek sok közük egyébként nem volt a meccshez, egészen pontosan nulla kapura lövéssel zárták a félidőt.

A folytatásban is a hazaiak játszottak jobban, a 64. percben Adam Hlozek a felsőlécet találta el, érett nagyon a második gól, és szükség is volt rá, ekkor még hosszabbításra állt a mérkőzés.

Alig több mint nyolcan perc játék után végül összejött az áhított találat: Jakub Pesek egy baloldali beadásra csapott le, laposan lőtte tovább a csapatát.

Hát, ez lett volna a Bajnokok Ligája tegnapi játéknapja, viszonylag jól zártuk a hetet, mondjuk nem annyira jól, mint a múltkor, de annyi baj legyen. Megyünk tovább, hamarosan pedig találkozunk a harmadik kör tippjeinél!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső