Bajnokok Ligája: Az 5. Forduló Összefoglalója – B Csoport

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 27.

Ebben a csoportban csak a Liverpool lehetett nyugodt, ugyanis eddig minden mérkőzésüket megnyerték. A többi hely azonban kiadó volt, a Milannak viszont győznie kellett, hogy a remények életben maradjanak.

Atletico Madrid – AC Milan: 0-1

G.: Junior Messias

Nem gondoltuk volna, hogy Madridban fog tudni nyerni az AC Milan. Diego Simeone együttese ebben az idei Bajnokok Ligájában többnyire tudása alatt teljesít, így fordulhat elő az, hogy öt fordulót követően csak az utolsó helyen vannak. És még így is elég lehet egy győzelem a továbbjutáshoz… Egyébként a másik tippünk jött, miszerint két és fél gólnál kevesebb esik majd a találkozón.

A kezdők:

Atletico Madrid:

Oblak – Savic, Gimenez, Hermoso – Llorente, Lemar, Koke, De Paul, Carrasco – Suarez, Griezmann

AC Milan:

Tatarusanu – Kalulu, Romagnoli, Kjaer, Hernández – Krunic, Tonali, Kessie – Brahim, Giroud, Saelemaekers

Az idegenben játszó olaszoknak csak a győzelem jelenthetett folytatást, ennek ellenére csak a 34.percben sikerült helyzetet kialakítaniuk. Egy bal szélre felívelt labdát, egy pattanást követően Theo Hernandez zúdított a kapu irányába, de egy kicsivel fölé célzott.

És az első félidő sajnos több, komolyabb lehetőséget nem hozott, így ugorjunk is a másodikra!

A 48. percben az Atletico vezetett támadást, Thomas Lemar tört előre a baloldalon, a 16-os vonalánál elkezdett befelé cselezni, majd megpróbálta kilőni a jobb sarkot, azonban a kapust nem tudta meglepni. A lövés ki sem pattant Ciprian Tatarusanuról.

A második félidőben olasz oldalra beállt Zlatan Ibrahimovic, és ettől kezdve kicsit más lett a játék képe. Már a 72. percben sikerült szöktetnie Messias Juniort, aki visszagurított középre, de az érkező Bakayoko lövését hatástalanította a hazai védelem.

A 87. percben aztán megtört a jég, egy balról érkező tökéletes beadást követően a hosszú sérülésből felépülő Junior Messias érkezett kiváló ütemben, és öt méterről a spanyol hálóba fejelt, ezzel kialakítva a 0-1-es végeredményt. Gólja után a brazil játékost elragadták az érzelmei, nem hiába… A hosszabbításban egyébként volt még lehetőségük a matracosoknak, de a 91. percben, a középre gurított labdát a csereként beállt Matheus Cunha a szöget hibátlanul záró kapusba lőtte.

A remény tehát megmaradt a folytatásra, az utolsó körben a Pool páholyban nézheti a mögötte levő létfontosságú csatát.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Liverpool – FC Porto: 2-0

G.: Thiago, Szalah

Bíztunk abban, hogy a tartalékos Liverpool nem fog akkora elánnal küzdeni a győzelemért. Bíztunk abban, hogy a Porto is átérzi, itt bizony nyerni lehet. Csalódnunk kellett. Véleményünk szerint Sergio Conceicao csapata nagy esélyt szalasztott el, az utolsó fordulóban viszont még kiharcolhatják a továbbjutást.

A kezdők:

Liverpool:

Alisson – Williams, Konate, Matip, Tsimikas – Morton, Thiago, Oxlade-Chamberlain – Szalah, Minamino, Mané

FC Porto:

Diogo Costa – Joao Mario, Mbemba, Pepe, Sanusi – Otávio, Sergio Oliveira, Uribe, Diaz – Evanilson, Taremi

A portugálokat a Liverpool fogadta az 5. fordulóban az Anfield Roadon, az a Liverpool, aki eddig hibátlan és vezeti a csoportot.

A vendégek harcosságának köszönhetően az első helyzet az angol kapu előtt alakult ki, ugyanis a 8. percben Otávio szerzett harcosan labdát a hazai 16-os előterében, majd a beadást követően Mehdi Taremi veszélyeztet fejjel, de a labda Matipra pattanva elkerülte a kaput.

A 12. percben ismét jöttek a portugálok, Taremi szerzett labdát, a bal szélen tört kapu felé, viszont a középre gurított labdát Otaviónak sikerült mellé rúgnia. Ez sokkal nagyobb helyzet volt, mint az előző, de ezt is sikerült kihagyni.

A 37. percben aztán megvillantak az angolok, egy kiugratást követően Sadio Mané tört kapura, és nagyon okosan a jobb sarokba gurított, azonban hosszas videózást követően a német játékvezető lesre hivatkozva nem adta meg a találatot. Maradt a 0-0.

A második félidő elején is kiegyenlített volt a mérkőzés, a 49. percben, egy szögletet követő kavarodás után Uribe jutott lövéshez, mely centikkel kerülte el a hazai kaput.

Az 52. percben a Liverpool is jelezte, hogy szándékozna megtartani hibátlan mérlegét, és egy szabadrúgásból kipattanó labdát, 25 méterről Thiago Alcantara bombázott a bal alsóba. Azt hiszem, erre mondják, hogy mintha zsinóron húzták volna. Óriási gól. 1-0

Úgy látszik, ez a nagy gólok találkozója volt, mert a 70. percben Mohamed Szalah kap egy ívelt labdát a jobboldalon, Hendersonnal kényszerítőzött, majd egy gyönyörű testcsel után a bal alsóba bombázott. Ismét egy szépségdíjas gól a Liverpooltól. 2-0

A forduló után tehát a Liverpool még mindig hibátlan, és 15 pontjával magabiztosan vezeti a csoportot, a 2. és 3. hely viszont még kiadó, még bármelyik csapatnak sikerülhet. A Porto a második 5 ponttal, a portugálokat követi az AC Milan 4, és az Atletico Madrid ugyancsak 4 ponttal.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső