Bajnokok Ligája: Az 5. Forduló Összefoglalója – D Csoport

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 27.

Mára még a D csoport mérkőzései következnek, a többi meccsről pedig a jövő hét elején számolunk be.

Inter – Shakhtar Donetsk: 2-0

G.: Dzeko (2)

A semleges szurkolók mondhatják, hogy legalább nem megint 0-0 lett… A két együttes előszeretettel játszik gól nélküli döntetlent, de a helyzet most úgy állt, hogy akár egy over 2,5 is játszhat. Nem játszott sajnos. Az olaszok ettől függetlenül magabiztosan győztek, és bebiztosították helyüket a legjobb 16 között. Az is eldőlt, hogy a Shakhtar Donetsk számára vége az európai utazásoknak, marad a hazai bajnokság.

A kezdők:

Inter:

Handanovic – Skriniar, Ranocchia, Bastoni – Perisic, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Darmian – Martinez, Dzeko

Shakhtar Donetsk:

Trubin – Dodo, Marlon, Vitao, Matviienko – Maycon, Stepanenko – Tete, Pedrinho, Solomon – Fernando

Az Inter úgy állt neki ennek a mérkőzésnek, hogy ha nyer, és a Sheriff kikap, akkor továbbjut a legjobb 16 közé, de még a Shakhtarnak is volt esélye elérni az Európa-ligát érő 3. helyet. Tehát ez a meccs egyik csapatnak sem volt tét nélküli.

A mérkőzés eleje elég kiegyenlített volt, voltak helyzetek mindkét oldalon. A 16. percben Handanovicnak kellett védenie, majd a 25. percben Dzeko került helyzetbe a vendég kapu előtt, de a védőknek sikerült tisztázni. Ebből indított kontrát a Shakhtar, Fernando rohant végig a pályán, majd kilőtte a labdát a nézők közé.

Elég mozgalmas pár perc volt ez, hiszen a 27. percben egy beívelést követően Trubin ütötte ki hatalmas bravúrral Dzeko jobb sarokba tartó fejesét.

A következő nagyobb helyzetre egészen a második félidő 61. percéig kellett várni, Ivan Perisic ívelt be a bal oldalról, a lecsorgó labdát először Matteo Darmian lőtte kapura, de ez a lövés még elakadt a védőkben, majd érkezett Edin Dzeko, és a nagy kavarodásban a jobb sarokba helyezte a játékszert, 1-0.

Tovább támadtak a hazaiak, a 67. percben ismét Perisic ívelt a kapu elé, tökéletes ütemben érkezett Dzeko, és gyorsan megrúgta a második gólját, 2-0.

A 82. percben még volt lehetősége a vendégeknek a szépítésre, ügyesen tisztára játszották Dodót a 16-oson belül, a brazil viszont a baloldali kapufát találta el. A lövés után a labda végigcsorgott a gólvonalon, de érkező ember nem volt, így a becsületgól nem jött össze.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Sheriff Tiraspol – Real Madrid: 0-3

G.: Alaba, Kroos, Benzema

Az elég egyérteműnek tűnt, hogy a Real Madrid meg fogja nyerni a moldávok elleni találkozót. Az oddsok eszerint alakultak, így szerettünk volna keresni még egy tippet, ami egy kicsit magasabb nyereménnyel kecsegtet. Végül a két és fél feletti gólszám mellett döntöttünk, bíztunk abban, hogy a királyi gárda meg akarja bosszulni a Santiago Bernabeu-ban történt égést.

A kezdők:

Sheriff Tiraspol:

Athanasiadis – Cristiano, Arboleda, Dulanto, Fernando Costanza – Thill, Addo – Bruno, Kolovos, Traoré – Castaneda

Real Madrid:

Courtois – Carvajal, Alaba, Militao, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Rodrygo, Benzema, Vinicius Jr.

A Madrid a csoportelsőségért játszott, a Sheriff pedig abban bízhatott, hogy ha még ki is kapnak, akkor talán a másik meccsen a Shakhtar is vereséget szenved, és akkor nem kell izgulniuk az utolsó meccsük előtt. Ha pedig ismét legyőzték volna a királyi gárdát? Akkor még akár a Bajnokok Ligája menetelésükről is beszélhettünk volna…

A 10. percben már helyzetbe került a Madrid, Toni Kroos lőtt kapura kb. 18 méterről, a kapusról kipattanó labdát pedig Karim Benzema juttatta a hálóba, de a támadó egyértelműen lesen volt, ezért maradt a 0-0.

A 18. percben ismét a hazai kapusnak kellett bravúrral hárítani, a középre adott labdát Rodrygo lőtte el kapásból, de Georgios Athanasiadis a helyén volt.

A 30. percben aztán olyan történt, ami már régóta nem, szabadrúgásból volt eredményes a Real. David Alaba végezhette el 18 méterről, és a sorfalon megpattanó labda ezúttal becsapta a kapust, 0-1.

A Madrid egyfolytában nyomott, és folyamatosan dolgozták ki a helyzeteket. A 41. percben Dani Carvajal ért fel a spanyol támadáshoz, és a hosszúra ívelt labdát kapásból küldte kapura, de a lövés fölé ment.

A hosszabbítás első percében Toni Kroos lőtte el a labdát 17 méterről, mely a felső kapufa érintésével a gólvonal mögött kötött ki. A labda kipattant ugyan a kapuból, de a gólvonal technológia segített. A találat érvényes volt, ezzel pedig már kényelmes előnyt szedett össze a blancók csapata, 0-2.

A második félidő 55. percében aztán Karim Benzema is beköszönt. A francia a 16-osnál kapott labdát, és okosan a jobb alsóba helyezett.

Azért a hazaiak is jelezték, hogy a pályán vannak. A 68. percben Adama Traore vette le gyönyörűen a labdát a 16-oson belül, kapura fordult, és lövése után Courtois-nak kellett hatalmasat védenie. Ezzel azonban még nem szabadult fel teljesen a Madridi kapu, egy beívelést követően Thill fejelt kapufát. A próbálkozások megvoltak, a gól azonban váratott magára.

A végére is jutott izgalom, a 87. percben Marcelo adott be középre a labdát, az érkező Marco Asensio a kapusba bombázott, így az eredmény maradt 3-0.

A Real Madrid és az Inter tehát biztos továbbjutó, az utolsó fordulóban csak azt kell eldönteniük, hogy ki megy tovább első helyen, a Sheriff folytatja az Európa-ligában, a Shakhtarnak pedig befejeződött a sorozat.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső