Bajnokok Ligája: Az 5. Forduló Összefoglalója – E Csoport

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 29.

Ebben a csoportban a Bayern első helyen, és nem utolsó sorban biztos továbbjutóként utazott a Dinamohoz, akinek matematikailag még megvolt az esélye a továbbjutásra, de sokkal nagyobb izgalmat jelentett a csoport másik mérkőzése, a Barcelona – Benfica találkozó, hiszen, ha nyernek a spanyolok, bebiztosítják a továbbjutásukat, amire két forduló után sokan nem láttak esélyt.

Dinamo Kijev – Bayern München: 1-2

G.: de Pena, ill. Coman, Lewandowski

A mérkőzés miatt a Bayern csapatának sok izgulni valója nem volt, hiszen 12 ponttal vezették a csoportot, és mindenki elég messze állt tőlük. A Kijev viszont utolsóként kullogott a csoport végén, ezért nekik illett volna valamit mutatni, főleg hazai pályán. Tehát számítottunk egy visszafogott Münchenre, és egy harcos Kijevre, így a tippünk is ezt a gondolatmenetet tükrözte. Azt gondoltuk, hogy mindkét csapat szerez gólt, és ez be is jött.

A kezdők:

Dinamo Kijev:

Bushchan – Kedziora, Zabarnyi, Syrota, Mykolenko – Sydorchuk, Shaparenko – Tsygankov, Buyalskyy, de Pena – Shkurin

Bayern München:

Neuer – Davies, Hernandez, Nianzou, Pavard – Tolisso, Goretzka – Coman, Müller, Sane – Lewandowski

Már a 14. percben olyan jelenetnek lehettünk szemtanúi, amit nem mindennap láthat az ember. Egy kapu elől kifelé pattanó lövést, Robert Lewandowski ollózott a bal alsó sarokba. Ismét bizonyította jó helyzetfelismerését és zsenialitását, 0-1.

A 29. percben Manuel Neuer borzolta a kedélyeket, egy szerelést követően gurult felé a labda, melyet csak ki kellett volna rúgni a mezőnybe, felszabadítva ezzel a kapu előtti területet. A mozdulatot a kapus tökéletesen el is végezte, csak a labda nem volt ott a rúgás pillanatában. A játékszer inkább gurult tovább a kapu felé, és csak a kapufának köszönhető, hogy nem lett az állás döntetlen.

Nagyon kellett volna a hazaiaknak ez a gól, hiszen nem sokkal később, a 42. percben egy beívelést követően Kingsley Coman került helyzetbe a túloldalon, és higgadtan a jobb felsőbe helyezte a labdát.

Az ukránok azonban ezt nem akarták annyiban hagyni, folyamatosan próbálkoztak, vezették a támadásokat, mígnem a 69. percben egy gyönyörűen kijátszott helyzetet követően Denys Garmash került a kapussal szembe, és higgadtan gurított a lába mellett a hálóba. Megvan a szépítés, 1-2.

A 74. percben még egy távoli lövés megviccelte Neuert, gól is lehetett volna belőle, de mindenki előtt elpattogott a kapusról kijövő labda. Az eredmény maradt, győzött a Bayern.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

FC Barcelona – Benfica: 0-0

Nem mondunk újdonságot azzal, hogy a Barcelona nagy bajban van mostanában, amire nemrég rátett egy lapáttal Kun Agüero visszavonulása. Az új edzőnek, Xavi Hernandeznek, ebből kellett főznie valamit, helyzetét tovább rontotta a rengeteg sérült is. A győzelem viszont kellett a hazaiaknak, nem engedhettek meg maguknak még egy olyan fiaskót, mint Portugáliában, ahol a Benfica 3-0-ra hozta a meccset. Úgy gondoltuk, mindent megtesznek a győzelemért, a védelmük azonban nem a legjobb. Döntetlenre tippeltünk, és jól mértük fel a helyzetet.

A kezdők:

FC Barcelona:

Ter Stegen – Araujo, Pique, Lenglet, Alba – de Jong, Busquets, Nico – Demir, Depay, Gavi

Benfica:

Vlachodimos – Almeida, Otamendi, Vertonghen – Gilberto, Weigl, Joao Mario, Grimaldo – Rafa Silva, Everton – Yaremchuk

A katalánok fel is vették a kesztyűt, már a 8. percben Yusuf Demir célozta meg a jobb sarkot, a kapusnak nyújtózkodnia kellett, bele is ért a lövésbe, bár az valószínűleg nélküle is elkerülte volna a kaput. Mindent elárult az akarásról a játékos lövés után reakciója. Már a 8. percben tapsolva bíztatta csapattársait, a spanyolok nagyon akarták ezt a győzelmet.

A 27. percben ismét támadtak a hazaiak. Az akció saját térfélről indult, a 16-osnál a támadást kísérő Jordi Alba kapta a labdát, aki a szöget kiválóan lezáró Vlachodimosba rúgta a labdát. Ez is óriási helyzet volt, de gól nem lett belőle.

A 34. percben ter Stegennek kellett bizonyítani, hogy a spanyol topcsapatban a helye. Egy szögletet követően Roman Yaremchuk repült be a kapu elé, és 5 méterről fejelt, de a katalán kapus hárítani tudott, a kipattanó labdát pedig az érkező Gilberto már nem tudta kapura tenni.

A 43. percben ismét Demir villant, a 16-os jobb széléről kilőtte a jobb sarkot, mely a keresztlécen csattant. Ennél a lehetőségnél sem sok hiányzott.

A második félidőben a Barca tartotta jó formáját, folyamatosan dolgozták ki a helyzeteket. A 67. percben, a frissen beállt Frenkie de Jong fejelte kapura a jobb szélről beívelt labdát, de Odysseas Vlachodimos ma nem akarta, hogy a labda a hálóban legyen. Hihetetlen reflexekkel tolta ki a fejest a felső léc alól.

A 83. percben – mint az előző szituációnál – ismét egy csere, Ousmane Dembele húzta meg a jobb szélt, ívelt közepre, viszont a kapuson is átszálló beadásra ezúttal nem volt érkező ember. Marad a 0-0. ugyancsak a 83. perc végén egy középre ívelt labdát Ronald Araujo lőtt kapásból a jobb alsóba, azonban les állás miatt a találatot nem adták meg.

A sok kihagyott hazai helyzet majdnem megbosszulta magát, a 93. perc végén a portugálok könnyen átjátszották a szétnyílt védelmet, a csereként beállt Haris Seferovic okosan átverte a kapust is, de az üres kapuba már nem tudott betalálni.

Maradt a gól nélküli döntetlen, így a csoportban a második hely még kiadó az utolsó forduló előtt. A rossz hír az a katalán csapatnak, hogy ők a biztos első Bayernhez mennek, míg a Benfica a már biztos utolsó Dinamo Kijevvel játszik.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső