Bajnokok Ligája: Az 5. Forduló Összefoglalója – G Csoport

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 01.

Elérkeztünk a legkuszább, és a legbizonytalanabb csoporthoz. Mind a négy csapat eléggé hullámzó teljesítményt nyújt, de úgy tűnik, az esélyesek kezdenek magukhoz térni. A Sevilla és a Salzburg meglepetést okozott gyengébb teljesítményükkel, mindkettő csapattól sokkal többet vártunk. A Lille rosszul kezdett, a francia bajnokságban még mindig szenvednek, a Wolfsburg viszont az edzőváltás után mintha kezdene magára találni. Ember legyen a talpán, aki itt biztosat tud tippelni.

Sevilla – Wolfsburg: 2-0

G.: Jordan, Rafa Mir

Már korábban is említettük, hogy a Sevillától sokkal többre számítottunk, a csoport elejére vártuk őket, erre most azt figyelhetjük, hogy hajtják hátulról a G csoportot. Három döntetlennel és egy vereséggel, az utolsó helyen állnak, tehát ideje összeszedni magukat. Ellenfelük, a Wolfsburg sem szerepelt eddig jól, de az új edzővel, úgy tűnik, jönnek kifelé a gödörből. Korábban a spanyolokat favorizáltuk, de fogadni nem mertünk volna rájuk. Az egyetlen tippünk erre a mérkőzésre a két és fél gól alatt volt. Ha megrakjuk a spanyol győzelmet, két tippünk is bejött volna.

A kezdők:

Sevilla:

Bono – Montiel, Kounde, Diego Carlos, Acuna – Jordan, Reges, Rakitic – Ocampos, El Haddadi, Papu Gomez

Wolfsburg:

Pervan – Lacroix, Guilavogui, Brooks – Baku, Vranckx, Arnold, Roussillon – Nmecha, Gerhardt – Weghorst

Jó iramban indult a mérkőzés, sokat nem is kellett várni az első gólra, a 12. perc végén, egy jobb szélről beívelt labdára Joan Jordan érkezett, és öt méterről a kapuba fejelt. A kapusnak semmi esélye nem volt, 1-0.

A 23. percben aztán jöttek a németek, Lukas Nmecha vállalt el egy lövést 25 méterről, a hazai kapusnak sikerült a felső lécre tolnia a labdát, de közel jártak a vendégek az egyenlítéshez.

A második játékrész 61. percében a farkasok adták el a labdát a saját térfelükön, Papu Gomez elindult a kapu felé, majd 16-ról célba vette a bal alsót, de Pervan kapus a helyén volt, így az eredmény maradt döntetlen.

A 72. percben megint a Sevilla vezetett támadást, a középen felfutó Lucas Ocampos vette észre, hogy üres a jobb szél, az érkező Gonzalo Montiel viszont a kapusba bombázta a labdát.

A meccs végére is maradt esemény, a kijelölt hosszabbításon túl, a 97. percben a csereként beálló támadó, Rafa Mir kapott üresen egy labdát az ötösön, majd gondolkodás nélkül a bal alsóba gurított, beállítva ezzel a 2-0-s végeredményt.

A spanyolok tehát otthon tartották a 3 pontot, és feljöttek a 3. helyre.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Lille – Salzburg: 1-0

G.: David

Ez igazán egy háromesélyes meccs volt. A Salzburg közel áll a továbbjutáshoz, igazából egy győzelemre, de ebben a csoportban annyira egymás nyakán vannak a csapatok, hogy itt aztán bármi megtörténhet. A Lille ugyancsak egy győzelemmel csoportelső lehet, ráadásul hazai pályán fogadhatták a németeket. A Lille kezd feléledni, és a Salzburg is javuló tendenciát mutat, szóval bármi lehet. Úgy gondoltuk, hogy egy dolog biztos, és a tippünk is ez volt, mindkét csapat szerez gólt. Be is jöhetett volna, de sajnos nem így történt.

A kezdők:

Lille:

Grbic – Celik, Fonte, Djalo, Mandava – Weah, Sanches, Xeka, Bamba – Yilmaz, David

Salzburg:

Kohn – Kristensen, Onquene, Wober, Ulmer – Sucic, Camara, Aaronson, Seiwald – Sesko, Adeyemi

Mondhatni, ez volt a legkevesebb helyzetet felvonultató találkozó, rengeteg játékos hiányzott, és a pályán lévők sem okoztak szívrohamot sem a nézőknek, sem az ellenfél játékosainak.

Az egyetlen valamirevaló helyzetből gól is született, a 31. percben egy, a kapu előtt ide-oda pattogó labdát a kanadai támadó, Jonathan David szelídített meg, majd vágta öt méterről a kapuba. Az eredmény 1-0, mely maradt is a végéig.

Az 5. fordulót követően, ez lett a legizgalmasabb csoport, hiszen a Lille az első 8, a Salzburg a második 7 ponttal, majd következik a Sevilla 6, a Wolfsburg pedig 5 ponttal. Itt még semmi nem dőlt el, bárki továbbjuthat. A Lille lehet a legnyugodtabb, hiszen a franciáknak csak az a kérdés, hogy a BL-ben vagy az Európa Ligában folytatják. Az utolsó körben a franciák a Wolfsburghoz, a spanyolok pedig a Salzburghoz utaznak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső