Bajnokok Ligája: Az 5. Forduló Összefoglalója – H Csoport

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 01.

Ebben a csoportban nagy izgalmakra – legalábbis a BL továbbjutást illetően – nem lehetett számítani. Egyértelmű volt, hogy a Chelsea és a Juventus megy tovább, már csak a helyezés volt kérdéses. A Zenit bebiztosíthatta, a Malmö pedig életben tarthatta az esélyt az Európa Liga szereplésre, ehhez viszont győznie kellett hazai pályán.

Malmö – Zenit: 1-1

G.: Rieks, ill. Rakitsky

Ez volt az utolsó esélye a Malmö gárdájának, hogy kezébe vegye a sorsát. Úgy álltak neki a mérkőzésnek, hogy a helyzet egyértelmű volt. A Zenit nem szerezhet pontot. A forma viszont nem volt túl bíztató, se gól, se pont. A Zenit pedig kemény ellenfélnek tűnt. Abban biztosak voltunk, hogy mindkét csapat mindent meg fog tenni a győzelemért, a Malmö otthon játszik, ki akarja szolgálni a szurkolóit, és nem utolsó sorban beérheti ellenfelét, a Zenit pedig bebiztosíthatja az Európa-liga szereplést. A Zenitet tartottuk esélyesnek, vendég győzelemre tippeltünk, de a Malmö nem hagyta magát.

A kezdők:

Malmö:

Dahlin – Larsson, Ahmedhodzic, Brorsson, Moisander – Pena, Innocent, Lewicki, Rieks – Birmancevic, Colak

Zenit:

Kerzhakov – Chistyakov, Lovren, Rakitsky, Santos – Wendel – Karavaev, Malcom, Claudinho, Barrios – Dzyuba

A Malmö kezdte nagyobb lendülettel a mérkőzést, a 28. percben egy kapu előtti kényszerítőzést követően Soren Rieks került helyzetbe, és gyönyörűen gurított a bal sarokba. Megvan az első gól, ráadásul egy fontos meccsen, 1-0.

A második játékrész 49. percében, Dzyuba szöktette Wendelt, aki zavartalanul törhetett kapura, azonban a kapus becsúszva szerelt, a játékvezető szerint viszont szabálytalanul. Visszanézve a helyzetet, a labda már tényleg nem volt ott a szerelés pillanatában, büntetőhöz jutottak az oroszok. Artem Dzyuba állt a labda mögé, és erővel középre helyezett, azonban az elvetődő Dahlin kapus lába még ott volt, nincs gól.

A Zenitet még az ág is húzta, Chistyakov nem bírta a terhet, és elkövette második, durva szabálytalanságát a 85. percben, amiért megkapta a második sárgáját. Emberhátrányba kerültek a vendégek.

A 88. percben lent maradt az oroszok egyik játékosa a hazai 16-oson belül, a VAR szobából pedig úgy ítélték meg, hogy szabálytalanság történt, ezért a Zenit megkapta a második büntetőjét. Ezúttal nem Dzyuba végezte el, hanem Yaroslav Rakitsky, aki szépen kilőtte a bal sarkot, 1-1.

A Zenit részéről izzadságszagú döntetlen született tehát, mellyel bebiztosították a harmadik helyet, a Malmö pedig szépen küzdött, de az utolsó fordulótól függetlenül búcsúzik a sorozattól.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Chelsea – Juventus: 4-0

G.: Chalobah, James, Hudson-Odoi, Werner

Mindkét csapat annyira elhagyta már a csoport többi tagját, hogy ennek a mérkőzésnek csakis a csoportelsőség volt a tétje. Az első mérkőzést a Juve nyerte Torinóban, ezért 12 ponttal vezet, de a Chelsea, 9 pontjával kitartóan követi. Már félidőben biztossá vált, hogy ez a két csapat jut tovább a legjobb 16 közé. Egyértelműen a hazai pályán játszó Chelsea győzelmére tippeltünk, és ebben nem volt túl nagy kockázat, lássuk be.

A kezdők:

Chelsea:

Mendy – Chalobah, Silva, Rüdiger – James, Kante, Jorginho, Chilwell – Zijes, Pulisic, Hudson-Odoi

Juventus:

Szczesny – Cuadrado, Bonucci, de Ligt, Alex Sandro – Rabiot, Locatelli, Bentancur, McKennie – Chiesa, Morata

Hatalmas angol nyomással kezdődött a találkozó, a 23. percben James Reece veszélyeztette Szczesny kapuját egy kiváló szabadrúgással, mely a jobb alsó sarok felé csapódott, de a vendég kapus a helyén volt. Azonban folytatódott az angol támadás, és egy perccel később Trevoh Chalobah elé pattant a labda a 16-oson belül, aki be is vágta azt a léc alá, 1-0.

A 28. percben kis híján egyenlített a Juve, Álvaro Morata emelte át a kapust a 16-oson belül, Thiago Silva azonban az utolsó pillanatban, a gólvonalról vágta ki becsúszva a labdát. Továbbra is maradt az 1-0-s hazai vezetés.

Az angolok próbálták bebiztosítani az eredményt, folyamatosan nyomás alatt tartották az olasz kaput. A 37. percben James volt ismét veszélyes, jobb alsó felé tartó lövését Szczesny tornázta az alapvonalon kívülre.

Az egész találkozón egyértelmű fölényben volt a Chelsea. A második félidő 55. percében Reece James kapott egy labdát a jobb szélen, egy kiváló átvétel után maga elé tette, és könyörtelenül kilőtte a jobb sarkot, 2-0.

Úgy tűnt az olasz védelem teljesen megzavarodott, az 57. percben, egy rövidpasszos összjáték után, Callum Hudson-Odoi kap labdát a 16-oson belül, és máris 3-0 volt az angoloknak.

Morata helyzete után egészen a 83. percig kellett várni egy újabb olasz helyzetre. Weston McKennie vette célba a hazaiak kapuját, de Mendynek egy hatalmas ugrással sikerült a léc fölé tolnia a labdát.

A hosszabbításra is maradt még gól az angol lábakban, a 95. percben Hakim Zijes adta középre a játékszert, az érkező Timo Werner pedig könyörtelenül felteszi a pontot az i-re, 4-0. A szurkolóknak ekkor még csak a súlyos vereség miatt kellett aggódniuk. Azóta már más miatt is.

A Chelsea tehát beérte a Juventus csapatát, sőt gólkülönbséggel meg is előzte, mindketten 12-12 ponttal állnak a csoport élén, őket jócskán lemaradva követi a Zenit és a Malmö, akik már nem tudnak beleszólni a továbbjutásba.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső