Bajnokok Ligája: Kínos Baki a Sorsoláson

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 14.

A csoportkör befejeztét követően hétfőn Nyonban ültek össze az UEFA emberei a csapatok képviselőivel karöltve, hogy kisorsolják a Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párosítását. Az esemény nem ment simán, egy hatalmas adminisztrációs baki miatt az egész sorsolást újra kellett rendezni, amely egyeseknek jó hírekkel szolgált, másoknak kevésbé. Lássuk, mi is történt tegnap délután!

A sorsolás menete

A Bajnokok Ligája főtáblájára 32 csapat kvalifikálta magát, összesen nyolc csoportban folytak a küzdelmek, a csoportelsők és csoportmásodikok jutottak tovább a legjobb 16 közé, a harmadik helyen végző együttesek az Európa-ligában folytathatják, míg az utolsó helyen végzők számára véget ért a küzdelem minden nemzetközi kupasorozatban.

A szabályok értelmében a csoportelsők a csoportmásodikok közül kapnak ellenfelet, azonban van két szabály: Azok, akik azonos csoportban voltak, illetve akik egy országból származnak nem kerülhetnek össze. És pont egy ilyen eset borzolta a kedélyeket, ami miatt az első sorsolás egyfajta bohózatba csapott át.

A baki

Konkrétan az történt, hogy a második kör sorsolásakor Andrej Arsavin kihúzta a Villarrealt, azonban a sárga tengeralattjárónak olyan ellenfél jutott, aki nem juthatott volna: A Manchester United, akivel együtt küzdöttek az F csoportban. A színpadon álló résztvevők elfehéredtek, de végül folytatták a sorsolást, Unai Emery csapatának pedig végül egy másik klubot, a Manchester Cityt sorsolták.

A hibák azonban itt még nem értek véget, a következő alkalommal a Manchester United be sem került a sorsolandó csapatok közé, amikor az Atletico Madridnak „kerestek” ellenfelet. Michael Heselschwerdt, az UEFA versenyigazgatója követte el ezt a bakit, valószínűleg az első hiba mindenkit megfogott, ennek volt köszönhető az újabb ciki szituáció.

Végül több probléma már nem adódott, a sorsolás lezajlott, és az alábbi párosítások jöttek ki:

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az új sorsolás

Az UEFA bakijaitól volt hangos a sportsajtó, és nem is ok nélkül. Az Atletico Madrid – mivel a Bayern Münchent kapták akkor, amikor a Manchester golyója kimaradt a sorsolásból – az UEFA-hoz fordult magyarázatért, miközben Florentino Perez, a Real Madrid elnöke épp azért kampányolt, hogy az ő sorsolásukat hagyják békén, hiszen az még a baki előtt történt. A spanyol üzletember kérését nem vették figyelembe, kiírták az új sorsolást 15:00-ra. Ennek nyilván nem örültek a blancók, hiszen a Benficát kapták.

Az új sorsolás aztán hozott igazi slágermeccseket, és kijelenthető, hogy a sorsolás legnagyobb vesztese épp a Real Madrid lett, a portugál bronzérmes helyett ugyanis a sztárokkal teletűzdelt PSG jutott nekik.

Perez és az UEFA viszonya a tervezett, de végül meghiúsult Szuperliga miatt amúgy is feszült, a királyi gárda első embere egyenesen botránynak nevezte a történteket, ami azért valahol érthető is.

Pikáns mérkőzések várnak ránk, de a PSG – Real Madrid egyértelműen a legjobb párosítás. Ismét keresztezi egymás útját a Real és Sergio Ramos, aki már nyilatkozott is az ügyben, mégpedig azt, hogy meghalna a PSG-ért a Reallal szemben.

Lássuk, hogy milyen csaták várnak ránk a legjobb 16 között:

Ahogy a csoportkörben, úgy a legjobb tizenhat között is számíthattok ránk, terveink szerint minden mérkőzésről érkezni fog egy beharangozó. Remélhetőleg a szervezéssel innentől kezdve már nem lesz probléma, ez is kettővel több baki volt, mint amennyinek lennie kellett volna, és biztosak lehetünk benne, hogy a dolognak még lesz utóélete…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső