Bajnokok Ligája Összefoglaló: 2. forduló – Kedd – I. rész

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 20.

Félig-meddig szándékos, hogy a Bajnokok Ligája összefoglalóját erre a hétre tettük át. Még az utolsó hetet, amikor klubfutball van, meg akartuk nyomni, így nem maradt volna rá idő. És egyébként pedig az elkövetkezendő két hét a válogatottakról szól, nem túl sok izgalmas meccs lesz, szóval most igazán van időnk.

A második forduló után az erőviszonyok néhol letisztultak, néhol viszont továbbra is szürke minden, és nem lehet megmondani, hogy mi lesz négy forduló múlva. Akadnak nagy meglepetések megint, ne is húzzuk az időt!

Liverpool – Ajax: 2-1

G.: Szalah, Matip ill. Kudus

Az Ajax győzelemmel, a Liverpool vereséggel indította a BL-idényt, tehát Jürgen Kloppéknak volt fontosabb az, hogy három pontot szerezzenek. Nem számíthattak egyszerű meccsre, mert hiába alakult át egy kicsit az Ajax, ugyanolyan veszélyesek maradtak. Továbbra is rengeteg volt a sérült az angoloknál, az esélyek így meglehetősen kiegyenlítetté váltak. Mi azt mondtuk, hogy mindkét fél gólt fog majd szerezni, és ez kevesebb, mint egy félidő alatt be is jött.

A meccs maga nem volt olyan kiegyenlített, mint vártuk, az eredmény igen. A Liverpool egészen elképesztő módon szorította be az Ajaxot, és ritkán engedélyezték számukra, hogy lövésig jussanak. Viszont jól mutatja a Pool formáját, hogy abból a kevésből is kaptak egyet. De hová sietünk? Kezdjük az elején!

Mo Szalah szerezte meg a vezetést a 17. percben, egy szép támadás végén a sérüléséből visszatérő Diogo Jota passzolt a jobbszélen érkező társának, aki egy az egyben maradt Remko Pasveerrel, és át is verte a válogatott keretbe meghívót kapó amszterdami kapuvédőt.

Maradtak támadásban a hazaiak, egy beívelt labdát röviden szabadítottak fel a hollandok, a tizenegyespontnál jött Luis Diaz, mellre vette a játékszert, majd bombázott, de a jobb kapufa mellé.

Mint mondtam, az Ajax már az első félidőben sem nagyon tudott eljutni Alisson kapujáig, de amikor megtették… A 27. percben Berghuis húzott el a balszélen, legurított labdáját Mohammed Kudus átvette, majd gondolkodás nélkül a jobb felsőbe lőtt nagy erővel. Hatalmas gól volt, talán nagyobb, mint a Rangers ellen szerzett találata volt.

A hátralévő negyedórában Remko Pasveer több bravúrt is bemutatott, Virgil van Dijk fejesénél, valamint Trent Alexander-Arnold lövéseinél is a helyén volt, így maradt a félidőre az 1-1.

A második játékrészben is ugyanúgy a Pool nyomott, itt az Ajaxnak csak egy helyzete volt: Dusan Tadic beadását Daley Blind centikkel fejelte mellé. Nem lett volna semmi, ha átveszik a vezetést a vendégek, ugyanis nem túlzás azt mondani, hogy nem sok közük volt a meccshez.

De a futball ezúttal igazságos játéknak bizonyult, mert bár Darwin Núnez nagy helyzetben mellé lőtt, Mo Szalah kísérlete a kapufáról ment ki, de a 89. percben Joel Matip fejesénél már fejet hajtottak a hollandok. A fejes hálót egyébként nem ért, mert Dusan Tadic kifejelte azt, de a bíró órája jelezte, hogy a játékszer teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon.

Nem változott az eredmény, a győzelem nagyon kellett a Liverpoolnak…

Viktoria Plzen – Inter: 0-2

G.: Dzeko, Dumfries

Nem mehettünk biztosra a Plzen és az Inter meccsén. A csehek a csoport leggyengébb tagjai, de a milánóiak elég sokat botladoztak mostanában. A szorzó így egész magas volt, érdemes volt megfogadni azt, hogy az olaszok nyerik az összecsapást. Nem ez volt az egyedüli tippünk, mellette azt is megtettük, hogy csak a vendégek találnak a hálóba.

A Plzen – ahogy az várható volt – igyekezett keménységgel megállítani a vendégcsapatatot, a játékvezetőnek így volt dolga bőven, már az első félidőben kiosztott három sárgát, amit a másodikban még egy pirossal toldott meg.

Nagyon kellett a győzelem Simone Inzaghi csapatának, hiszen az első fordulóban hazai pályán úgy kaptak ki a Bayern Münchentől, hogy egy pillanatig sem volt esélyük a németek ellen.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Most Edin Dzeko volt a nyerőember, aki minden bizonnyal csak azért lépett pályára, mert Romelu Lukaku sérült volt. A bosnyák csatár a 20. percben szerezte meg a vezetést csapatának, szép lapos lövése utat talált Stanek kapujának bal alsó sarkába.

Már egyébként az első játékrészben több helyzetet kihagyott a kék-fekete együttes, Staneknek kellett többször is bravúrt bemutatnia.

És nagy helyzettel indult a második játékrész is, Robin Gosens fejesét tolta oldalra megint Stanek, aztán Skriniar ismétlésébe belelépett egy védő.

A 60. percben a hazaiak kevés esélye még inkább lecsökkent a pontszerzésre, egy elkésett becsúszás után ugyanis Pavel Bucha piros lapot kapott. Nicoló Barella lábát találta talppal telibe a középpályás, a játékvezető először sárgát adott, majd a videófelvételt látva visszavonta az ítéletét, és egyből kiállította.

Az emberelőnyt tíz perc alatt váltotta gólra az Inter, szépen hozták ki saját térfelükről a labdát, Dzeko iramodott meg a kapu felé, a jobbján vele tartó Denzel Dumfries felé passzolt, aki – bár ki volt kissé szorítva – higgadtan lőtt a hálóba.

Nem fektetett nagy energiát az Inter a meccsbe, de így is könnyedén hozták azt.

Bayern München – FC Barcelona: 2-0

G.: Hernández, Sané

Az egyik legjobban várt mérkőzés ez volt, a bajorok évek óta verik a Barcát, most először mutatkozott reális esély arra, hogy a katalánok visszaadjanak ebből valamit. További különlegessége volt a találkozónak, hogy Robert Lewandowski visszatért Németországba, egykori csapata ellen kellett pályára lépnie.

Mi azt mondtuk, hogy a Barca nyerhet, és aki csak az eredményt ismeri, azt hiheti, hogy teljesen vakon voltunk. De ez nem így van. A szörnyű helyzetkihasználás miatt bukott el a gránátvörös-kék csapat, az első félidőben a maguk javára fordíthatták volna a mérkőzést.

A kilencedik percben kellett először védenie Manuel Neuernek. Marcel Sabitzertől vette el a labdát Lewandowski, majd a szürkében játszó vendégek úgy passzolták ki a münchenieket, mintha edzésen lettek volna. A végén Pedri lőhetett, azonban az eldőlő Neuer lábbal még hárítani tudott.

A 18. percben megint ziccert hibázott a vendégcsapat, Lewandowski kapott nagy labdát a tizenhatoson belül, ezeket a helyzeteket 10-ből 9-szer belövi, úgy tűnik, ez volt a 10., ugyanis a lengyel fölé lőtt.

A 30. percben a Bayern is gólt szerezhetett volna, Marcel Sabitzer 16 méterről csavart, ter Stegen nem tudott volna védeni, de nem is volt rá szükség, mert a labda nem sokkal elkerülte a kaput.

És az első játékrészben még volt egy jó fejes, ahol Neuernek kellett megint védenie, megtette.

A fordulást követően Nagelsmann lekapta a pályáról Sabitzert, és a helyére beküldte Leon Goretzkát. Ezzel valamelyest stabilizálódott a középpálya, bár az első helyzetet megint a Barca hagyta ki, Raphinha lövése zúgott el a baloldali kapufa mellett.

Aztán valami történt… Konkrétan a Bayern a – valljuk be – semmiből megszerezte a vezetést, Lucas Hernández fejelte be Joshua Kimmich szögletét.

A gól megfogta a vendégeket, és négy perc múlva kapták a következőt, Leroy Sané egy szóló végén alakította 2-0-ra az állást.

Innentől már hiába cserélt Xavi, hiába próbálkozott, egyszerűen nem tudtak közel férkőzni a Bayern kapujához.

Elég volt egy öt percen át tartó rövidzárlat ahhoz, hogy elbukják a meccset. A továbbjutásért vívott csata így rendkívül kiélezett, a Plzenen kívül bárki odaérhet a legjobb 16 közé.

Holnap érkezünk a második résszel!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső