Bajnokok Ligája Összefoglaló: 2. forduló – Kedd – II. rész

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 21.

Ma is jön egy összefoglaló a Bajnokok Ligája legutóbbi fordulójáról. Tegnap három meccset már elmeséltünk nektek, most jöjjön a keddi játéknap másik fele, négy találkozó következik. Csütörtökön és pénteken vár még rátok összesen két rész, valamint igyekszünk a forduló legérdekesebb jeleneteit, eseményeit, történéseit is papírra vetni. És hát lassan VB, szóval azzal is foglalkoznunk kell lassan… Az oldalon majd kiemelt figyelmet kap a 2022-es katari Világbajnokság, és már valószínűleg októberben, amikor a keretek kihirdetésre kerülnek, neki állunk az előkészületeknek. Egyelőre most viszont jöjjön a BL-összefoglaló!

Bayer Leverkusen – Atletico Madrid: 2-0

G.: Andrich, Diaby

Azzal nem lehet vádolni a Bayer Leverkusen együttesét, hogy jó formában lennének, így észszerű döntésnek tűnt arra fogadni, hogy a szép lassan magára találó (?) Atletico Madrid szűken nyerni tud Németországban. Nem így történt. Sokáig döntetlenre állt az állás, az utolsó öt percben tudta a Leverkusen a maga javára eldönteni a meccset, ezzel pedig minket is nehéz helyzetbe hozott, hiszen a tippünk nem bizonyult helyesnek.

Az Atletio az előző fordulóban drámai mérkőzésen nyert, utolsó pillanatos gólokkal, most megtapasztalhatták, milyen érzés a másik oldalon lenni. Diego Simeone együttese kissé megszeppenve kezdte a találkozót, az első húsz percben inkább a hazaiak domináltak, és Robert Andrich révén egy veszélyes lövésig is eljutottak a hetedik percben, a középpályás nem szorította le eléggé a lábát, így a bomba jócskán fölé ment, de ez jelzésértékű volt a vendégek számára. Nem sokkal később egy ívelésről Schick maradt le centikkel, a mérkőzés aztán egy elég érdekes jelenettel folytatódott. A 22. percben egy jobboldali beadás Edmond Tapsoba kezéről vágódott le – majd a kezezés után Mario Hermoso lőtt fölé nagy helyzetben. Michael Oliver, az angol bíró egy jó ideig beszélgetett a VAR-szobában ülőkkel, végül ők úgy határoztak, hogy Tapsoba keze le volt szorítva, így nem adtak büntetőt. Maradjunk annyiban, láttunk már ilyenért bírót, aki a mészkörre mutatott…

Szürreális jelenetekből nem volt hiány ezen a találkozón, alig kezdődött el a második félidő, amikor Patrick Schick került helyzetbe, 16 méteres lövése a felsőlécről vágódott vissza a mezőnybe. De még nem szabadult fel a kapu, nagy rössel érkezett egy másik cseh, Adam Hlozek, akinek fejese megint a kapufára pattant, onnan meg az alapvonalon túlra, maradt a 0-0.

Az első igazán veszélyes Atletico Madrid-helyzet a 68. percben volt: Rodrigo de Paul a tizenhatos sarkáról tekert a bal felső irányába, de Lukas Hrádecky fölé tornázta a labdát.

Beléptünk már az utolsó tíz percbe, és a Bayer Leverkusen mindenképp meg szerette volna szerezni a győzelmet, miután az első körben kikaptak. Látszott, hogy élvezik is a játékot, és a fölényük a 84. percben góllá érett: Jérémie Frimpong cselezgetett a tizenhatos sarkán, az érkező Robert Andrich elé tálalt, akit hiába vett körül három spanyol védő is, senki nem tudta blokkolni a jobb alsóba tartó lövést. Ivo Grbic sem – aki a sérült Oblakot helyettesítette -, ezzel megtört a jég.

Az Atleti mindent egy lapra feltéve támadott, és három perc múlva meg is büntették ezért őket a németek: Megint Frimpong volt a főszereplő, aki egy kontra végén Moussa Diaby elé tálalt, a francia pedig közelről nem hibázott.

Megérdemelten nyert a Bayer Leverkusen, az Atletico Madridból hiányzott a tűz ezen a meccsen…

FC Porto – Club Brugge: 0-4

G.: Jutglá, Sowah, Skov Olsen, Nusa

A Porto együttese a Brugge elleni meccs előtt az Atletico Madrid otthonában játszott drámai meccset, a 90. percben még 0-0 volt az állás, végül a spanyolok 2-1-re nyertek. Most otthon javíthattak a belga Club Brugge ellen, akiket mindenki a csoport leggyengébb tagjának aposztrofált. Hát nem tették, és az előzetes esélylatolgatásokra alaposan rácáfoltak Vanakenék. Merthogy 4-0-ra győzték le Sergio Conceicao együttesét, a Porto a második félidőre teljesen szétesett. Ahogy a szelvényünk is, mi ugyanis hittünk a luzitán sikerben.

A lehetőségük megvolt arra, hogy megszerezzék a vezetést, négy perc játék után Galeno került helyzetbe, de csúnyán elrontotta a ziccerét. Lehet, hogy kissé flegma volt, lehet, csak nem találta el jól a labdát, mindenesetre a belgák vérnyomása nem emelkedett meg a lövés láttán.

Tíz perccel később aztán az éles szemű játékvezető szúrta ki, hogy Joao Mario akasztotta Ferrán Jutglát, a fiatal csatárt, aki a Barcától érkezett Belgiumba a nyáron. Amíg a hazaiak a bíróval pöröltek, Jutglá ellentmondást nem tűrően jelezte a többieknek, hogy ezt a tizit csak ő végezheti el. Így is lett, és a spanyol támadó nem is hibázott.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az első félidőben még akadt helyzet mindkét fél előtt, de Simon Mignolet, valamint Diogo Costa is a helyén volt, egygólos Brugge-előnnyel mehettek szünetre a felek.

Már ez is elég meglepő eredmény volt, de ami a második félidőben történt, arra nem igazán volt magyarázat.

A Brugge nem ült rá az eredményre, nagyon magabiztosak voltak, és a második félidő első öt percében el is döntötték a mérkőzést. Előbb a 47. percben Kamal Sowah talált a hálóba, majd Andreas Skov Olsen is gólt rúgott.

Innentől kezdve a Porto már csak rohant az eredmény után. Ők sem nagyon hittek abban, hogy innen még lehetne fordítani. A 80. percben kerültek legközelebb helyzetbe, a csereként beállt Daniel Loader közeli fejesét Simon Mignolet védte nagy bravúrral.

A meccs eddig is különleges lehetett a vendégeknek, egyvalakinek azonban még különlegesebbé vált: A csereként beállt 17 éves Antonio Nusa szerezte meg első gólját a Bajnokok Ligájában, miután Casper Nielsen kiugratta az egyre kedvetlenebb portugálok védők között.

Meglepetés a négyzeten, a Brugge a Leverkusen után a Portot is legyőzte, és hibátlanul vezetik a csoportjukat.

Olympique Marseille – Eintracht Frankfurt: 0-1

G.: Lindström

Ez a kedd nem a mi napunk volt, nem találtuk el, hogy a Frankfurt nyerhet a Velodrome-ban. De milyen előjele volt ennek a győzelemnek? Semmilyen. Maximum annyi, hogy a Marseille-nek évek óta nem megy a BL-ben…

A Frankfurt most szerepel a Bajnokok Ligájában először – mióta így hívják a sorozatot -, egyáltalán nem várták jó formában a meccset, míg Igor Tudor csapata a Ligue 1-ben szárnyal. Egyébként még csak azt sem lehet mondani, hogy nem érdemelték meg a németek a győzelmet, ugyanis kétszer annyi lövést eresztettek meg Pau Lopez kapujára, mint a túloldalon Gersonék.

Egyébként az első helyzet Alexis Sánchez nevéhez fűződött, aki 12 méterről találta el a hálót, de csak kívülről…

Ezt követően aktivizálta magát a Frankfurt, és előbb Kolo Muani, majd Jesper Lindström bombázhatott kapura. Az elsőnél Lopez még könnyen védett, a másodikkal viszont nem tudott mit kezdeni.

A második félidőben több gól már nem esett, de ettől függetlenül élvezhető mérkőzés volt.

Nem a Marseille dominált, hanem a kontrajátékra berendezkedő Frankfurt, a játékrész elején Lindström duplázhatott volna, de csak a kapufát találta el, majd az utolsó negyedórába lépve Randal Kolo Muani került ziccerbe, de Lopez kapus lábbal hárított.

Megérdemelt volt a siker, ezúttal a marseille-i támadójáték nem volt olyan hatékony, mint a bajnokságban szokott…

Sporting CP – Tottenham: 2-0

G.: Paulinho, Arthur Gomes

A csoport két élen álló tagja feszült egymásnak Lisszabonban, a Tottenham a Marseille-t, a Sporting a Frankfurtot verte az első körben. Most egymás ellen kellett megmutatni, melyikük a jobb, az eredmény pedig váratlan volt, azt hiszem, ezt nyugodtan mondhatom.

A Sporting ugyanis a hajrában eldöntve a meccset maradt hibátlan. De ne siessünk!

A hetedik percben kellett először Hugo Llorisnak védenie, egy gyors támadás végén Pote, vagyis Pedro Goncalves sunyi gurítását tolta szögletre a Spurs portása. Nem volt könnyű védés, holott nem volt egy bivalyerős löket a szélső részéről, a lábak erdején gurította keresztül, Lloris így későn látta meg a labdát, de még védeni tudott.

Nem ez volt az egyetlen nagy bravúrja az angolok francia kapusának, a félidei hármas sípszó előtt Marcus Edwards került helyzetbe, az ötösről továbbított labdájára ért le Lloris.

Kiegyenlített félidő volt, kisebb helyzetei a vendégeknek is voltak, de egyik sem volt annyira durva, mint a portugáloké.

A második félidőre egy kicsit összekapta magát a Tottenham, és három helyzettel indítottak, de Adánnak egyik sem okozott gondot, maradt a 0-0.

Egészen a meccs hajrájáig, pontosabban a 90. percig: Pedro Porro nagyszerű csavarását kiütötte az alapvonalon túlra Lloris, az ebből érkező kornernél viszont már ő sem tudott hárítani, Paulinho fejese hullott a kapu bal sarkába, 1-0.

A Tottenham kedve elment, a Sportingé megjött, így a hosszabbításban még Arthur Gomes is betalált. Nem volt ebben a meccsben egy kétgólos vereség, de néha a foci tud furcsa dolgokat szolgáltatni nekünk.

Holnap érkezünk a szerdai játéknap eredményeivel.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső