Bajnokok Ligája Összefoglaló: 2. forduló – Szerda – I. rész

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 22.

Mára is van néhány meccsünk a Bajnokok Ligájából, a múltheti forduló összefoglalóját a hét elején kezdtük, és péntekre be is fejezzük. Szerdán is voltak érdekes események, eredmények, meglepetések, szóval minden, ami a BL csoportkörében elő szokott fordulni. Jöjjön az első négy meccs!

AC Milan – Dinamo Zagreb: 3-1

G.: Giroud, Saelemaekers, Pobega ill. Orsic

A szerdai játéknap tippek terén már egy fokkal jobban sikerült. Mondjuk azzal nem vállaltunk nagy kockázatot, hogy a Milanra fogadtunk a horvátok bajnokával szemben. A Milan az első körben nem tudott nyerni, meglepetésre Petkovicék igen, ők a Chelsea-t verték, míg a rossoneri a Salzburg otthonában játszott döntetlent. Tehát a piros-feketéknek volt fontosabb a három pont.

És ennek megfelelően nagy lendülettel kezdték meg az összecsapást, ez az elán pedig kitartott a mérkőzés végéig.

Az egész első félidőt végigtámadták, de igazán nagy feladat elé nem állították Dominik Livakovicot. Pörögtek a percek, az eredmény nem változott, a szurkolók egy része elindult a mosdóba meg a büféhez egy kis munícióért, elkerülendő a hosszú sort. Akik így tettek, azok lemaradtak arról, hogy Rafael Leaot a tizenhatoson belül rúgták meg, a portugál támadó fájdalmasan dobta el magát a földre, a játékvezető pedig – bár nem állt annyira közel – kiszúrta az esetet, és tizenegyest ítélt.

Nem Leao, hanem Olivier Giroud állt oda, hogy elvégezze azt, és ez jó döntésnek bizonyult, a gall csatár balra lőtt, a horvát hálóőr meg jobbra vetődött, 1-0.

A Milan jól zárta az első, és jól kezdte a második félidőt. Gyönyörű támadást vezettek, rövid passzokkal őrjítették meg a vendégek védőit a 47. percben, Rafael Leao lehúzott majdnem az alapvonalig, beadására középen jött Alexis Saelemaekers, és nagy erővel a léc alá fejelt. Hiába nem volt jól helyezve a fejes, akkora erőt tett bele a szélső, hogy Livakovic nem tudott eléggé gyors lenni. Saelemaekers-nek a BL-ben jól megy, Salzburgban is ő lőtte a gólt, és most is betalált.

Nem ő volt az egyedüli, aki az első meg a második fordulóban is gólt tudott szerezni, a túloldalon Mislav Orsic köszönt be tíz perccel a milánóiak második gólja után. Nem maga a gól volt zseniális, hanem Bruno Petkovic asszisztja, a támadó egy finom bokamozdulattal vert át két piros-fekete védőt is, onnantól kezdve Orsicnak már nem volt annyira nehéz dolga.

Nyílttá vált a mérkőzés, de a Dinamo nem tudott egyenlíteni. Stefano Pioli jól cserélt, beküldte Tommaso Pobegát, aki a 77. percben nagy gólt lőtt, ezzel pedig el is dőlt a mérkőzés.

Az AC Milan a találkozó majdnem egészében jobban teljesített, teljes mértékben megérdemelt volt a sikerük. És négy pontjukkal vezetik a tabellát.

Chelsea – Red Bull Salzburg: 1-1

G.: Sterling ill. Okafor

Fontos volt ez a mérkőzés a hazai szurkolók számára, ekkor mutatkozhatott be a kékek kispadján Graham Potter, az edző, akit Thomas Tuchel menesztését követően happoltak el – vásároltak ki – a Brightontól.

A mester bemutatkozása nem sikerült a legjobban, hiszen nem tudtak nyerni a kisebb névnek számító Salzburg ellen, most csak egy pontot hoztak össze. Ami még mindig több, mint amennyit Zágrábban szereztek…

A sógorok legjobb gárdája ezúttal sem ijedten lépett pályára, nekik is voltak helyzeteik az első félidőben. De az első nem az övék volt, hanem a Chelsea-é: Cucurella beadását röviden vágták ki a vendégek, Mason Mount pedig 16-ról tüzelt. Ha egy kicsit kevesebb „külsőt rakott volna bele”, sima gól, mert Köhn kapus kővé dermedve nézte, ahogy a labda elszáll a baloldali kapufa mellett.

A másik oldalon aztán jött Benjamin Sesko okos csavarása kábé 18 méterről, a szlovén játékos majdnem gólnak örülhetett, de Kepa Arrizabalaga odaért, és szögletre tolta a labdát.

Nagyjából ennyi volt az első félidő, gyűrték egymást a mezőnyben a felek, de nem tudtak a másikon fogást találni.

Ez így ment egészen a második félidő elejéig, amikor egy nagy védelmi hibát kihasználva Raheem Sterling szerzett vezetést az angol csapatnak. Mason Mount gyenge beadásánál rúgott lyukat egy szürkemezes, a hosszún jött Sterling, és a bal alsóba tekert.

A Salzburg nem ült rá az eredményre, minek is tették volna? És a hajrában sikerült egyenlíteni, a Chelsea sorozatos rossz döntéseket hozott, miközben a Salzburg egyre csak ment előre. Ketten is elvétették a labdát, Adamu laposan középre tett labdáját pedig Noah Okafor gurította el Kepa, és az érkező védő mellett, 1-1.

A Salzburg másodszor is remek eredményt ért el, és habár most csak a harmadik helyen állnak, egy Zagreb elleni győzelem sokat jelenthet, akár a továbbjutás is elérhető közelségben lehet számukra.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Shakhtar Donetsk – Celtic: 1-1

G.: Mudryk ill. Bondarenko (ög)

A Shakhtar az első fordulóban mindenkit meg tudott lepni csupaszív támadójátékával. Eleinte azt hittük, a meggyengült ukrán csapat nem fog tudni még pontot sem szerezni, erre tessék, jelenleg továbbjutó helyen vannak. Mivel a Leipzig után a Celtic sem verte meg őket, egy pontot otthon tudtak tartani.

Mindkét csapat oda van a támadásokért, mi úgy gondoltuk, ezúttal mindketten gólt fognak szerezni. Nem tévedtünk.

Egyébként fél óra alatt elrendezték a játékosok, már ekkor kialakult a végeredmény.

Tíz perce tartott a mérkőzés, amikor megszületett az első gól. A skótok szerezték, egy szépen kipasszolt akció végén Reo Hatate, a Celtic japánja próbált középre passzolni egy labdát a mellette érkező Furuhashinak, Bondarenko, a hazaiak védője becsúszva próbált blokkolni, de a testéről épp a kapuba vánszorgott a labda. Egyébként Furuhashi nagyon korrekt volt, nem ért a labdába, hogy a csapattársé legyen a gól. De nem az övé lesz, ezt öngólként könyvelték el.

A 29. percben jött az egyenlítés, Mykhaylo Mudryk bombázott a kapus szeme közé, Hart nem tudott mit kezdeni az erőteljes lövéssel. Mudrykot egyébként több nagyobb csapat is kinézte magának, a friss hírek szerint a Newcastle United a télen ajánlatot fog tenni érte.

Az első félidőben Fernando révén még egyszer betaláltak a hazaiak, de a gólt nem adták meg, mert előtte Mudryk – aki a gólpasszt adta – lesen kapott labdát. A partjelző jelzését megerősítette később a VAR is, maradt az 1-1.

A második játékrész elég unalmasan telt, nem tudták megfogni egymást a felek, a legközelebb a gólhoz a Celtic állt, Liel Abada a 85. percben egy balról beadott labdát vett át, majd 14 méterről a jobb felső mellé tüzelt. Ha Trubinon múlt volna, akkor ebből gól született volna. De nem született. Maradt az 1-1.

Real Madrid – RB Leipzig: 2-0

G.: Valverde, Asensio

Az első fordulót rutinból hozta le a Real Madrid, látszott, hogy nem akarnak több energiát a mérkőzésbe tenni, mint amennyi szükséges a győzelemhez. És a Lipcse ellen is ugyanilyen parancsokkal hagyták el az öltözőt. Az ellenfél ezúttal az edzőváltáson átesett RB Leipzig volt. Marco Rose magabiztos győzelemmel kezdett a kispadon, így azt gondoltuk, hogy ha nyerni nem is tudnak a spanyolok ellen, egy gólra jók lesznek…

Nem is jártunk messze az igazságtól. A Lipcse az első játékrész jelentős részében jobban játszott, veszélyesebbek voltak, és egy alkalommal centik hiányoztak a góljukhoz. Timo Werner nagyon élt, neki volt egy jó lövése, amit azért könnyedén fogott Thibaut Courtois, majd beadásáról épp csak lemaradt Amadou Haidara.

A félidő végén a Real is megmutatta magát a közönségnek, Luka Modric sistergős lövése nem sokkal kerülte el Gulácsi Péter kapuját. Jut eszembe: Mindhárom magyar válogatott a pályán volt!

Az 50. percben újra Werner és Courtois csatáztak, ezt a meccset is a kapus nyerte, de egyébként is lesen tartózkodott a német válogatott támadója, emiatt akkor sem lett volna gól, ha a belgát megveri Werner.

A 72. percben Fede Valverde saját térfeléről indult meg, majd egy összjáték végén Vinicius Jr. lőtt Gulácsiba, aztán Marco Asensio emelt fölé.

A hajrát nagyon megnyomták a blancók, és a 80. percben Federico Valverde találatával meg is szerezték a vezetést. Vinitől kapott passzt az uruguayi, csinált egy cselt, majd ballal tekert a kapuba.

Volt még egy gól a Real Madridban, azt a mellőzött Marco Asensio szerezte Toni Kroos passzából. Nem adott ki magából mindent a spanyol együttes, ellenben a német igen.

Holnap érkezünk a maradék négy mérkőzéssel!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső