Bajnokok Ligája Összefoglaló: 3. forduló – Kedd – I. rész

Olvasd el 11 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 10.

Kicsit megcsúsztunk a Bajnokok Ligája mostani összefoglalójával, de ami késik, nem múlik. Összesen 16 találkozót játszottak kedden és szerdán, és valljuk be, most sem kellett unatkoznunk. Időrendben haladunk, ahogy szoktunk, és most is négy részben foglaljuk össze, mi történt a legrangosabb európai kupában.

Liverpool – Glasgow Rangers: 2-0

G.: Alexander-Arnold, Szalah

Miután a Pool komoly vereséget szenvedett Nápolyban, rendezni tudták a sorokat, és az Ajax elleni rangadót megnyerték. Most a csoport talán leggyengébb ellenfele, a Glasgow Rangers érkezett az Anfieldre, mondanom sem kell, a hazaiak számára kötelező volt a győzelem, és ezzel a lehetőséggel éltek is.

Hogy könnyű meccs volt-e? Igen, az. A meccs egészét tekintve meglepetés, hogy csak kettővel nyert Jürgen Klopp együttese. Most a lényeg az, hogy sikerült három ponttal gazdagodni, és így a Pool a tabella második helyéről várja a második félidőt a csoportban.

De mi is történt ezen a találkozón? Hát, hatalmas Liverpool fölényről tudok beszámolni, Klopp egy eleve támadóbb együttest küldött pályára, a 4-3-3 helyett most egy 4-2-3-1-es felállásban játszottak a hazaiak, és ez be is jött nekik.

Rögtön az elején szükség volt Allan McGregor rutinjára, a 39 esztendős kapus Darwin Núnez 15 méteres kapáslövését tolta szögletre. Néhány perccel később a Pool 18 méterre a kaputól szabadrúgáshoz jutott, és Trent Alexander-Arnold úgy vágta be a jobb felsőbe a labdát, mintha szabadidejében is ezt gyakorolná.

Az előny tudatában a hazai csapat nem vett vissza, inkább megpróbálták minél hamarabb lezárni a meccset. Mohamed Szalah a 15. percben húzott el a jobbszélen, betört a büntetőterületen belülre, majd csavarását McGregor ütötte oldalra.

A 41. percben jött az újabb nagy liverpooli helyzet, és már a harmadik nagy McGregor-védés: Darwin Núnez kapott jó kiugratást, a skót kapus lábbal védett ezúttal.

Giovanni van Bronckhorst tehetetlen volt, a szünetben megpróbálta kicsit összeszedni a srácokat, de ez látható, hogy nem sikerült. Az 52. percben Luis Diaz két védőt csapott be, akik szerelni nem tudták, vagyis szabályosan nem, jöhetett a büntető, amit Mohamed Szalah értékesített.

A maradék időben még két lehetőséget hagyott ki a Liverpool, előbb Diogo Jota lövését ujjheggyel védte McGregor, majd Joel Matip fejese ment mellé a 84. percben.

A vendégeknek mindössze egy helyzetük volt a mérkőzés végén, Rabbi Matondo lövése Alissonon már túljutott, de a visszafutó Tsimikas a gólvonal előtt menteni tudott.

Összességében, a Liverpool sokkal nagyobb arányban is nyerhetett volna, a győzelemhez egy pillanatig sem férhetett kétség, a Glasgow Rangers pedig újfent megmutatta, hogy ez a szint nekik még sok.

Mi is egy kicsit mérgesek lehetünk, ugyanis két és fél gól fölé tippeltük ezt a meccset, és a helyzeteket látva, a statisztikát figyelve… Az a meglepő, hogy ez nem jött össze.

Ajax – Napoli: 1-6

G.: Kudus ill. Raspadori (2), Di Lorenzo, Zielinski, Kvaratskhelia, Simeone

A csoport rangadóján az Anfielden 2-1-re kikapó Ajax ezúttal hazai pályán próbálkozott tartani a lépést. Az első meccsükön magabiztos győzelmet arató hollandok a játéknap legnagyobb verését könyvelhették el, a Napoli, miután hátrányba került, begyújtotta a rakétákat, és szétszedték Tadicékat.

Két tippünk volt a meccsre, az egyik, hogy mindkét csapat betalál a másik kapujába, a másik meg az, hogy legalább két és fél gól esik majd a találkozón. Mindkettő bejött, méghozzá elég hamar. Ilyen szintű úthengerre nem számítottunk a vendégektől, de ezzel csak megint bizonyították, hogy nem csak a Serie A-ban lehetnek sikeresek idén.

De a meccs eleje nem nekik, hanem a hollandoknak állt. A hazai csapat idei felfedezettje, Mohammed Kudus gólt rúgott a Rangersnek, majd a Liverpoolnak is, és most harmadik meccsén is örülhetett egy találatnak. A csatár eddig bombagólokat szerzett, ez a mostani viszont nem volt az, messziről sem. Konkrétan agyonrúgták a gólvonal környékén ólálkodó Kudust, ezzel szerzett vezetést az Ajax. Csak a kilencedik percben jártunk, sejthettük, hogy lesz erre válasza a vendégeknek. De hogy hat? Arra már nem…

Nem kellett tíz percet sem várni az egyenlítésre, szép, egyérintős támadás végén Matthias Olivera beadása Giacomo Raspadorit találta meg, aki estében, fejjel, védője szorításában talált a kapuba.

Negyedórával később már a Napolinál volt az előny, egy kisszöglet után Khvicha Kvaratskhelia beadását Giovanni Di Lorenzo bólintotta be. Megérdemelt volt a fordítás, a bekapott gól után a szürkemezes vendégek irányították a mérkőzést. És még nem volt vége az első félidőnek…

A 40. percben csak Remko Pasveernek köszönhették, hogy nem lett 1-3, de a 45.-ben már a rutinos kapus sem segíthetett. Zambo Anguissa indította Piotr Zielinskit, a lengyelt senki sem fogta, így akadálytalanul kerülhetett gólhelyzetbe, ahol nem is hibázott.

A fordulásra sem sikerült összeszednie magát a hazaiaknak, közeledés helyett még jobban eltávolodtak talján ellenfelüktől. A kezdés után két perccel már betaláltak a vendégek, Anguissa ezúttal Raspadorit hozta kihagyhatatlan helyzetbe.

A 63. percben Khvicha Kvaratskhelia is feliratkozott a góllövőlistára, Raspadori ezúttal a gólpasszt adta. Az Ajax nem tudott mit kezdeni a vendégek letámadásaival, több gól is azután született, hogy a holland térfélen szerezték meg a labdát, majd néhány húzásból a kapu előtt termettek.

A 73. percben Dusan Tadic nem bírta idegekkel a meccset, és második sárga lapját begyűjtve az öltözőbe indult, a Napoli pedig élvezte a játékot, és még egy gólt berámoltak a teljesen széteső házigazdának: Ezt a csereként pályára lépő Giovanni Simeone szerezte.

A Napoli hibátlan félidőkor, jelen állás szerint nagyon komolyan kell figyelni Luciano Spalletti csapatára.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Club Brugge – Atletico Madrid: 2-0

G.: Sowah, Jutglá

Kevesen gondolták volna, hogy két kör után egy hibátlan csapat lesz a B csoportban, és azt meg még kevesebben, hogy az a csapat a Club Brugge lesz. A nyáron edzőt váltó belgák minden évben itt vannak a csoportkörben, hoztak is szép győzelmeket, de esélyesként sosem számoltunk velük. Eddig.

Az Atletico Madridot fogadták, a matracosok számítottak esélyesnek, de ezúttal is úgy játszottak, mint a Bayer Leverkusen ellen. Mi két és fél gól alatti eredményre fogadtunk, és némi szerencsének köszönhetően be is jött a gondolatunk.

Mivel az előző körben, az említett németek elleni csatát elvesztették a spanyolok, így nagy elánnal kezdték a mostani meccset, és Yannick Carrasco révén a hetedik percben vezetést is szerezhettek volna, de a belga lövésébe egy hazai láb beleért, így oda lett a lehetőség.

A kezdeti lelkesedésük azonban szép lassan elfogyott, és a vezetést a hazai csapat szerezte meg. A 36. percben a tizenhatoson belül kavargatott Ferrán Jutglá, a Barcától szerződtetett támadó, lapos beadására Kamal Sowah érkezett, és mivel Jan Oblak lemaradt a beadásról, annyi dolga volt a Brugge csatárának, hogy két lépésről az üres kapuba passzoljon.

Az első félidőben több jelenetet nem tudtunk kiragadni, menjünk, és lássuk, mi volt a folytatásban.

Kezdésnek egy Jutglá-helyzet, az ifjú csatár a 47. percben félfordulatból lőtt kapura 11 méterről, de Jan Oblak kézzel védett.

A szlovén kapus és a spanyol csatár második találkozását már utóbbi nyerte, Ferrán Jutglá a 62. percben csavart az Atletico Madrid kapujába. A védők nem voltak elég határozottak, így kerülhetett helyzetbe a Brugge támadója.

A 74. percben közel kerültünk ahhoz, hogy a két és fél gól alatti ötletünk elvesszen, ugyanis Nielsen felborította a madridiak szélsőjét, Matheus Cunhát, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt. Antoine Griezmann állt a labda mögé, ám a felsőkapufát lőtte szét a francia.

A kimaradt tizi után az Atleti már nem tudott felállni, nyert a Brugge, vezetik a csoportot, még gólt sem kaptak. A spanyolok az utolsó helyen állnak.

FC Porto – Bayer Leverkusen: 2-0

G.: Zaidu, Galeno

Hazai győzelemmel számoltunk, hiszen a Leverkusen szörnyű formában volt, és minket nem tévesztett meg az sem, hogy legyőzték a második körben az Atletico Madridot. Az egész eddigi idényben csak szenvedtek Gerardo Seoane tanítványai, a meccset követően pedig a vezetőség meg is elégelte ezt a küszködést, a svájcit elküldték.

Bár gól az első félidőben nem született, azt nem lehetett mondani, hogy nem történt semmi a meccsen. Volt két meg nem adott gól, valamint egy kihagyott tizenegyes is.

Az első szabálytalan találatot a Leverkusen szerezte, egy labdaszerzés után szépen játszották ki a hazai védelmet, Callum Hudson-Odoi a hálóba is lőtt, ám a Porto játékosai nagyon reklamáltak, mint kiderült, joggal. A labdaszerzésnél volt a gond, Robert Andrich nem a labdát, hanem ellenfele lábát találta el, így indíthattak támadást a németek.

A 40. perchez értünk, amikor egy hazai támadás végén Mateus Uribe jó 25 méterről próbálta bevenni Lukas Hrádecky hálóját, a finn portás azonban a jobb felsőből kiszedte a labdát.

Egy perccel később jött a portóiak gólja, amit Mehdi Taremi jegyzett, de kezezés miatt elvették.

És a lefújás előtt történt a másik oldalon is egy kezezés, amiért meg tizenegyes járt. Patrick Schick állt a labda mögé, a nem túl jó formában levő támadó rosszul helyezett lövését a hazaiak kapusa, Diogo Costa kivédte.

A második félidőben a Porto kezdett jobban, ám gólhelyzetbe alig kerültek. Sőt, semennyire. De a 69. percben megszületett az első gól, egy jobboldali beadást Zaidu fejelt a rövid alsóba. Hrádecky ugyan beleért a fejesbe, de csak beljebb tudta segíteni a játékszert.

A 87. percben döntötte el a portugál együttes a meccset, egy szép passz után Galeno gurított, Hrádecky ebbe is beleért, de ismételten nem volt szerencséje, a lábáról a kapuba hullott a játékszer.

A Portonak nagyon kellett a győzelem, a továbbjutás most lett nyílt igazán minden együttes számára.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső