Bajnokok Ligája Összefoglaló: 6. forduló – H csoport

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 11.

A H csoport tartogatott néhány gólt számunkra, jó meccseket játszottak, amelyeknek tétje is volt. A Benfica és a PSG a csoportelsőségre hajtott, míg a Juventus azért küzdött, hogy ne előzze meg őket a Maccabi Haifa, és legalább az EL-be kerüljenek.

Juventus – PSG: 1-2

G.: Bonucci ill. Mbappé, Mendes

A képlet egyszerű volt: Nyerni kell a Juve ellen, és akkor csak nagyon speciális körülmények között előzhet a Benfica. Több góllal kéne legyőzni a Maccabit, hát az úgysem jön össze, nem? Hát… de.

A PSG mindenesetre megtette, amit meg kell tenni, megverték a torinói ellenfelüket. Ahogy otthon, úgy idegenben is 2-1-re.

Kylian Mbappé ezúttal is betalált, a 13. percben Gattit verte meg nagyon, a védő még csak szabálytalanul sem tudta megállítani, aztán befelé húzott, és a bal alsóba tekert. Szép gól volt, mely egyben azt is megmutatta, hogy a Juventus ebben az idényben tényleg nem a legerősebb…

Becsületére legyen mondva a zebráknak, hogy most sem adták fel, nem tehették meg, hiszen a másik pályán is zajlott egy meccs. A 39. percben a veterán védő, Leonardo Bonucci góljával egyenlítettek, a játékos Cuadrado befejelt labdájába vetődött bele, miután Gigio Donnarumma nem érte el a kolumbiai passzát.

A folytatásban a PSG dominált, és a győztes találatot is ők szerezték meg, Mbappé remek indításával a balszélen Nuno Mendes szaladt el, majd a hálóba lőtt.

A Juventus drukkerei egyedül annak örülhettek, hogy csereként pályára léphetett Federico Chiesa, akit súlyos sérülése hosszú időre a pályán kívülre taszított.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Maccabi Haifa – Benfica: 1-6

G.: Chery ill. Ramos, Musa, Grimaldo, Rafa Silva, Henrique Araujo, Joao Mario

A Benfica parádés futballal múlta felül a Maccabi Haifát, jól megszórták őket, és ezzel elérték a céljukat. A hat rúgott gól ugyanis azt jelentette, hogy így megelőzték a PSG-t, és ők lettek az elsők.

Az első félidőben csak két gól született, egyet az egyik oldalon, egyet a másik oldalon rúgtak. Goncalo Ramos mostanában csendesebb, de ezúttal ő nyitotta meg a gólok sorát, a 20. percben Nicolas Otamendi középre fejelt labdáját juttatta szintén fejjel a hálóba. Már a gól előtt is megvoltak a jelei annak, hogy itt nemsokára lesz egy gól. A Maccabinál kihagytak egy ziccert, majd a Benfica két bomba után talált be majdnem, egyszer a kapufa, egyszer Cohen akadályozta meg ezt.

Mint mondtam, a Maccabi is gólt rúgott, a félidő közepén Tjarron Chery tizenegyesből volt eredményes, amit azért ítéltek meg, mert Alexander Bah kezezett.

A szünet után a Benfica olyannyira magára talált, és a hazaiak annyira szétestek, hogy kiütéses vendéggyőzelem lett a meccs vége.

Szépen megosztoztak a gólokban a srácok, az 59. percben Bah labdáját Petar Musa fejelte be, majd tíz perccel később Alex Grimaldo szabadrúgása akadt be. Még nem volt vége, a 74. percben jött Rafa Silva, aki pimaszul emelte át ziccerben Cohent, végül a hajrában még kétszer zörgették meg a hazai kaput, előbb Henrique Araujo négy méterről, majd a hosszabbításban Joao Mario jó 18-20-ról.

Mivel a PSG és a Benfica egymás ellen mindkétszer 1-1-et ért el, így a gólkülönbség döntött a csoportelsőségről, és ennek a Mario-gólnak köszönhetően a Benfica előzött.

Összegzés

Egyértelmű, hogy a PSG-t mindenki az első helyre várta, a Maccabit mindenki az utolsóra. Az izraeliek annak ellenére jó focit játszottak, hogy ez eredményekben nem igazán mutatkozott meg, kétszer pedig nagyon megverték őket. Mi csíptük ezt a csapatot.

A legnagyobb csalódás a Juventus, amely még így is sikeresen mehet az EL-be, pedig öt vereséget gyűjtöttek be hat meccsen. A pozitív csalódás Roger Schmidt csapata, akik felvették a kesztyűt a PSG-vel, és a végén nyertek. Igazi Dávid és Góliát meccs volt ez kettejük között…

A csoport végeredménye: 1.: Benfica (14 pont), 2.: PSG (14), 3.: Juventus (3), 4.: Maccabi Haifa (3)

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső