BBC helyett MHH – Madridban megvannak a célpontok

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 május 18.

Végy egy jó kapust! – szól az örök igazság a futballban, de a kapus minősége mellett az is nagyon fontos, hogy a csatárok hogy muzsikálnak, mert hát a focit végül is gólra játsszák. Így hát nem meglepő, hogy a 20. század legjobb csapata, a 13-szoros BL-győztes szeretné megerősíteni támadósorát, amely egyébként már így sem gyenge.

A BBC már a múlté, Cristiano távozását követően a legendásnak mondható trió feloszlott. Benzema továbbra is élvezi Zinedine Zidane vezetőedző bizalmát, de a walesi Gareth Bale teljesítménye nagyon ingadozó, ebben a szezonban nem tudott maradandót alkotni, így nem nevezhető a kezdőcsapat állandó tagjának.

A francia ex-válogatott pedig nem lesz fiatalabb, ráadásul az ő teljesítménye is hektikus, így Florentino Perez szakítani akar az elmúlt évek hagyományaival, miszerint fiatal, tehetséges labdarúgókat szerződtetnek, ezen a szinten aprópénzért. Most is fiatalokat nézett ki magának a Presidente, csak épp az árukat nem lehet majd aprópénznek nevezni. Persze, ha egyáltalán sikerül leigazolni őket.

Ugyanis a két játékos Erling Braut Haaland és Kylian Mbappé. Pérez régóta dédelgetett álma a fiatal francia világbajnok megszerzése, még a PSG-be igazolás előtt is tett egy próbát, de Mbappé már akkor olyan magas fizetési igénnyel állt elő, amilyet a csapatnál csak Bale és Sergio Ramos kap. Így az elnök letett a leigazolásáról, de időközben beláthatta, mire is lesz képes Mbappé, így újra terítéken van a megszerzése.

Kylian Mbappé

A még mindig csak 21 esztendős kiválóság az idei csonka szezonban is (társ)gólkirályi címet szerzett, 18-szor volt eredményes, ahogy a monacói Ben Yedder is.

Hogy mikor történhet meg Mbappé leigazolása? A csatár még mindig nem hosszabbította meg 2022-ben lejáró kontraktusát, és egyes pletykák szerint már nagyon közel volt a megállapodás, hogy idén nyáron áttegye székhelyét Párizsból Madridba, de a koronavírus-járvány és az ezt követő gazdasági instabilitás megálljt parancsolt az alkunak. A Real Madrid épp újítja fel a Bernabeut és a három dolgot biztosan nem bírnák el anyagilag.

Ha viszont Mbappé nem hosszabbítja meg a szerződését, az utolsó esélye a párizsiaknak, ha 2021-ben adják el a franciát, ha pénzt akarnak látni belőle, márpedig akarnak, hiszen egyes hírek szerint Mbappé lehet a futballvilág legdrágább játékosa, még Neymar igazolását is árnyékba szorítaná.

Kylian Mbappé - PSG
Kylian Mbappé – PSG

Mbappé számai félelmetesek a PSG-ben: 120 mérkőzést játszott három év alatt és ezeken 90 gólt szerzett.

Itt azonban ismét érdemes megjegyezni, hogy a vírus okozta gazdasági problémák átírhatják a teljes európai átigazolási politikát, és inkább a cserekereskedelem lehet majd jellemző, mintsem a grandiózus összegek egymás bankszámlájára utalása.

Erling Braut Haaland

Szoboszlai Dominik volt csapattársa aztán egy remek őszt követően igazolt a német Borussia Dortmund csapatához és esze ágában sincs visszavenni a tempóból. Mióta a sárga-feketékhez igazolt, mindössze négy olyan találkozót tud felmutatni, ahol nem szerzett gólt, így 12 tétmérkőzés alatt 9-szer keserítette meg az ellenfelek életét.

Stílszerű, hogy a hétvégén újraindult Bundesliga első találata az ő nevéhez fűződik. Termetéhez képest rendkívül gyors, a kapu előtt életveszélyes és egyszerűen öröm nézni, ahogy játszik.

A Real Madrid keretében jelenleg három, vérbeli befejező csatár játszik: Karim Benzema, Luka Jovics és Mariano Díaz. Értelemszerűen, négy csatárra nem lenne szüksége Zidane-nak, de erre nem is kerülne sor, ugyanis Mariano olyan ritkán lép a pályára, hogy az ő távozása biztosra vehető.

Erling Braut Haaland - Borussia Dortmund
Erling Braut Haaland

A 19 esztendős norvég az idei szezonban futott be igazán, amikor is a Salzburgban ontotta a gólokat.

Jovics már más tészta. Neki sem ment a játék, holott a Frankfurtban ontotta a gólokat és csapatának egyik legjobbja volt, majd Madridba érkezését követően valami megtört és nem tudja azt a szintet hozni, mint korábban Németországban.

A vezetőség sincs vele megelégedve, sem a pályán, sem a pályán kívül nem úgy viselkedik, mint egy Real Madrid-szintű csatár. Fel is merült, hogy kölcsönadják, az is, hogy Zidane végleg megválik tőle, de aztán jött egy hír, miszerint kap még egy évet a bizonyításra. Kérdés, ha jön Haaland, hogy fog tudni bizonyítani…

Merthogy Karim Benzema kis túlzással akkor is a kezdőben kapna helyet, ha fekvőgipszben lenne. Értjük a logikát, hogy Zidane miért ragaszkodik hozzá, rendkívül intelligens és technikás játékosról beszélünk, viszont a szezon során rengetegszer tűnik el, a gólok gyártása pedig hol megy, hol nem.

Ez egy Real Madridban megengedhetetlen lenne, de nem Benzemánál. Bármilyen formában is legyen, ő az elsőszámú választása a tar mesternek.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

És végül Hazard

A kirakós utolsó elemét már nem kell kergetni, hiszen a trió befejező eleme már a Real Madrid kötelékeihez tartozik. Eden Hazard első szezonja azonban rendkívül rosszul sült el, a szurkolók szinte semmit nem láthattak abból, amit a Chelsea-ben mutatott a belga.

Egy durva statisztika: Hazard többször volt sérült a Real Madridban, mint a Chelsea-ben. Pedig az angoloknál hét szezont húzott le, míg a spanyoloknál ez volt az első szezonja.

A blancókhoz jelentős súlyfelesleggel érkező szélső a szezon felénél kapta el a fonalat, majd jött egy szerencsétlen ütközés honfitársával, Thomas Meunier-vel szemben, ami miatt újra az orvosi szoba lakója lett.

Itt tartunk most, felépülése jól halad és ha valóban újraindul a La Liga, megmentheti még a saját és csapata szezonját, ha kirukkol valami rendkívülivel. Olyannal, ami miatt leigazolták.

A jövő Real Madridja

Vannak játékosok, akiket hamarosan (1-2 éven belül) már nem láthatunk habfehérben, Modrics és Sergio Ramos már igencsak benne vannak a korban, Bale-től bármi áron meg akarnak szabadulni, míg Benzemát is hívja nevelőegyesülete, hogy ott vezessen le.

A támadóik megújítása csak a terv egyik része. Szükség van továbbra is olyan játékosokra, akik méltó módon tudják képviselni a Real Madridot, és a csapatnál lassan beérnek azok a játékosok, akik eddig kölcsönben voltak. Hakimi óriásit játszik a Dortmundban, ahogy Odegaard a Real Sociedadban. Reguilónnal is lehet számolni a jövőben, ahogy a japán csodatinivel, Kuboval is.

Egy szó mint száz: Jó úton halad a Királyi Gárda, hogy a közeljövőben olyan fiatal, mégis ütőképes csapatot hozzanak össze, aminek nem lehet párja a világon.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső