BL 2021/2022 – Könnyű győzelem a Groupamában

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 21.

A Bajnokok Ligája eddig remek terep számunkra, szépen jönnek a meccsek, tegnap százszázalékosak tudtunk maradni. Külön öröm, hogy a Fradi győzelmét is eltaláltuk, akik tegnap a litván Zalgiris ellen léptek pályára. Valljuk be, ez volt a papírforma, hiszen erősebb, jobb csapata van a magyar bajnoknak, de a Bajnokok Ligájában a kicsik is fel tudják szívni magukat. Tegnap nem tették.

Már az első mérkőzésen könnyedén elintézhették volna a továbbjutást a zöld-fehérek, ám a 2-0-s végeredmény nem jelenti azt, hogy elég lesz majd a jövő héten rendezendő visszavágóra kirakni a mezt a pályára.

Foglaljuk össze a tegnap esti mérkőzést!

Ferencváros – Zalgiris: 2-0

G.: Uzuni, Tokmac

Peter Stöger ugyan nevezte a két új fiút, Stjepan Loncart és Kristoffer Zachariassent, de a kezdőbe nem tette őket. A kezdőcsapat egy helyen változott a Prishtina elleni visszavágóhoz képest, a sérüléséből felépülő Oleksandr Zubkov került be Robert Mak helyére, az osztrák mester az alábbi tizenegyet küldte pályára:

Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic – Haratin, Somalia – Zubkov, Tokmac, Uzuni – R. Mmaee

A Groupama Arénába kilátogató mintegy tízezer fanatikus gólzáport várt, hiszen a Zalgiris egyáltalán nincs egy súlycsoportban a Fradival – nem lebecsülve ezzel őket természetesen -, és a meccs jól is alakult a zöld-fehérek számára.

A 10. percben Miha Blazic adott fantaszikus labdát Myrto Uzuni számára, az albán a magas labdát mellel átvette, majd szép mozdulattal lőtte el Gertmonas mellett/fölött. Tökéletes gól lehetett volna, ha egy pár centivel alacsonyabb ívben száll a játékszer, így azonban csak egy felsőléc jött össze belőle.

Tíz perccel később az első nyári szerzemény, Ryan Mmaee a saját térfelén szerzett labdával iramodott meg. Lerázott két védőt – kellett egy kis szerencse is hozzá -, majd a jobbon rogobó Zubkov elé tálalt, aki egy kis vezetés után lőtt Gertmonasba. Az akció gyönyörű volt, Zubkov befejezése viszont hagyott némi keserű ízt a szánkban, ebben bizony sokkal több volt.

A labdabirtoklás, a helyzetek száma, minden a Fradi sikerét vetítette előre, a Zalgiris összesen egyszer találta el Dibusz Dénes kapuját, akkor sem volt hatalmas pánik a lelátón, illetve a TV-készülékek előtt.

A Fradi összesen tízszer próbálkozott, de ebből csak kettő találta el a kaput, ami nem mondható jó aránynak, de ha hozzátesszük, hogy mindkettőből gól született, akkor már egy kicsit más a leányzó fekvése…

A 25. percben ismét Ryan Mmaee játékát csodálhattuk, a marokkói-belga kettős állampolgár ismét remekül tartotta meg a labdát a védők gyűrűjében, még egy nagyszerű csel is belefért, mielőtt Myrto Uzunit ugratta volna ki. A Fradi házi gólkirálya ezúttal nem magasan, hanem laposan lőtt kapura, Gertmonas pedig hiába vetődött, nem volt elég gyors, vezetett a Ferencváros.

Myrto Uzuni ezzel már négygólos, a Prishtina elleni mesterhármasa után a következő mérkőzésen is be tudott találni. És lehetett volna ötgólos is, de erről majd később.

Érett nagyon a Fradi második gólja, a 35. percben Zubkov centerezésére nem számítottak a társak – az ukrán nagyon szépen rázta le a védőjét -, majd két perccel később az ő beadását fejelte kapura Eldar Civic, itt ismét Gertmonas reflexeire volt szüksége a Zalgiris csapatának.

Civic nagyon szeretné Stöger számára bebizonyítani, hogy nincs szükség még egy balhátvéd vásárlására, teljesítményével minket egyébként meggyőzött, eddig mindhárom BL meccsén remek teljesítménnyel rukkolt elő.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Vannak dolgok, amiket nem lehet elkerülni, ilyen például a második ferencvárosi találat. A 39. percben Haratin vette el ellenfelétől a labdát, amivel Nguen Tokmac iramodott kapu felé. Hiába volt körülötte 4-5 litván, senkinek nem fűlött ahhoz a foga, hogy a norvégot megtámadja, így Tokmac teljesen szabadon, jó 17-18 méterről lövésre szánta el magát, a labda pedig a jobb alsóban kötött ki.

A védők zavartan néztek össze, hogy ugyan kinek a feladata is lett volna kilépni a Fradi támadó középpályására? A kérdés költői…

A második félidőben Dibusznak ismét nem volt dolga, egyetlen lövésnél sem kellett közbeavatkoznia, Fradi gólhelyzetek viszont akadtak. Egy óra elteltével egy kisszöglet végén Tokmac beadását Ryan Mmaee közelről fejelte fölé, majd tíz perccel később Civic szólója után tudtak szögletre tisztázni a vendégek.

A bosnyák balbekk a 86. percben majdnem kiosztott egy gólpasszt, a csereként beálló Franck Boli viszont teljesen üresen volt képes mellé fejelni.

Jó lett volna egy harmadik gól, mert az bizonyára lezárta volna a párharcot, erre pedig meg is kapták az esélyt Stögerék. A 92. percben egy látványos kezezés végén tizenegyeshez jutott a Fradi, Botka beadása után Ljobisavljevic szabálytalankodott.

A labda mögé Myrto Uzuni állt, aki nem lőtte el rosszul a bogyót, ám Gertmonas érezte, hová kell vetődni, és szép mozdulattal ütötte ki a büntetőt.

Maradt a 2-0, ami nem rossz eredmény, a litvánok boldogok lehetnek, hogy ennyivel megúszták.

A nyilatkozatok

Ahogy megszokhattátok, a két vezetőedző mérkőzés utáni nyilatkozatával zárjuk az összefoglalót. Peter Stöger volt természetesen a boldogabb fél, ám maradéktalanul – láthatóan – ő sem volt elégedett.

Mit is mondhatnék? Alapvetően jó helyzetben vagyunk a visszavágó előtt, viszont nem vagyok teljesen elégedett, mert nagyon sok helyzetünk kimaradt. Az eredmény sokkal szebb is lett volna, ha Myrto Uzuni belövi a büntetőt. A szünetben felhívtam a srácok figyelmét a koncentrációra, és arról is beszéltünk, hogyan tehetnénk szert egy harmadik, illetve egy negyedik gólra, ami benne is volt a játékban. Elégedett voltam a védekezéssel, pár veszélyesebb pontrúgása volt az ellenfélnek. Sok dolgot jól csináltunk a mai meccsen, de mindig lehet hová fejlődni. Az elképzelés, miszerint minél több helyzetünk legyen egy mérkőzésen, jó irányba halad. A műfüves pályára is fel kell készülnünk a visszavágón, ott hasonló játékkal már abszolút elégedett lennék.

Vladimir Ceburin arra világított rá, hogy rengeteg hibát követtek el a meccsen, amit a Fradi könyörtelenül megbüntetett:

Jó meccs volt, bár nem mi voltunk a főszereplői, egyáltalán nem így terveztük. Kulcsfontosságú hibákat követtünk el. A labdarúgás a hibákról szól, aki hibázik, gólt kap. A második félidőben volt néhány helyzetünk, de ettől függetlenül nem mi irányítottuk a mérkőzést. Van még 90 percünk, a visszavágón eldől, ki jut tovább. Van egy hetünk, elemezni fogjuk a játékot, és megpróbáljuk kialakítani a megfelelő taktikát. Rá kell kényszeríteni az ellenfelünket a hibára, így fogjuk megtervezni a játékot a visszavágón.

Csak emlékeztetőnek: Aki innen tovább tud jutni, az a cseh bajnok Slavia Prahával játszik a negyedik, utolsó körért. A Slavia nem mondható gyenge ellenfélnek, a legutóbbi két szezonban a legjobb nyolc közé jutott az Európa-ligában.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső