BL-összefoglaló: A pénteki mérkőzések – I. rész

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 10.

Az Európa Liga meccseken már túl vagyunk, pénteken és szombaton pedig a Bajnokok Ligájában érdekelt csapatok is pályára léptek. Négyen már kvalifikálták magukat a Lisszabonban rendezett döntőre, a másik négy csapat kiléte azonban még kérdéses volt. A Lyon és a Manchester City győzni tudtak az első találkozón, de tudni lehetett, hogy nehéz feladat vár rájuk, ha ott akarnak lenni Portugália fővárosában. Ugyanis az UEFA döntésének értelmében egy nyolccsapatos döntőt rendeznek majd Lisszabonban, az eredeti döntőnek otthont adó Isztanbul így egy évvel később adhat otthont a legfőbb európai sorozat fináléjának.

Lássuk, a pénteki játéknapon milyen eredmények születtek!

Manchester City – Real Madrid: 2-1

G.: Sterling, Gabriel Jesus ill. Benzema

Továbbjutott a Manchester City 4-2-es összesítéssel

A mérkőzés elején Zinedine Zidane fogadkozott, csapata felkészült a visszavágóra és képes megfordítani a találkozó kimenetelét, még az Etihad stadionban is.És még úgy is, hogy Gareth Bale saját kérésére a meccskeretbe sem került be. A Blancok szurkolói reménykedve ültek le a képernyők elé, de a francia mester szavai nem köszöntek vissza a pályán.

Az első húsz perc statisztikája alapján úgy tűnt, az angolok állnak vesztésre és ők akarnak minél gyorsabban gólt szerezni. Öt kapura tartó lövésükkel szemben a vendégeknek csak egy volt, a labdabirtoklás a spanyoloké volt, de ugyan mire mennek vele, ha hátul passzolgatnak folyton?

Zidane a lehető legjobb összeállítású védelmet küldte pályára, Sergio Ramos hiányában Eder Militao kezdett Raphael Varane párjaként. És itt meg kell említeni a mérkőzés egyik főszereplőjét, aki nélkül ez a találkozó teljesen máshogy alakult volna. Raphael Varane világklasszis védő, számtalan trófeával rendelkezik klub és válogatott szinten is, de abban biztos vagyok, hogy karrierjének legrosszabb mérkőzését tegnap este játszotta.

A 8. percben az ő közreműködésével született meg az első Manchester City-gól: Militao, Courtois és Varane passzolgattak saját kapujuk előtt, a Manchester City pedig letámadott. Varane addig-addig nem tudott mit kezdeni a kapustól kapott passzal, amíg az agilis Gabriel Jesus a tizenhatoson belül (!) nemes egyszerűséggel elvette tőle a játékszert. Courtois kétségbeesetten sprintelt a brazil felé, aki lövés helyett középre passzolt Raheem Sterlinghez, neki pedig csak annyi dolga volt, hogy az üres kaput eltalálja. Militao ugyancsak kétségbeesetten próbált becsúszva blokkolni, de nem járt sikerrel, tovább növelték előnyüket a hazaiak, összesítésben már 3-1 volt.

Fontos megjegyezni, hogy újra a legendás CKM-et játszatta középen Zidane: A Casemiro – Kroos – Modric trió rengeteg győzelmet hozott a csapatnak, azonban az idei szezonban nem sok jó meccse volt a Real Madridnak, amikor ők hárman voltak a pályán.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kicsit összekapta magát a Real, ennek pedig meglett az eredménye. Az egyetlen dicsérhető Real-játékos, Karim Benzema passzolta ki a labdát Rodrygonak, aki egy szép csellel lefordult védőjéről, középre adott labdáját a francia ex-válogatott fejjel juttatta Ederson kapujába. Visszatért a remény!

A félidő ezzel az eredménnyel zárult, a City sokkal jobban akarta a győzelmet, középpályájuk nagyon egyben volt védekezés és támadás terén is, Gündogan, Rodri és De Bruyne játszatása remek húzás volt Pep Guardiolától.

Egyik csapat sem változtatott a félidőre, pedig Zidane csapatában elkelt volna a vérfrissítés. Casemiro lassú volt és körülményes, nem tudta megfogni a belga karmestert, De Bruyne-ét, míg elől Eden Hazard semmi értékelhetőt nem tudott felmutatni.

Az első csere kicsit feldobta a játékot, Marco Asensio lendületet hozott a fáradt csapatba, azonban mikor a Királyi Gárda szurkolói reménykedni kezdtek volna újra jött Varane.

Ezúttal egy felívelt labdát nem tudott elfejelni, majd úgy gondolta, hogy a pattogó labdát Courtois-nak hazafejeli. Rossz döntés volt, mert ismét ott volt Gabriel Jesus, aki előbb érte be a játékszert és ellőtte azt a belga kapus mellett.

Innentől pedig már szinte semmi nem történt, a Real totálisan hitehagyottan futballozott, a Manchester City pedig okosan, látványosan. Sokkal több is lehetett volna ez, ha a City a Real-hibák csak felét kihasználja.

Zidane még a 83. percben (!) hármat cserélt, de természetesen a cserék sem váltották meg a világot. Ó, és még egy adalék: Eden Hazard a meccs utáni interjúját bejegelt lábbal adta. Eddig nem túl nagy sikertörténet az ő madridi pályafutása.

Megérdemelten jutott tovább a City, amely láthatóan jobban akarta a győzelmet, összeszedettebben, kevesebb hibával játszott. És lehet ezt a vereséget Varane nyakába varrni, senkit nem lehetne kiemelni a vendégektől, aki elfogadható teljesítményt tett volna le az asztalra.

Ha pisztolyt tartanának a fejemhez, akkor sem tudnék Real Madrid játékost választani, egyedül Thibaut Courtois-t említhetném, akinek több nagy védése volt, a gólokról pedig nem tehetett. A másik oldalon több jó teljesítmény is volt, Sterling bármikor bohócot csinált az ellenfélből, De Bruyne jól irányított, Rodri pedig vízhordóként mutatott remek játékot.

A meccs embere
Gabriel Jesus - Man City

A meccs embere viszont nem más, mint Gabriel Jesus, aki mindkétszer ki tudta használni a francia világklasszis hibáit, a City ezekből a hibákból tudott gólokat szerezni. Egy gól, egy gólpassz… Azt hiszem, nincs miről beszélni, miért ő lett a mérkőzés legjobbja.

A BL péntek este rendezett másik mérkőzéséről a következő cikkben olvashattok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső