BL-összefoglaló – A szombati mérkőzések – I. rész

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 10.

A pénteki meccsek történéseit (I. rész & II. rész) már elolvashattátok, most pedig ugorjunk szombatra, amikor két egyértelműbbnek tűnő találkozót rendeztek. Ezek közül most a Napoli barcelonai vendégjátékát foglaljuk össze, amely elég hamar eldőlt. Iparkodnia kell a katalánoknak, mert ez az egyetlen sorozat, ahol még kitűnhetnek. Nem is vették félvállról a visszavágót, melynek első meccse Olaszországban 1-1-es döntetlent hozott.

Barcelona – Napoli: 3-1

G.: Lenglet, Messi, Suárez ill. Insigne

Továbbjutott a Barcelona 4-2-es összesítéssel

Két olyan együttes összecsapásának lehettünk szemtanúi, akik hazájuk bajnokságában csalódást keltő eredménnyel végeztek. A Barcelona kétpontos előnye elfogyott a Real Madriddal szemben az újrakezdést követően, míg a Napoli nem tudta felvenni a kesztyűt a Juventus, Atalanta, Inter trióval (meg még sok másik csapattal sem), így végül a hetedik helyen végeztek.

A meccs első félideje elég sok helyzetet és eseményt hozott, már a második percben ugyanis vezetést szerezhettek volna a vendégek, Dries Mertens lövése azonban lecsúszott, így ter Stegennek nem kellett védenie. A 8. percben ismét a belga támadott, lövés helyett azonban lekészítette a második hullámban érkező Zielinskinek a labdát, ő azonban csúnyán fölé lőtt.

Két perccel később a Barcelona jutott szöglethez és ők nem tékozolták el a lehetőséget: A remek ívben érkező labda Lenglet fejét találta meg, ő pedig a kapu jobb oldalába bólintott. Kissé kérdéses volt, szabályos volt-e a találat, hiszen Lenglet az őt fogó védőt ellökte. Cakir és munkatársai azonban úgy ítélték meg, nem történt szabálytalanság.

Bő tíz perccel a vezető gól után a csapatkapitány, Lionel Messi mutatta meg, miért ő még mindig a világ legjobbja. Nem kevesebb, mint öt Napoli játékos volt a nyakán, mégis bevezette a labdát közéjük. Kis szerencsével ugyan, de nála maradt, estében pedig elcsavarta Ospina mellett a labdát.Nem hiába szeretné az Inter egy minden képzeletet felülmúló, elképesztő ajánlattal Milánóba csábítani a játékost.

Nem sok ellenállást tudott mutatni a Napoli, a kapu előtt erőtlenek voltak, ter Stegent egyszer sem dolgoztatták meg.

Messi folytatta jó játékát, és már három volt a különbség fél óra elteltével. Baloldalról érkezett beadást vett át, majd elegánsan Ospina felett a hálóba talált. Csakhogy rászóltak Cakir fülére, a gólt pedig kezezés miatt érvénytelenítették, maradt a kétgólos különbség.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem sokáig, mert a 40. percben tizenegyeshez jutott a Barca. Megint Messi tündökölt a főszerepben, valamint Kalidou Koulibaly a nápolyiak részéről. A Manchester City által is csábított védő saját tizenhatosán belül kereste a társat, akihez passzolhatna. Épp a rúgás pillanatában csente el a labdát az argentin, így Koulibaly a labda helyett a babát vitte.

Ahhoz képest, hogy egyértelmű tizenegyesről beszélünk, hosszú percekig állt a játék, ebbe bőven belefért egy ivószünet, Messi ápolása is… Cakir csak négy perccel az eset után ment ki megnézni az esetet, majd hosszas mérlegelés és harminc ismétlés után végül a tizenegyespontra mutatott. Messi átadta a lehetőséget Luis Suáreznek, aki belőtte a Barca harmadik gólját. Egy félidő alatt sikerült eldönteni a párharcot, a Napoli nem volt egyenrangú ellenfele a katalánoknak.

Még akkor sem, ha Insigne szépített a lefújás előtt. Rakitic szabálytalankodott, késve érkezett a labdára, Cakir pedig itt nem gondolkozott sokat. Az izgő-mozgó, táncoló ter Stegen sem tudta megzavarni az olaszt, aki belőtte a szépítő találatot.

A második félidőre kiengedett a Barca, a Napoli támadgatott, de igazi veszélyt nem igazán tudott teremteni. Messiék megelégedtek az eredménnyel, ímmel-ámmal mentek előre a következő gólért.

Újabb találat már nem született, hiába küldte be Gattuso Miliket, Lozanot, Elmast és Politanot is. Egyedül egy lesgólra futotta az olaszok részéről, a hazaiak pedig alig várták már a lefújást.

Megérdemelt győzelmet aratott a Barca, akik egy félidőnyi álomfocit mutattak be, ez pedig bőven elegendőnek bizonyult a szezon végére teljesen kiégő Napolival szemben.

Az pedig, hogy mi lesz Gattuso sorsa, hamarosan elválik. Egy olasz edzőt már menesztettek a BL-kiesés után, Maurizio Sarri nem folytatja a Juventus élén.

A meccs embere
Lionel Messi - Barcelona

Könnyű választás volt, senki nem ért az argentin zseni nyomába ezen a mérkőzésen. Lionel Messi ismét minden támadásban részt vett, gólja csodaszámba ment, kiharcolt egy büntetőt és csapatkapitányként végig tüzelte sajátjait.

A Barcelona ellenfele a negyeddöntőben a Bayern München – Chelsea párharc győztese lesz. És hogy ki jutott tovább? Hamarosan olvashatjátok a mérkőzésről szóló összefoglalónkat.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső