BL-összefoglaló – A szombati mérkőzések – II. rész

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 10.

Jelentős, háromgólos előnnyel várta a hazai visszavágót Hans-Dieter Flick együttese, a Stamford Bridge-en zajló mérkőzés egy félidőig volt izgalmas, azonban Serge Gnabry 4 perc alatt két gólt szerzett a második félidő elején, majd Lewandowski találata tette még kényelmesebbé a bajorok helyzetét.

A visszavágón számítani lehetett egy komolyabb Bayern sikerre, és nem csak azért, mert vannak erőkülönbségek a két gárda között, hanem azért is, mert a Chelsea több kulcsembere sérült volt, így egy felforgatott tizenegyet küldött a pályára Frank Lampard.

Bayern München – Chelsea: 4-1

G.: Lewandowski (2), Perisic, Tolisso ill. Abraham

Továbbjutott a Bayern München 7-1-es összesítéssel

Nem kellett sokat várni az első hazai találatra, már a kilencedik percben rezzent a Chelsea hálója. Lewandowski ugrott ki egy indítással, el akarta húzni a kifutó Caballero mellett, aki elsodorta őt, jöhetett a büntető.

A sértett végezte el, és bár Willy Caballero eltalálta a sarkot, védeni nem tudott.

Negyed órával később újfent a bajorok találtak be: Lewandowski látta meg, hogy Ivan Perisic teljesen egyedül álldogál a tizenhatoson belül, elé is tette a labdát, a horvát pedig megszerezte a második müncheni gólt.

Nagyon látszott, hogy a Chelsea védelme nincs egyben, Alonso vagy épp Azpilicueta hiányát pedig nem bírták el a Kékek. A rengeteg hiányzó miatt egyébként négy fiatal tehetség is leülhetett a padra: Ian Maatsen, Henry Lawrence, Armando Broja és Lewis Bate számára bizonyára nagy élmény volt Bajnokok Ligája-meccsen a kispadon ülni. Az első három játékos már elmúlt 18 éves, de Lewis Bate még csak a 17.-ben jár…

Vissza a meccsre… 2-0-s előnye tudatában nem erőltette annyira a Bayern a támadásokat, Tammy Abraham góljával pedig szépíteni tudtak a londoniak. Manuel Neuer egy balról érkező lapos labdát nem tudott megfogni, pont Abraham elé került a játékszer, neki csak be kellett pöccinteni a szépítést érő találatot.

A második félidőben már mindkét együttes takaréklángon focizgatott, de még így is benne volt két gól a meccsben. Előbb a csereként beállt Corentin Tolisso mattolta Caballerot (a gólpassz ismét Lewandowskitól jött), majd Alvaro Odriozola beadására a lengyel csatár érkezett, megszerezve saját maga második, csapata negyedik gólját.

Kiütés a javából, igazi erődemonstrációt tartottak a bajorok, akik továbbra is tartom, hogy a sorozat legnagyobb favoritjai.

A meccs embere
Robert Lewandowskit - Bayern München

Két gól és két gólpassz után bolond lennék nem Robert Lewandowskit választani. A lengyel csatár gyakorlatilag egymaga ütötti ki a Chelsea-t a sorozatból, a londoniak ellen összesen négy gólpasszal és három góllal vette ki a részét, magyarul: Az összes Bayern München találat hozzá köthető valamilyen módon.

Egészen elképesztő teljesítmény és igencsak sajnálatos, hogy idén nem osztanak Aranylabdát, megérdemelné a lengyel, mert nemcsak a Bundesligában és a Német Kupában alkotott maradandót, hanem a Bajnokok Ligájában is. És hol van még a vége…

Kialakult tehát a legjobb nyolc mezőnye a Bajnokok Ligájában, a sorsolás pedig a következőképp alakul:

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső