Brazília vagy Argentína? Csúcsrangadó a Copa Döntőjében

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 09.

Az Európa-bajnokság mellett nem jutott elegendő idő arra, hogy becsületesen felkészüljünk a Copa America küzdelmeire is, ám a döntőről és magáról a tornáról azért szerettünk volna írni. Erre most került sor, magyar idő szerint 11-én 2:00-kor útjára indul a labda, és eldől, hogy a két dél-amerikai nagyhatalom közül melyikük emelheti magasba a trófeát.

A torna egyébként már akkor nagy port kavart, amikor még el sem kezdődött. Eredetileg nem is Brazíliában rendezték volna meg, hanem Kolumbia és Argentína, ám ez végül dugába dőlt. Kolumbiában a belpolitikai helyzet enyhén szólva is feszült, így a szervezők kénytelenek voltak lemondani a rendezésről, Argentínában pedig a koronavírus tombol, az esetszámok májusban emelkedni kezdtek, mire a kormány szigorításokat vezetett be, így egy kis ideig veszélybe került az egész Copa.

Brazília nyújtott mentőövet, de ennek sokan nem örültek az országban. A lakosság nagy része, illetve a futballisták is felszólaltak ellene, ugyancsak a koronavírustól tartva, ám végül úgy döntöttek, biztonságosan meg lehet rendezni a tornát.

Hogy igazuk volt-e, arról most még nem tudunk beszámolni, a lappangási idő miatt csak 1-2 hét múlva lehet azt megmondani, hogy az aggódóknak igaza volt-e vagy sem.

A lebonyolítás is megváltozott, ugyanis az állandó 10 résztvevő mellett két vendég is jelen szokott lenni. Ezúttal Ausztrália és Katar lett volna ez a két csapat, ám februárban mindketten visszamondták a szereplést. Végül nem jött senki a helyükre, így a két hatos csoport helyett most két ötössel indult útjára a viadal.

Lássuk, a döntősök hogy jutottak el idáig!

Brazília

Kezdjük a házigazdával! Tite, a brazilok szövetségi kapitánya igencsak erős gárdát hozott össze, tele olyan játékosokkal, akik az európai topligákban játszanak hétről hétre. Ott van például Ederson (Manchester City), Alisson Becker (Liverpool), Marquinhos és Neymar (PSG), Casemiro, Eder Militao és Vinicius Jr. (Real Madrid) és még egy rakat remek futballista.

Ennek megfelelően ők voltak csoportjuk legnagyobb favoritja, a brazilok pedig nem okoztak csalódást.

Első meccsüket Venezuela ellen játszották, akik a leggyengébbnek mondhatók nem csak a csoportban, de az egész mezőnyben. A mérkőzés pedig úgy alakult, ahogy azt a brazil szurkolók várták: Sima hazai siker lett a vége.

Az idei első brazil Copa-gólt Marquinhos szerezte az első félidőben, majd a második játékrész Neymarról szólt, aki előbb kapuba lőtte a második hazai gólt, majd kiszolgálta Gabriel Barbosát, aki az egyik leggólérzékenyebb csatár az egész mezőnyben.

Még nagyobb arányban sikerült nyerni Peru válogatottja ellen, itt már négyszer ugorhattak talpra a TV előtt szurkoló hazaiak. Ismét egy védő – Alex Sandro – talált be elsőként, ezt követte egy újabb Neymar-gól, majd a rendes játékidő vége előtt Ribeiro és Richarlison is kapuba lőtt.

A második Peru ellen megvívott meccs nem ilyen sima volt, de arról egy kicsit később lesz szó.

Harmadik mérkőzésüket is nyerték Titéék, következett Kolumbia, és most először fordult elő, hogy Alisson gólt kapott. Nagyon korán hátrányba kerültek, és nagyon sokáig vezetett is Kolumbia, ám jött egy őrült hajrá: Előbb Bobby Firmino egyenlített, majd a 100. (!) percben Casemiro góljával nyert a házigazda.

Negyedik, egyben utolsó csoportmeccsüket Equador legjobbjai ellen játszották, itt már belefért a pontvesztés is, hiszen tudták, bármi történik ők a csoport élén végeznek.

Egyébként Militao góljára Mena válaszolt.

Az egyenes kieséses szakaszban két mérkőzést kellett megnyerni a döntőhöz, ez pedig, ha nem is könnyen, de sikerült a sárgamezeseknek.

Először Chile csapatát verték 1-0-ra (Paqueta góljával) úgy, hogy egy félidőt emberhátrányban játszottak, kaptak egy lesgólt, szóval nem volt könnyű menet.

Az elődöntőben pedig ismét Peru jött, és a 4-0-s győzelem most nem jött össze, mindössze egy góllal volt jobb Brazília, ismét Paqueta volt a hős.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Argentína

Hasonló utat jártak be az argentinok is, hibátlanul jutottak el a fináléig Lionel Messiék. Akinek egyébként különösen jól megy ezen a tornán: rúgja a gólokat, osztja a gólpasszokat, csúcsforma közeli állapotban a Barcelona játékosa. Vagy nem a Barcelona játékosa? Vagy… Mindegy, ne menjünk bele…

Chilével játszották első meccsüket, annak 1-1-es döntetlen lett a vége, Messi szerezte a csapat gólját.

Ezután jött az Uruguay elleni találkozó, itt a Real Betis játékosa, Guido Rodriguez talált a hálóba Messi passzából.

Ezt további két győzelem követte a csoportban, Paraguayt egy góllal verték, Bolívia ellen viszont kiszakadt a gólzsák, 4-1-es eredményt értek el a Lionel Scaloni által irányított argentinok.

A negyeddöntő sétagalopp volt, Equador együttesét lelépték, és ismét Messi volt a legjobb, két gólpasszt osztott ki, később pedig ő állította be a 3-0-s végeredményt.

Az elődöntő viszont már komoly küzdelemre késztette a csapatot, az 1-1-es eredmény után büntetők döntöttek a Kolumbia elleni meccsen, szerencséjükre a kolumbiaiak háromszor is hibáztak.

Mi várható a döntőben?

A csapatok erőssége alapján Brazíliának több esélye van megnyerni a finálét, ráadásul hazai pályán rendezik a mérkőzést, a Maracana ad majd otthont a döntőnek.

A fogadóirodák is úgy gondolják, hogy Neymarék győznek, a Bet365 2.10-et ad a brazil győzelemre és 3.75-öt arra, hogy Messiék 90 perc alatt elrendezik a meccset.

A 22Bet oddsai ezzel majdnem megegyeznek: 2.13 – 3.80.

Nem árt azonban megjegyezni, hogy Lionel Messi tényleg felszívta magát a dél-amerikai kontinensviadalra, négy gólja mellett öt gólpassznál jár már.

A braziloktól a súlyos szabálytalanság miatt kiállított Gabriel Jesus biztosan nem lép pályára, Felipe pedig sérült, a másik oldalon nem tudunk hiányzókról.

Úgyis jön a hétvége, ha éjszakai baglyok vagytok, akkor melegen ajánljuk a bronzmérkőzést is, amelyet Peru és Kolumbia vív, ugyanúgy 2:00-tól.

De ha ez nem hozott lázba benneteket, szombat éjjel azért tapadjatok a képernyőkre!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső