Djokovic nélkül rendezik az Australian Opent?

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2022 január 06.

Történt ugyanis, hogy a világelső teniszező, Djokovicot nem engedték be Ausztráliába. A szerb klasszis felmentési engedéllyel repült az országba, azonban vízuma nem volt elegendő az orvosi mentességhez, így Djokovicot karanténba szállították. A csapat természetesen fellebbezett a döntés ellen, de ennek elbírálását a hatóságok hétfőre halasztották.

Djokovic a pácban

Mindez csütörtök kora reggel történt, és már az is biztos, hogy a belépés megtagadása után az ausztrál hatóságok törölték is a vízumát, illetve ügyének kivizsgálásáig a melbourne-i karanténban kell maradnia. Nem tudni egyelőre, hogy mi a konkrét oka, de a tárgyalás megtartását az ausztrál hatóságok folyamatosan tolják maguk előtt, először a csütörtök 16 órát jelölték meg, melyet kitoltak 18 órára, és most, az utolsó verzió szerint hétfőn délelőtt 10 órakor fogják megtartani. Addig a szerbnek nincs más dolga, mint mérgelődni a karanténban, amit bizonyára meg is tesz. Persze ne egy kerítéssel elzárt konténerre gondoljatok, Novak Djokovic egy úgynevezett karantén hotelben lakik a döntésig.

Mivel egy óriási hírességről van szó, természetesen nagy az ügy sajtó, és politikai visszhangja is.

Az ABF (Australian Border Force), vagyis az Ausztrál Határőrség hivatalos közleményben ismerte el: „ Djokovic nem tudta igazolni, hogy megfelel az országba való belépés feltételeinek, ezért vízumát töröltük. Azokat a nem ausztrál állampolgárokat, akik nem rendelkeznek érvényes vízummal, vagy azt törölték, őrizetbe veszik, majd eltávolítják az országból.”

Röviddel a bejelentés után Scott Morrison ausztrál miniszterelnök kijelentette, hogy senki nem áll az ország határvédelmi szabályai felett.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

„Djokovic vízumát törölték. A szabályok, azok szabályok, különösen a határaink tekintetében. Senki sem áll a szabályok felett.” – közölte a miniszterelnök egy Twitter üzenetben.

„A szigorú határpolitikánk döntő szerepet játszott abban, hogy mi vagyunk az az ország, ahol az egyik legalacsonyabb a COVID okozta halálozási arány a világon, ezért továbbra is éberek maradunk.” – folytatta.

Egy szavunk sem lehet a miniszterelnök következetességére, hiszen már szerdán azt nyilatkozta, hogy amennyiben a szerb világsztár nem felel meg a beutazás követelményeinek, akkor a következő géppel már repülhet is haza, és nem fog részt venni az Australian Openen.

Természetesen megszólalt az ügyben az ausztrál egészségügyi miniszter, Greg Hunt is, aki ugyancsak világossá tette, hogy a szabályokat be kell tartani: „Ha Djokovic az országban akar maradni, meg kell felelnie a követelményeknek. Természetesen fellebbezhet a döntés ellen, de ha a vízumot véglegesen törlik, akkor bizony el kell hagynia az országot.”

Rafael Nadal szerint barátja már hónapokkal ezelőtt tudta, hogy Ausztráliában problémát jelenthet, ha nincs beoltva a COVID-19 ellen.

„Természetesen nem tetszik a kialakult helyzet, bizonyos értelemben sajnálom őt, de ismerte a körülményeket, így ezt a döntést ő hozta meg.” – nyilatkozta Nadal.

A spanyol klasszis a múlt hónapban pozitív tesztet produkált Abu Dhabiban, saját bevallása szerint, nehéz napokon van túl. Elmondása szerint teljes mértékben megérti az ausztrál emberek ellenérzéseit, hiszen mindenki kemény megszorításokon van túl, sokan nem is tudtak hazautazni a családjukhoz. Djokovic, aki nyilvánosan kritizálta a kötelező védőoltásokat, nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni az oltási státuszát, és azt mondta, hogy orvosi felmentést kapott az ausztráliai szereplésre.

„Hiszek abban, amit az orvostudomány az oltásról mond, és ha ezek az emberek azt mondják, hogy be kell oltatnunk magunkat, akkor be kell oltatnunk magunkat. Ez az én álláspontom.” – zárta Nadal a beszélgetést.

Szóval nem lehet tudni, mi lesz a döntés hétfőn, de ha a hatóságok, és politikai szereplők határozottságából indulunk ki, Novak Djokovic nem sok jóra számíthat.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső