Drámai meccsen fordított a Barcelona, ezzel kupadöntős!

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 04.

A Barcelona idei szezonja nem tökéletes, tele van belső háborúkkal, letartóztatással, a szurkolók elégedetlenek, a bajnokságban most épp a második helyen állnak, lemaradva az Atletico Madrid mögött (ez még bőven változhat), míg a Bajnokok Ligájában szinte egyértelmű, hogy ki fognak hullani, az első mérkőzésen a Camp Nou-ban 4-1-es győzelmet aratott a Paris Saint-Germain. Kellett hát valami siker, ami a játékosoknak önbizalmat ad, és a szurkolók is egy kicsit lehiggadhatnak.

Erre tökéletes a Copa del Rey, azaz a spanyol kupa, ahol az elődöntőig masírozott a Barca, az ellenfél pedig a Sevilla együttese volt. Julen Lopetegui remekül összerakta a csapatát, és a kétmeccses párharc végtelenül izgalmasra sikeredett. Ezt fogjuk most felidézni.

Az első mérkőzés

Egy hónap alatt háromszor futottak össze a katalánok és az andalúzok, kétszer a kupában, a múlt hétvégén pedig a bajnokságban. Kezdjük az első mérkőzésükkel, amit Sevillában, a Ramón Sánchez Pizjuánban rendeztek meg.

Nem panaszkodom, jó kis meccs volt, bár a Barca támadó gépezete eléggé akadozott. Csak Lionel Messi produkált értékelhetőt, az argentin világklasszis és Bono kapus többször is összecsaptak, és ha kaput talált a lövés, akkor azt a marokkói védte.

Jules Koundé, a Sevilla védője is elemében volt, első helyzeténél még nem volt elég pontos, de aztán a 25. percben az egész Barca-védelmet megetette, és a jobb alsóba lőtt. Nem is csoda, hogy több gigász is elgondolkozott a leigazolásán. Még csak 22 éves, remekül védekezik, és ahogy láthattuk, az ellenfél kapuja előtt sem ijed meg.

A félidő végén még ter Stegennek kellett nyújtózkodnia Sergio Escudero bombájánál. De mivel megtette, maradt az 1-0 a félidőben.

A fordulást követően ismét csak Messi nyújtott elfogadhatót, de a Bono – Messi párharcok után minden egyes esetben a sevillai jött ki győztesen.

A 85. percben a Sevilla – Barcelona retúrjegyet váltott horvát középpályása, Ivan Rakitic döntötte el a találkozót, egy kontra végén bombázott ter Stegen kapujába.

Magabiztos előnyre tettek szert, és bizakodva várhatták a visszavágót…

A visszavágó

Drámai, erre mást nem lehet mondani. Az elődöntő előtt ismét összecsaptak Sevillában, de most a végeredmény fordítva sült el, a Barcának sikerült nyernie, Ousmane Dembele és Leo Messi góljaival nyert Ronald Koeman együttese.

Ez az eredmény is egy pluszt adott hozzá a tegnap esti visszavágóhoz, amelyet a katalánok stadionjában rendeztek. Lehet akármilyen formában a Barca, korai lenne leírni őket (ez igaz a BL meccsükre is, főleg ezek után…), és ezzel bizonyára tisztában voltak a Sevillánál is, de már az első percektől fogva a gránátvörös-kékek irányítottak, és csak úgy záporoztak a helyzetek. Az első gólhoz sem kellett sok, a bajnoki után ismét Ousmane Dembele volt a gólszerző. Messitől kapott labdát a francia, amit megpróbált azonnal visszajátszani, de az előtte álló védő ebben megakadályozta. Térült-fordult Dembele, egy kicsit kivárt, majd 17 méterről a jobb felsőbe csavart. A Bono helyett védő Vaclik mozdulni sem tudott a lövésre. Erre ő sem számíthatott.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Volt egy tizenegyes-gyanús szituáció a Sevilla kapuja előtt, Sergino Dest beadása Frenkie de Jongot találta meg, aki egyszer csak eltűnt Fernando mellett, a heves reklamálás ellenére nem ítélt büntetőt a játékvezető.

A félidő végére nagyon nyomni kezdett a Barca, Acuna egyszer a gólvonal előtt szabadított fel Messi megpattanó lövését követően.

A térfélcsere után minden ott folytatódott, ahol korábban abbamaradt, Jordi Alba gyönyörű mozdulata után a felsőlécről jött ki a labda, aztán viszont sokk a köbön, tizenegyeshez jutott a Sevilla. Lucas Ocampos tört be a tizenhatoson belülre, Mingueza viszont elé állt és akasztotta az argentin támadót. Ő is végezte el a tizenegyest, de nagyon gyengére sikerült a lövése, ter Stegen simán fogta.

Még egy gyanús szitu volt a Sevilla tizenhatosán belül, Messi lövésébe vetődött bele Ocampos, a bíró ismét úgy ítélte meg, hogy mehet tovább a játék.

A nagy nyomás és a kihagyott tizenegyes nem volt elég nagy baj a piros-fehéreknek, Fernando Pedri lerántása miatt mehetett korábban az öltözőbe, mindezt a 92. percben.

A 94. percben pedig Antoine Griezmann beadását Gerard Pique bólintotta a bal alsóba, jöhetett a hosszabbítás.

Amit a megfáradt, emberhátrányban levő Sevilla nem is bírt, a csereként beállt Martin Braithwaite az egyenlítő gólhoz hasonlóan fejjel vette be Tomas Vaclik kapuját.

Rengeteg indulatot szült a meccs, a lecserélt Luuk de Jongot még ki is állították, de az igazság az, hogy ezt az elődöntőt a Sevilla veszítette el. Megannyi hiba járult hozzá ehhez az eredményhez, és ezért kár a bírót okolni…

A döntő

A párosítás egyik résztvevője tehát megvan, ma este pedig meglesz a másik is. Az Athletic Bilbao – Levante párharc első mérkőzése 1-1-es döntetlennel végződött, ma este Valenciában harcolhatják ki a döntőbe jutást Marcelino fiai. Ami azért is lenne pikáns, mert a Bilbao idén már egy kupa döntőjében legyőzte a Barcát, a szuperkupáról beszélek, amit 3-2-re, hosszabbításban húztak be Inaki Williamsék.

A Barcának ez a győzelem biztosan erőt adott a folytatásra, és a csapatépítés évében (ezek Ronald Koeman szavai) is sikerül elhódítani legalább egy trófeát. Aztán ki tudja, talán még a bajnoki cím is összejöhet, az esély megvan rá…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső