Egy félidőnyi futball elég volt a Barcának

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 03.

Tegnap este a Puskás Arénában, természetesen zárt kapuk mögött rendezték a Bajnokok Ligája G csoportjának 5. fordulójában a Ferencváros – Barcelona meccset. Reménykedhettünk egy jó eredményben, ugyanis Ronald Koeman pihentetés céljából nem hozta magával Lionel Messit, Philippe Coutinhot és Marc Andre ter Stegent sem.

De a Barcelona bebizonyította, hogy még ilyen tartalékosan sem szabad leírni őket, egy félidőnyi remek futballal elrendezték a magyar bajnokot. A Fradi ugyan becsülettel helyt tudott állni, de ez most csak ennyire volt elég. Lássuk, mi történt a meccsen!

Ferencváros – Barcelona

A Fradi a lehető legjobb összeállításában, de védekezőbb felfogásban lépett pályára, a szokásos négy védő helyett öten álltak Dibusz Dénes előtt, ezzel is megpróbálva stabilizálni a védekezést és megállítani a spanyol rohamokat.

A Barca tehát tartalékos összeállításban lépett pályára, de így is olyan játékosokkal rohamozott, mint Pjanic, Busquets, Griezmann vagy Dembele… Szóval, ha ilyen a tartalékos Barca, az azért nem olyan rossz…

És a meccs teljes egészében róluk szólt, szabályosan nekiestek a Fradinak, azonnal ott voltak, teljes mértékben más sebességben játszottak, mint magyar ellenfelük. A hazaiaknál csak pillanatokig volt a labda, azonnal ott termett egy vendégjátékos, hogy elvegye a labdát.

Antoine Griezmann mesteri gólt szerzett a 14. percben, majd Martin Braithwaite duplázta meg a katalán előnyt, és még fél óra sem telt el a meccsből, amikor Ousmane Dembele tizenegyesből a harmadikat is megszerezte.

Ezt követően ugyan visszavett a Barca és nagyobb teret engedtek a zöld-fehéreknek, ez annyit eredményezett, hogy néha-néha eljutottak Neto kapujáig, de igazán ziccert, helyzetet, lövést nem láthattunk.

A második félidőben Koeman tovább rotált, lekapta a pályáról Jordi Albát és Sergio Busquetset, később pedig Griezmannt és Lenglet-t is. Egy debütálásra is sor került, a bajnokságban még egy percet sem játszott Konrad De La Fuente, de a Bajnokok Ligájában már van 10 perce a 19 éves amerikai csatárnak.

Legyünk őszinték: Nem volt egy súlycsoportban a két együttes, a Fradi nem tudta azt a játékot bemutatni, amit Torinóban. Kár érte, de ez volt a papírforma, ezért kár bárkit hibáztatni. A tartalékos Barca is tízszer annyit ér, mint a legjobb Fradi…

Nyilatkozatok

A mérkőzés utáni nyilatkozatok nagyjából megegyeznek mindegyik ferencvárosi játékosnál. Jobb teljesítményre számítottak, jobb eredményt szerettek volna elérni, de ebben most ennyi volt. Nem tudom őket hibáztatni, valóban más felfogásban és más sebességgel játszott a Barca. És nem is ez a meccs volt az, ahol az Európa Ligát ki kell harcolni. Az majd jövő héten lesz, Kijevben.

Erről beszélt Szerhij Rebrov is. Az esély, a lehetőség még megvan a továbbjutásra, és amennyiben a Fradi a legjobbját nyújtja, akkor bármi lehet. Megszokhattuk a szűkszavú nyilatkozatokat az ukrán mestertől, de igazából a lényeget elmondta…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hogy juthat tovább a Fradi?

Amennyiben két együttes azonos pontszámmal fejezi be a sorozatot, akkor abban az esetben az egymás elleni eredmények döntenek. Magyarán mondva, elég lehet Kijevben egy iksz is, de csak akkor, ha legalább hármat rúg a Fradi.

Nyilván a legkényelmesebb megoldás az volna, ha legyőznék Mircea Lucescu együttesét, és ha azt a játékot tudják játszani, amit a selejtezőben és például Torinóban láthattunk tőlük, akkor megvan a remény és megvan az esély.

Nem írnám le őket, de tény és való, hogy Kijevben nem lesz könnyű dolguk, valamint már nem annyira frissek, mint mondjuk a Molde, a Celtic vagy a Dinamo Zagreb ellen.

A többi eredmény

Istanbul Basaksehir – RB Leipzig: 3-4

G.: Kahveci (3) ill. Poulsen, Mukiele, Dani Olmo, Sorloth

Elég jó kis meccseket játszottak a tegnapi játéknapon, kezdjük mindjárt Gulácsi Péter és Willi Orban csapatával, akik drámai meccsen szerezték meg a három pontot, ezzel pedig továbbra is versenyben vannak a továbbjutásért. Gulácsi Péter végigjátszotta a találkozót, Willi Orbant pedig a 94. percben cserélték be.

Krasznodar – Rennes: 1-0

G.: M. Berg

Ahogy mi is megtippeltük, az oroszok otthon tartották a három pontot, ezzel pedig már biztosan kvalifikálták magukat tavaszra az Európa Ligába. A mindent eldöntő gólt Marcus Berg szerezte.

Borussia Dortmund – Lazio: 1-1

G.: Guerreiro ill. Immobile

A csoport első és második helyezettje csapott össze és egy-egyes döntetlennel zárult a mérkőzés. Ez már elegendő volt a németeknek ahhoz, hogy továbbjussanak, míg a Laziora még vár egy feladat, az utolsó körben le kell győzniük (vagy legalább döntetlent játszani) a Club Brugge ellen. Erling Haaland egyébként a mérkőzés előtt sérültet jelentett, azóta kiderült, idén már nem játszhat a norvég csatár.

Club Brugge – Zenit: 3-0

G.: De Ketelaere, Vanaken, Lang

Egyértelművé vált a Zenit kiesése, miután Belgiumban három góllal alulmaradtak. A belgáknak még van esélye a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapatába kerülni, ehhez le kell győzniük Simone Inzaghi együttesét. Amennyiben nem jön ez össze, akkor vigaszdíjként marad az Európa Liga.

Juventus – Dinamo Kijev: 3-0

G.: F. Chiesa, C. Ronaldo, A. Morata

Megköszönhetjük a Zebráknak, hogy életben tartották reményeinket és legyőzték az ukránokat. A mérkőzés egyébként történelmi volt, ez volt az első találkozó, amelyen női játékvezető fújta a sípot.

Manchester United – PSG: 1-3

G.: M. Rashford ill. Neymar (2), Marquinhos

Saját magát keverte bajba a MU, egy győzelemmel meglehetett volna a biztos továbbjutás, most így izgulniuk kell az utolsó fordulóban. A meccsen egyébként mindkét csapat nagyon aktív volt, végül Fred kiállítása megpecsételte a hazaiak sorsát. Az utolsó fordulót három 9 pontos csapat várja. Ez lesz a legizgalmasabb befejezés a mostani kiírásban.

Sevilla – Chelsea: 0-4

G.: O. Giroud (4)

Erről nagyon nincs mit írni. Bődületes pofon, nem is emlékszem, mikor kapott a Ramón Sánchez Pizjuánban négy gólt Julen Lopetegui együttese. Természetesen meg kell említeni Olivier Giroud-t, aki négy góllal oroszlánrészt vállalt a győzelemből. Lehet hozni ide Wernert, de azért jó az öreg a háznál.

Ezek voltak tehát a Bajnokok Ligája szerdai eredményei. Már csak egy kör, aztán jöhet az egyenes kiesés…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső