Egy Nehéz és Egy Könnyű Győzelem – De Nem Úgy, Ahogy Elképzeltük

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 07.

Tegnap este az első játéknap lezajlott, a hazai csapatok napja volt ez, mind a Manchester City, mind a Real Madrid győztesen hagyta el a pályát. Nem volt ez azért ennyire egyértelmű, előzetesen a szakírók, a bukmékerek arra számítottak, hogy a Real Madrid kőkeményen meg fog szenvedni a Liverpool ellen, míg a Manchester City fölényes győzelmet arat majd a Borussia Dortmund ellen. És ez az egész pont fordítva sült el. Lássuk a tegnap esti Bajnokok Ligája meccsek összefoglalóit!

Real Madrid – Liverpool: 3-1

G.: Vinicius Jr. (2), Asensio ill. Mo Szalah

Nehéz helyzetbe került tegnap reggel Zinedine Zidane: Azzal tisztában volt ő is, és mindenki más, hogy Sergio Ramos vádlisérülése miatt kihagyni kényszerül majd a mérkőzést (meg a hétvégi Barca elleni meccset, és a Pool elleni visszavágót is), de őt is sokként érhette, hogy Raphael Varane koronavírustesztje pozitív eredményt hozott, így a válogatott védő karanténba vonult.

Új terv, gondolhatta Zizou, és a Nacho – Militao kettősnek szavazott bizalmat. Mert más opciója nem is volt… Esetleg még az játszhatott volna, hogy Casemiro vonul vissza Nacho mellé, és Fede Valverde játszik a tank helyett. De mivel az uruguayi sérült, így ez a lehetőség azonnal dugába dőlt.

Védők terén Jürgen Klopp helyzete sem volt ideális, de ehhez szegény német már hozzászokott. Ezúttal az Ozan Kabak – Nathan Phillips páros játszott középen, Fabinho pedig eredeti posztán, a középpályán kapott szerepet.

Ami a középpályát és a csatársort illeti, Zidane nem húzott meglepőt, a slágerré vált Vinicius – Benzema – Asensio hármassal támadtak, középen pedig a CKM szerepelt.

Klopp viszont mindenkit meglepett, az egész szezont szinte kihagyó Naby Keitának szavazott bizalmat Thiago Alcantarával szemben. A csatársorban Mané és Szalah mellett Diogo Jota játszott Roberto Firmino kárára.

A fogadóirodák a Poolt tartották esélyesebbnek, az angolok ugyanis szépen haladtak eddig a BL-ben, viszont a bajnokságban bukdácsolnak – mondom ezt annak ellenére, hogy a hétvégén 3-0-ra győzték le az Emiratesben az Arsenalt.

Külön pikantériája is volt a mérkőzésnek, Ukrajnában, Kijevben 2018-ban a döntőben találkoztak. Azóta a két szurkolótábor nem annyira kedveli egymást, hiszen Sergio Ramoshoz kötik Mohamed Szalah sérülését, valamint Loris Karius agyrázkódását is…

A találkozón nyoma sem volt a hétvégén látott Liverpoolnak, a Real Madrid viszont taktikailag nagyon felkészült ellenfele játékából.

Már a második percben szükség volt a Liverpool hálóőrére, de Benzema 18 méteres lövése nem okozott neki gondot. Az első veszélyesebb helyzet Vinicius nevéhez fűződött, a fiatal brazil a 13. percben vehette volna be honfitársa, Alisson Becker kapuját, de a csúsztatása mellé szállt.

A 27. percben viszont már eltalálta a szélső a kaput, sőt vezetést is szerzett: Toni Kroos jó ötvenméteres indítását vette át Vinicius Jr. mellel, majd a jobb alsóba lőtt. Szép volt a befejezés, de az igazán különleges a német passzmester ívelése volt.

Nyolc perccel később meg már 2-0 volt az állás: A liverpooliak még mindig azon reklamáltak Felix Brychnél, hogy Lucas Vazquez szabálytalanul állította meg az ellenfél kapuja előtt Naby Keitát (volt benne valami), de a Real Madrid inkább a támadással volt elfoglalva. Egy felívelést Trent Alexander-Arnold akart hazafejelni, de Marco Asensio lecsapott, elegánsan elemelte a játékszert Alisson mellett, és közelről bepofozta a labdát.

Pár perccel később Asensio Ozan Kabak rossz hazaadására startolt rá, és közel volt a harmadik gólhoz, de ezúttal a kapus védett.

Jürgen Klopp egyébként a szünetig sem várt a cserével, talán saját hibáját belátva a 42. percben lehozta Keitát, és Thiago Alcantara lépett pályára helyette.

Véget ért a félidő, a Real Madrid szurkolói lehettek boldogabbak, a Mersey-parti csapat drukkereinek egyáltalán nem tetszett, amit a tv-ben láttak: A Liverpoolnak nulla kapura lövési kísérlete volt, a neten az egyik kommentelő meg is jegyezte, hogy Thibaut Courtois-nak újra be kell melegítenie a szünetben…

Az 50. percben már volt dolga a belgának, vagyis csak lett volna: Álmoskásan kezdett a hazai csapat, a Pool érezhetően feljebb lépett, és próbált szépíteni. Diogo Jota lövését blokkolták, de így lett jó Mo Szalah számára, a lövésébe belekapott ugyan Courtois, de az egyiptominak szerencséje volt, a felsőkapufáról befelé pattant a labda.

Egyenlítés helyett azonban a Real vitte be a kegyelemdöfést, Vinicius Jr. váltotta gólra Luka Modric passzát.

Nem dőlt el a párharc, közel sem, de a Poolnak sokkal jobb teljesítményre lesz szüksége a második mérkőzésen. Elől is, hátul is…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Manchester City – Borussia Dortmund: 2-1

G.: De Bruyne, Foden ill. Reus

Nem igazán adtak magas szorzót a Manchester City győzelmére, ami nem meglepő. Magabiztosan vezetik a bajnokságot, az elmúlt közel 30 meccsükön csak egy gárda tudta legyőzni őket, míg a Dortmund a főpróbán 2-1-re kikapott az Eintracht Frankfurttól.

Jelen helyzetükben azt gondoltuk, hogy Haaland mögött majd Reus és Thorgan Hazard, esetleg Gio Reyna fog játszani, de Edin Terzic Ansgar Knauffot, a 19 éves tehetséget választotta.

A Manchester Citynél is húztak pár meglepőt, Sterling, Gabriel Jesus és Zinchenko is csak a kispadon foglalt helyet. A kezdőben Foden, De Bruyne és Mahrez előtt Bernardo Silva játszott.

Kissé nyögvenyelősen indult a találkozó, nem igazán találták a fogást egymáson a csapatok, az első komolyabb helyzetből viszont azonnal gól született. Egy labdavesztés után Rijad Mahrez az alapvonalon visszagurított a mögötte érkező Kevin De Bruyne elé, a belga meg Hitz mellett laposan lőtt a hálóba. Egyébként érdekesség, hogy bár Roman Bürki egészséges, nem ő játszott a csapatban… Ennek is megvan az oka…

Később jöhetett volna a második hazai találat, de a román játékvezető, Ovidiu Hategan visszavonta saját ítéletét, a videót látva úgy látta, hogy Emre Can mégsem szabálytalankodott Rodrival szemben.

A németeknek egy komolyabb esélye nyílt az egyenlítésre, és igazán nem rajtuk múlt, hogy nem lett 1-1 a meccs. Jude Bellingham, a Dortmund angol középpályása lopta le a labdát Ederson lábáról, de mielőtt az üres kapuba lőhetett volna, megszólalt a síp, talpalásért kifelé járt a szabadrúgás. Maradjunk annyiban, hogy a VAR kisegíthette volna a román bírót, de nem volt lehetőség a felvétel megtekintésére…

A második félidő első fél órája hozott helyzeteket, szép játékot, de gólt nem. A hajrá viszont nagyon fordulatosra sikerült. A 84. percben Haaland passzával Marco Reus léphetett ki a védők mellett, és nem is hibázott, 1-1.

Érett a meglepetés, ám a 90. percben az amúgy fölényben játszó City kikaparta a gesztenyét: Phil Foden az ötös sarkáról gurította be Ilkay Gündogan passzát.

Egyáltalán nem megnyugtató ez az eredmény a City számára, a Dortmund előtt pedig le a kalappal, amiért ennyire meg tudták szorongatni az egyik legjobb formában levő csapatot. A visszavágó még hozhat izgalmakat…

Ez lett volna az első játéknap, holnap újra jelentkezünk a Bayern München – PSG és az FC Porto – Chelsea találkozókkal.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső