EL-összefoglaló: A csütörtöki mérkőzések – I. rész

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 07.

A szerdai játéknap eredményein már túl vagyunk (I. rész & II. rész), most jöjjenek a csütörtöki meccsek, ahol a végső győzelemre is esélyes csapatok is pályára léptek.

Leverkusen – Glasgow Rangers: 1-0 (0-0)

G.: Diaby

Továbbjutott a Bayer Leverkusen 4-1-es összesítéssel

Glasgowban elegendő gólt szerzett a német csapat, hogy a visszavágót nyugodtan várhassa. A valószínűleg a Chelsea-be távozó Kai Havertz vezérletével 3-1-re nyertek, így a BayArenában a Rangersnek kellett iparkodni, ha valamit még szerettek volna elérni.

Régebben erős paprikával kellett bekenni az ujjaim, ha meccset néztem, ugyanis annyira izgultam egy-egy találkozón, hogy azonnal elkezdtem rágni a körmöm. Ha most a 12 éves énemet leültették volna ez elé a találkozó elé, nem lett volna szükség semmiféle trükkre.

Ezzel mindent el is árultam, nem volt egy izgalmas mérkőzés, a Leverkusen próbálkozott eltalálni a kaput, sikertelenül, míg a Rangers még csak egy mellé szálló labdát sem tudott felmutatni.

Fordulást követően nem sokban változott a játék képe, a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, de legalább láthattunk egy gólt. Az 51. percben Diaby lépett ki, 10 méterről nagy gólt ragasztott McGregor kapujába.

A Rangersnek egyetlen komoly lehetősége volt, egy fejes, amit a gólvonalról vágott ki Tapsoba.

Szépen lepörgött a 90 perc, a bíró hármat fújt a sípjába, a Leverkusen továbbjutott, a Glasgow Rangers pedig kiesett.

A meccs embere
Edmond Tapsoba - Leverkusen

Itt nem volt nehéz választani, és nem, nem Diabyt választottam. Gólt ugyan csak ő szerzett, de ha nem teszi, akkor is továbbjutnak a hazaiak. Edmond Tapsoba azonban nagyon jó teljesítményt nyújtott, uralta a védelmet, csírájában fojtotta el a Rangers összes lehetőségét, így Morelosék a kapu közelébe sem tudtak jutni. A gólvonalról kivágott mentése volt a hab a tortán, a pont az I-n, a korona, amelyet teljesítményére feltehetett.

Sevilla – Roma: 2-0 (2-0)

G.: Sergio Reguilón, El Nesyri

Továbbjutott a Sevilla 2-0-s összesítéssel

Ez már egy szórakoztatóbb meccs volt, köszönhetően az Európa Liga-specialista Sevillának. A mérkőzést egyébként Németországban játszották, hiszen márciusban az első felvonást már nem tudták lejátszani, az Európa Liga ideiglenesen bezárta kapuit, most pedig egy semleges helyszínen döntötték el a továbbjutás sorsát.

Egy totálisan impotens Romát láthattunk az első játékrészben, a Sevilla azonnal magához ragadta a kezdeményezést. Kounde fejese a kapufán landolt, majd Lopeznek kellett nyújtóznia, hogy kiüsse a spanyolok távoli kísérletét.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A 22. percben már nem volt menekvés, bár ez a gól határozottan állítom, hogy Lopez és a védelem lelkén szárad: A Real Madridtól kölcsönvett, fél Európa által körülrajongott, spanyol válogatottba bekerülő Sergio Reguilón kezdett szólóba, könnyedén rázott le két embert, majd laposan kapura lőtt. Nem volt nehéz lövés, Lopeznek ezt hárítania kellett volna, azonban a keze-lába között/alatt besurrant a labda. Nem volt érdemtelen ettől függetlenül a vezetés.

A Roma csak egy Zaniolo kísérletet tudott felmutatni, de az is messze elkerülte a kaput.

A fordulás előtt jött a második spanyol gól. El Nesyri szerezte, azonban meg kell említeni Lucas Ocampost, akinek köszönhetően eljutott a labda a támadó elé. Ő volt az, aki önzetlenül a kapu helyett a társat választotta, ennek pedig gól lett a jutalma.

A második félidőben további gólok nem születtek, de ez a játékrész kiegyenlítettebb játékot hozott. Voltak helyzetei az olaszoknak, a túloldalon pedig Ocampos próbálkozott a leginkább.

A meccs krónikájához tartozik még Mancini piros lapja: A fiatal hátvéd a mérkőzés 98. percében, totálisan indokolatlanul könyökkel sózott rá ellenfele hátára. Először csak sárgát kapott, majd a VAR miatt villant a piros. Csúnya megmozdulás volt.

A meccs embere
Lucas Ocampos - Sevilla

Reguilón nagyot ment és balbekk létére gólt is rúgott, azonban a legaktívabb Sevilla játékost emelném ki: Ő nem más, mint Lucas Ocampos, aki egy gólpasszal vétette észre magát, valamint mindig ott volt, ahol lennie kellett. Függetlenül attól, hogy a gól nem jött össze, fél ollós próbálkozását öröm volt nézni.

Az első két meccsel megvolnánk, már csak két találkozóval maradtam adós nektek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső