EL-összefoglaló: A szerdai mérkőzések – I. rész

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 07.

Megszokhattátok, hogy az európai kupaporond eredményeiről egy összefoglaló formájában megemlékezünk. Akkor ezt a sorozatot megszakította a koronavírus, most azonban újra van miről írni, hiszen szerdán és csütörtökön lejátszották a nyolcaddöntők mérkőzéseit.

Ezúttal a szerdai meccseket vesszük górcső alá.

FC Köbenhavn – Istanbul Basaksehir: 3-0 (1-0)

G.: Wind (2), Falk

Továbbjutott az FC Köbenhavn 3-1-es összesítéssel

Tovább szárnyal az FC Köbenhavn, akinek legjobb nyolcba való bejutása valóságos csodaszámba megy. A törökök előtt a Celtic kiütése is már annak minősült, a történelme első bajnoki címét megszerző isztambuliak pedig 1-0-s előnnyel várták a találkozót.

Akkor mondogatták páran, hogy szűk ez az egygólos fór, de én is azt gondoltam, hogy a Telia Parkban nem juthat más tovább, csak a törökök. Nem jött be…

Nagyban közrejátszhatott a továbbjutásnál, hogy már a negyedik percben ledolgozták hátrányukat a hazaiak. Egy jobboldali támadást követően érkezett a beadás Wind felé, aki megelőzte védőjét és a hálóba bólintott. Szép gól volt, de a Windről lemaradó védő minden bizonnyal nem lett megdicsérve.

A legnagyobb probléma az volt vendégoldalon, hogy egyszerűen nem tudtak komolyabb helyzetik eljutni, az eddig oly hatékony Visca – Demba Ba – Crivelli hármas totális csődöt mondtak, a Basaksehir az első félidőt nulla kapura lövéssel zárták. Ez mindent elárul a teljesítményükről.

A második félidőben aztán hamar megpecsételődött a sorsuk, Mehmet Topal kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, így tizenegyeshez jutottak a hazaiak. A gólszerző Wind készült elvégezni azt, hogy megszerezze saját maga és csapata második gólját, és a jobbra dőlő kapus csak nézte, ahogy a labda a baloldali kapufáról a hálóba pattan.

Itt még volt esély, hiszen egy idegenben lőtt gól sokat ért volna, de a második félidőben is csak egyszer találta el a Basaksehir a kaput.

Hogy biztosra menjenek, jött Falk és a 62. percben végérvényesen eldöntötte a találkozót.

Abszolút megérdemelten nyert a Koppenhága, a török csapat halovány teljesítménye pedig a nap legnagyobb meglepetését jelentette.

A meccs embere
Jonas Wind - Köbenhavn

Ki más is lehetne a mérkőzés legjobbja, mint az a Wind, aki duplázott, akinek köszönhetően már a 4. percben sikerült ledolgozni a hátrányukat? Több jó teljesítmény is volt a hazaiaknál, Rasmus Falk és a csapatkapitány, Zeca is nagyot játszott, de ez a cím most egyértelműen Windé.

Sahtar Doneck – Vfl Wolfsburg: 3-0 (0-0)

G.: Moraes (2), Solomon

Továbbjutott a Sahtar Doneck 5-1-es összesítéssel

A Wolfsburg a bajnokság végére erőteljesen összeszedte magát a Bundesligában, ezért is gondoltam, hogy az ukránok meglephetők lesznek ezen a találkozón. Sajnos ez az EL-kör nem úgy jött össze számomra, ahogy terveztem, de az Európa Liga mindig is sötét ló volt ebből a szempontból. Ezt ráadásul a koronavírus-szünet még jól meg is kavarta… Ember legyen a talpán, aki mindegyik meccs kimenetelét eltalálta.

A mérkőzést élőben nem láttam, de mókás volt, hogy az eredményre a 84. percben néztem rá, akkor 0-0-t mutatott az alkalmazás. Ekkor még joggal reménykedhettem, hogy bejöhet a tippem, amely szűk Wolfsburg győzelmet jelentett.

10 perccel később majd’ leesett az állam a végeredményt látva: 3-0-ra nyertek az ukránok. A három gól a meccs legvégén esett, az első után valószínűleg totálisan feladták a németek a küzdelmet.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mindezt úgy, hogy a 68. perctől kezdve emberelőnyben játszhattak a vendégek, Kocholavát állította ki a játékvezető.

Ennek ellenére a hazaiak a 88. percben megszerezték a vezetést: Dodo érkezett a jobbszélen, középre gurított labdája pont Moraest találta meg, aki kapásból lőtt, a rövidre érkező labdát nem tudta hárítani Casteels.

Két perccel később Konoplyanka adott egy labdát Solomonnak, a teljesen hitehagyott wolfsburgi védők pedig végignézték, ahogy az izraeli csatár megszerzi a Donyeck második gólját.

A 93. percben pedig jött a totális megsemmisülés: A tíz emberrel játszó hazaiak megrúgták harmadik góljukat is. Ismét Moraes volt a gólszerző, aki előbb kicselezte a kapust, majd az üres kapuba gurított.

A Wolfsburg Németországban teljesen másik arcát mutatta, mint az ukránok elleni nyolcaddöntőben, még emberelőnyben sem tudtak bekotorni egy gólt vendéglátóiknak, így nem is lehetett más a végeredmény, mint hazai továbbjutás.

A meccs embere
Moraes - Sahtar Doneck

Ismét könnyű dolgunk van, Moraes két góljával oroszlánrészt vállalt a németek kiejtésében. A brazil csatár szerezte a párharc első gólját még márciusban, most az ő góljával zárult a második találkozó is, szép keretbe foglalta teljesítményét. A mérkőzésen igencsak aktív volt még Marlos, őt később lecserélték, de ha nincsenek Moraes góljai, minden bizonnyal őt mondtam volna a meccs legjobbjának.

Nemsokára érkezik a szerdai játéknap összefoglalójának második epizódja, az Inter – Getafe és a Manchester United – LASK Linz összefoglalóját olvashatjátok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső