EL-összefoglaló: A szerdai mérkőzések – II. rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 07.

Már túl vagyunk az első részen, most következzék a szerdai játéknap estei mérkőzéseinek összefoglalója.

Inter – Getafe: 2-0 (1-0)

G.: Lukaku, Eriksen

Továbbjutott az Inter 2-0-s összesítéssel

Két olyan találkozó is volt az Európa Ligában, amelynek nem volt előzménye, a koronavírus-járvány európai hadjárata miatt az Inter – Getafe és a Sevilla – Roma első felvonása elmaradt. Az a döntés született, hogy ezt a két összecsapást egy meccsen döntik el, semleges helyszínen.

Én magam ezúttal arra tippeltem, hogy az Inter könnyedén túllép majd spanyol ellenfelén, akiknek a La Liga befejezése elég csúnyán sikerült. Félig-meddig jött be a tippem, hiszen az Inter jutott tovább, de hogy könnyedén… Hát, az nem.

Az első húsz-huszonöt perc határozottan a spanyoloké volt, már a 2. percben vezetést szerezhettek volna a madridiak, de Jaime Mata fejesét nagy bravúrral védte Handanovic.

Nem tudott kijönni a szorításból az Inter, sokkal jobban játszott a Getafe. Kábé tényleg 25 perc elteltével kezdtek támadni, de veszélyes helyzetet akkor sem tudtak kialakítani.

Mint derült égből a villámcsapás, úgy jött Romelu Lukaku gólja. A belga támadó jó formában van, tőle várták leginkább a milánói szimpatizánsok a gólokat, nem is okozott csalódást a válogatott csatár.

Bastoni kiugratására startolt rá, árnyékként követte őt Etxeita. A védő azonban nem volt túlzottan határozott, így Lukaku a tizenhatoson belül lőni tudott, a labda pedig Soria kapujában landolt. Könnyen elkerülhető gól lett volna, ha Etxeita egy kissé erőszakosabb.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A második félidő nyíltsisakos játékot hozott. Az Inter már a 48. percben megduplázhatta volna előnyét, de Soria és a védők együttes erővel tisztázni tudtak. A túloldalon újfent Mata veszélyeztetett, újfent fejjel, majd a 73. percben tizenegyeshez jutott a spanyol csapat.

Godin egy beadás után kézzel ért labdába. A játékvezető nem fújt, viszont a VAR rászólt, hogy érdemes lenne megtekinteni az esetet. Taylor játékvezető így is tett, szinte azonnal megszületett a döntés, jöhetett Molina és Handanovic párharca. Amit utóbbi nyert meg, bár pontosabb az, hogy előbbi veszített el. Nem volt szükség a kapus közbeavatkozására, a kissé slendriánul elvégzett büntető a kapufa mellett suhant el. Kívülről. Így maradt az 1-0.

Ez pedig tíz perccel később megbosszulta magát, végleg romba döntve a Getafe egyenlítési álmait.

Cristian Eriksen a 82. percben állt be Brozovic helyett, majd a 83. percben már a kapuba is talált. Dakonam próbált tisztázni a tizenhatoson belül, de a felszabadítás rövidre sikeredett. Erre csapott le a dán irányító, gólja pedig végérvényesen eldöntötte a párharcot.

Az az igazság, hogy ezt a meccsen a rutin döntötte el. Ha kicsit több tapasztalata van a spanyoloknak, nagy vadat ejthettek volna el. Így viszont maradt a szomorú búcsú az Európa Liga küzdelmeitől.

A meccs embere
Samir Handanovic - Inter

Lehet dicsérni Lukakut a góljáért, Lautaro Martinezt az akarásáért, Eriksent amiatt, hogy végül eldöntötte a találkozót, de a mérkőzés embere véleményem szerint az Inter kapusa, Samir Handanovic volt. Sokszor akadályozta meg a spanyolokat abban, hogy gólt szerezzenek, a nagy nyomás alatt is végig a helyén volt, több fontos védést mutatott be a veterán portás.

Manchester United – LASK Linz: 2-1 (0-0)

G.: Lingard, Martial ill. Wiesinger

Továbbjutott a Manchester United 7-1-es összesítéssel

Ole Gunnar Solskjaer csapatának volt a legkönnyebb dolga ezen a visszavágón, hiszen az első mérkőzés Ausztriában meggyőző 5-0-s győzelemmel ért véget. A Manchester mestere így megtehette, hogy a legjobbjait pihentesse és a cseresor lépjen pályára, nagy baj így sem történhet, azt a legvérmesebb Linz-szurkolók sem gondolták, hogy csapatuk számára innen van visszaút.

Az első félidőben nem született gól, rettentően sok hibával játszottak a hazaiak, ami nem meglepő, ebben az összeállításban régóta nem játszottak, ráadásul a pályán levők lábában nem sok játékperc volt mostanság.

A pontatlanságok egy unalmas első félidőt hoztak, komolyabb lehetőségek nélkül. Egyetlen lövést jegyezhettünk fel, a lapos lövést a De Geát helyettesítő Romero védte.

A második félidőben változott a játék képe, leginkább azért, mert Wiesinger találatával megszerezték a vendégek a vezetést. Az 55. percben az osztrák védő egy kipattanót bombázott a kapu bal felső sarkába, nagyon szép találat volt.

Az esetet megelőzően Ighalo szerezhetett volna gólt, illetve volt egy ígéretes beadás is, de arról meg két hazai játékos is lemaradt.

A vendég öröm két percig tartott, az 57. minutumban Juan Mata passzolt Jesse Lingardhoz, aki komótos tempóban indult a kapu felé. Olyannyira komótosan, hogy a lövése pillanatában utolérte őt Wiesinger. Így lett szerencséje az angolnak, a furcsán pattanó labda becsapta a kapust és így egyenlítettek a hazaiak.

Cserélt Solskjaer, behozta Pogbát, később Martialt is, valamint lehetőséget adott fiataljainak is.

A győztes gólt Martial szerezte, ezúttal is Juan Mata adta a gólpasszt, a francia támadó lövésébe még beleért Schlager, a játékszer így épphogy áthaladt a gólvonalon. Solskjaer is jót mosolygott az eseten.

Takaréklángon, B csapattal is felülmúlták a Linzet, készülhetnek a negyeddöntőkre.

Bent van a legjobb nyolcban tehát az FC Köbenhavn, a Sahtar Doneck, az Inter és a Manchester United.

A meccs embere
Juan Mata - Manchester Utd

Nehéz választani, mert igazából egyetlen kiemelkedő teljesítményt sem tudnék mondani. Wiesinger is lehetne, övé volt a mérkőzés legszebb jelenete, azonban a választásom Matára esett, mert két passzából is gól született. Sokszor leírták már a 32 esztendős középpályást, de úgy tűnik, még mindig segítségére tud lenni csapatának.

Következő cikkünkben a csütörtöki mérkőzések összefoglalóját, valamint a negyeddöntő párosításait olvashatjátok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső