Euro 2020 – A Játékosok Értékelése: II. rész

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 09.

Tegnap készítettünk egy kis értékelést a keddi Olaszország – Spanyolország mérkőzésről, ezen cikk pedig az Anglia – Dánia találkozó játékosaival foglalkozik behatóbban. Ugye tudjuk, hogy végül az angolok nyertek, azonban a körülmények finoman szólva is érdekesek voltak. Volt itt minden: Az első bekapott angol gól, ami egy gyönyörű szabadrúgásból született, öngól, hatalmas küzdelem, hősies dánok és harcos angolok, egy érdekes körülmények között született tizenegyes, két labda a pályán meg még sorolhatnánk napestig.

De az eredményről olvashattatok már (ha még nem tettétek meg, ne hagyjátok ki!), jöjjenek az értékelések!

Anglia – Dánia

Sokan sima eredményre számítottak, ám a dánok nagyon kemény küzdelemre késztették Sterlingéket.

Anglia

Gareth Southgate együttese ezen a mérkőzésen szenvedett meg a legjobban az egész tornát figyelembe véve.

Jordan Pickford – 5

Az Everton kapuvédője első gólját kapta az Európa-bajnokságon, de ez még nem indokolná, hogy alacsony pontszámot adjunk neki. Nehéz dolga volt Mikkel Damsgaard szabadrúgásánál, ugyanis a sorfal mellé dán játékosok is beálltak, hogy zavarják őt a kilátásban. Így a bombát későn látta meg, csak hozzáérni tudott a labdához.

Az ötös pontszám inkább a bizonytalanságból, a hibákból fakad, egy alkalommal például majdnem komoly zűrt okozott, amikor a kidobását lefülelték a dánok. Pickford szerencséjére az esetből végül nem lett semmi.

Kyle Walker – 6

A City játékosa inkább a védekezésben jeleskedett ezúttal, a támadások építésében tevékeny szerepet nem vállalt. Magabiztosan mozog a jobbszélen, remekül szűrte meg Damsgaard és Braithwaite próbálkozásait. De azért láttuk már jobb meccsét is.

John Stones – 6

Ami a feladata volt, azt tökéletesen ellátta. Kasper Dolberg ezúttal nem tudott fickándozni, szinte észrevehetetlen volt, nem megjátszható, ez Stones – és Harry Maguire – érdeme.

Harry Maguire – 7

Védőjátéka mellett érdemes kiemelni, hogy a támadásokban is okozott galibát a dán kapu előtt. Egy alkalommal nagyon közel járt a gólhoz, ám Kasper Schmeichel valami emberfelettit nyújtott, és kiütötte a jobb sarokba tartó labdát.

Maguire a sérülését követően került a kezdőbe Tyrone Mings kárára, ám azt kell, hogy mondjuk: Jó döntést hozott Southgate, amikor meglépte a cserét.

Luke Shaw – 7

Folytatta azt a játékot, amit már korábban is láthattunk tőle. Gyakran volt az ellenfél térfelén, kisegítette Sterlinget a bal oldalon, ráadásul a kémia nagyon működik a két manchesteri rivális között. Az EB egyik legjobbját láthatjuk, komoly fejtörést fog okozni, hogy ő vagy Leonardo Spinazzola kerüljön be az álomcsapatunkba. Vasárnap meg lehet bennünket győzni.

Kalvin Phillips – 5

Ez egy kifejezetten gyenge meccs volt a Leeds játékosától. Szörnyen helyezkedett sokszor, a fő feladatát alig-alig tudta ellátni, amíg a dánok a támadásokra nagy hangsúlyt fektettek, addig könnyedén játszották át a középpályát. Előre játékban sem tudunk jót nyilatkozni róla, sok esetben a biztonságra törekedett, hátra, oldalra, a legközelebbi emberhez passzolt. Nem mondjuk, hogy neki kellett volna szervezni a játékot, de egy kis tökösség azért elfért volna.

Declan Rice – 6

Egy fokkal, de tényleg csak egy fokkal játszott jobban, mint Phillips. Nagy nyomás helyeződött rá a dán középpálya részéről, és csak nagyon lassan oldódott fel. A második félidőre valamennyire feljavult, de ez az olaszok ellen édeskevés lesz.

Mason Mount – 6

Mount lelkesedésével soha nincs probléma, úgy érezzük, az esze mellett a szíve is a helyén van, és bár ezúttal nem nyújtott kiemelkedőt, nem tudjuk „korholni” érte. Rengeteget melózott, de láthatóan nem volt jó meccse.

Bukayo Saka – 7

Az ifjú angol a jobbak közé tartozott, lényegében egy gólpasszal zárta a meccset. Sokszor okozott gondot a sebességével, ütemváltásaival, Kjaer öngólja előtt remekül lépett be a védelem mögé. Phil Fodent úgy néz ki, sikeresen kiszorította, a döntőben pedig még nagyobb szerep várhat rá.

Harry Kane – 8

Ő lett a meccs hőse, az UEFA szerint ő volt a mérkőzés legjobbja, mi ezzel azért vitatkoznánk. Mármint, tényleg, fogunk is. Győztes gólja természetesen fontos, és nem volt könnyű megtartani a hidegvérét ekkora teher mellett, de azért a legjobb nem ő volt. Az első gól előtt parádés labdát adott Bukayo Sakának, csak ez a passz egy pluszpontot ért nálunk.

Raheem Sterling – 7

A villámléptű szélső volt az, aki kiharcolta a mindent eldöntő büntetőt, és nekünk pont ez a problémánk. A City játékosa – akire szemet vetett a Real Madrid is – az egész meccsen úgy futott, mint a kengyelfutó gyalogkakukk, és nem csak a sebessége volt figyelemre méltó, hanem az is, ahogy cselez. A tizenegyesnél viszont – véleményünk és mások véleménye szerint – nem volt igazán kontakt közte és Joakim Maehle között. Ez egy picit árnyal a teljesítményén.

Pályára lépett még a meccsen az angolok részéről Jack Grealish, Phil Foden, Jordan Henderson és Kieran Trippier, egyikük sem alkotott olyat, amiről kisregényt kellene írnunk.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Dánia

Jöjjön a torna legszimpatikusabb csapata, Dánia játékosait is végigvesszük!

Kasper Schmeichel – 9

Nálunk ő a mérkőzés embere. Két esetben is hatalmasat védett, először Raheem Sterling kábé négyméteres próbálkozását, majd Harry Maguire fejesét. Nem csak ezen a mérkőzésen nyújtott nagyot, hanem az egész alatt. Talán a finnek elleni gólban volt benne, de ott tudjuk, a dánoknak egészen más járt a fejében…

Andreas Christensen – 5

Ezúttal a Chelsea játékosát jó párszor átjátszották, különösen Raheem Sterling hagyta ott a védőt. Nem bírta tartani a lépést vele, gyakran hagyta szabadon, ez most egy rossz meccs volt a dántól.

Simon Kjaer – 7

Az öngólja ellenére sem tudunk rosszabbat adni neki hetesnél. Szokásosan határozottan lépett fel a technikás angol támadókkal szemben, rengetegszer tisztázott, fellépett a középpályára, hogy lefüleljen pár angol indítást.

Az öngól szerencsétlen szituáció volt, amiért nem lehet hibáztatni. Persze, a dánok nem is teszik.

Jannik Vestergaard – 6

Ahogy a pontszámból is látszik, valahol Kjaer és Christensen között helyezkedett el, nem volt rossz meccse, de kifejezetten jó sem. Saka nem nagyon tudta átjátszani, habár a gólnál épp mögé játszották be a labdát.

Jens Stryger Larsen – 6

Daniel Wass helyére került be az Udinese játékosa, és olyan teljesítményt rakott le az asztalra, hogy bejátszotta magát Hjulmand kezdő tizenegyébe. Ezúttal nem ment neki, szenvedett támadásban és szenvedett védekezésben is.

Thomas Delaney – 7

Ismét fáradhatatlan robotot láthattunk a Dortmund középpályásától, a védőmunkája miatt jár neki a hetes, folyamatosan kisegítette a védőket, Phillips és Rice pedig nem igazán tudott érvényesülni mellette.

Pierre-Emile Hojbjerg – 7

Egy az egyben ugyanazt tudjuk csak leírni róla, mint társáról, Delaney-ről. Nagyot játszott, a jobbak közé tartozott a mérkőzésen.

Joakim Maehle – 7

Ő is hibázott… Elvileg. Összehozott egy tizenegyest, ami tízből kilenc pályán nem az, így negatív hőse lett a találkozónak. Az egész baloldalt bejátszotta, a gólnál pedig határozottan állítjuk, hogy nem szabálytalankodott.

Martin Braithwaite – 6

Ha az akarást pontoznánk, akkor egyértelműen tíz pontot kapna a Barcelona játékosa, de az összkép már korántsem volt ilyen jó. Hajtott, küzdött, ám legtöbbször sikertelenül próbált Stones és Maguire eszén túljárni.

Kasper Dolberg – 5

Őt ezúttal szimplán kivették a játékból. Azért így is eljutott pár kapura lövésig, de veszélyes ezek közül egy sem volt. Gól nélkül zárt, de egyértelmű, hogy a kezdőben a helye ebben a válogatottban.

Mikkel Damsgaard – 8

Még csak 21 esztendős, és máris mennyi rutin szorult belé. Nem hiába érdeklődik iránta a Barcelona is, Mikkel Damsgaard a mostani EB egyik legfényesebben ragyogó csillagává vált. Lehetséges, hogy ő mondhatja el magáról egyedül, hogy bevette az angol hálót, az a gól pedig élményszámba ment. Nagy jövő előtt áll a Sampdoria játékosa…

Kasper Hjulmand mind a hat cserelehetőséget kihasználta, így pályára lépett még Daniel Wass, Yussuf Poulsen, Christian Norgaard, Joachim Andersen, Mathias Jensen és Jonas Older Wind.

Hamarosan, két nap múlva már döntő, és lezárul egy fejezet, véget ér az Európa-bajnokság és kiderül: Olaszország vagy Anglia ülhet fel Európa trónjára.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső