EURO 2020 – A kimaradók álomtizenegye

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 12.

Tegnap este 9 órakor útjára indult a labda Rómában, a Stadio Olimpicoban, kezdetét vette a 16. Európa-bajnokság. Olaszország magabiztosan győzte le Törökországot, ma pedig már igazi meccsdömpingben lesz részünk, három találkozó vár ránk.

Gondolkoztunk, és beszélgettünk arról, hogy mennyi jó futballista kénytelen kihagyni a mostani EB-t, és gondoltuk, összerakjuk a mi álomtizenegyünket. Nem mi találtuk fel a spanyolviaszt, ezt mások is megtették, a különbség csak annyi lesz azokhoz a kezdőkhöz képest, hogy itt azokból a futballistákból szemezgettünk, akiknek a csapata kijutott, ám ők valamiért mégis kimaradtak a keretből.

Tehát, nálunk nem fogtok találkozni Erling Haaland vagy Sergej Milinkovic-Savic nevével, ugyanis sem Norvégia, sem pedig Szerbia nem kvalifikálta magát a tornára.

Lássuk a Sportfogadásonline csapatának kezdő tizenegyét az EB-ről lemaradó játékosokkal!

A kapus

Marc-André ter Stegen

A német válogatottban megvan a hierarchia, jelenleg Manuel Neuer, a Bayern München portása számít az elsőszámú választásnak, de a jövő embere egyértelműen Marc-André ter Stegen. Hamarosan át fogja venni a stafétát Neuertől, de nem a mostani Európa-bajnokságon. A Barcelona hálóőre a torna helyett a kést választotta, a nyár folyamán megműtik a térdét, amelyet a klubjának orvosi stábja mindenképp javasolt a számára. Így bármennyire fájdalmas volt a döntés, ter Stegen önként marad le az EB-ről.

A védők

Virgil van Dijk

Talán sokan emlékeztek az októberi Everton – Liverpool találkozóra. Ezen a mérkőzésen szenvedett súlyos sérülést Virgil van Dijk, a Liverpool és a holland válogatott betonkeménységű védője, miután Jordan Pickford kegyetlenül maga alá gyűrte a védő térdét.

A mérkőzést követően Jürgen Klopp már jelezte, nagy lehet a gond, a térd ugyanis „nem nézett ki jól”. Hamar ki is derült, hogy a német mesternek igaza van, van Dijk keresztszalagja elszakadt, műteni kellett, és 7-8 hónapra becsülték a felépülés idejét.

A sérülés és a kerethirdetés között egészen pontosan 226 nap telt el, ami hét és fél hónapot jelent. Van Dijk azóta felépült, ám állapota még mindig nem százszázalékos, így Frank de Boerral egyeztetve úgy döntöttek, a holland inkább a teljes felépülésre koncentrál, hogy a következő szezont teljes erőbedobással kezdhesse meg.

Sergio Ramos

A Real Madrid és a spanyol válogatott kapitánya volt az egyik legmeglepőbb húzás Luis Enrique részéről. Rendben, hogy Ramos már 35 esztendős elmúlt, de Zinedine Zidane az egész szezonban számított rá, a spanyol válogatottban védő létére a selejtezők során ő szerezte holtversenyben a legtöbb gólt, az egész csapat mentális vezére. Ám Luis Enrique kihagyta őt a tavaszi sérülésére hivatkozva.

Tény és való, hogy tavasszal elég sok meccset kihagyott, de a Villarreal elleni utolsó La Liga meccsen már a kispadra leülhetett, az állapota minden bizonnyal azóta már bőven kielégítő. Csak épp a szövetségi kapitány gondolta másképp.

A spanyol válogatottnál kialakult koronavírus-helyzet miatt Luis Enrique még tartalékokat is behívott, de ekkor sem csöngetett a postás a Ramos-rezidencián. Érdekes döntés, mert még ha egy percet sem játszik, a tekintélyével, rutinjával tudott volna segíteni az átalakulóban lévő spanyol csapaton.

Davide Calabria

Az AC Milan saját nevelésű védőjének piros és fekete vér folyik az ereiben, saját állítása szerint szeretne a Milan szimbólumává válni. Az esély megvan rá, fokozatosan egyre több mérkőzésen vett részt, idén Stefano Pioli alapembere volt, 32 bajnokin játszott.

Annak ellenére, hogy fél Olaszország „kampányolt” a védő bekerülése érdekében (az olasz szövetség Twitter fiókját ellepték a Calabriát támogató üzenetek, és nem csak Milan drukkerektől) Roberto Mancini már a bő keretben sem számított rá.

Azóta kiderült, hogy Calabriát sérv miatt meg kellett műteni, a felépülése hat hetet vesz majd igénybe nagyjából.

Igaz, hogy leginkább a védelem jobboldalán bevethető, de ennyi alkotói szabadságot hadd kérjünk tőletek!

A középpályások

Szoboszlai Dominik

Mit is írhatnánk? A legfájóbb hiányzónk. A magyar válogatott az ő gólja miatt szerepel az Európa-bajnokságon, ível felfelé a karrierje, aláírt Lipcsébe, most mégsem lehet ott a társakkal. A remény élt egy darabig, a bő keretbe természetesen bekerült, de már akkor mondta Marco Rossi, ha a keretszűkítéskor úgy látja, nem tud a csapat segítségére lenni, akkor Szoboszlai nem fog részt venni az Európa-bajnokságon.

Rossi – nagyon korrekt módon – nyilatkozta azt, hogy sem, mint edző, sem, mint ember nem teheti kockára a fiatal középpályás karrierjét, jelen pillanatban ez a felelős döntés. Bízzunk abban, hogy látjuk még nagy tornán az RB Leipzig középpályást. Mondjuk Katarban?

Ó, és még egy dolog: Szoboszlai nem csak nálunk került be a legjobbak kimaradók közé: A méltán híres L’Equipe is hasonlóan gondolkozott.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Tanguy Ndombele

Didier Deschamps nem sok meglepetést okozott a kerethirdetéskor, egyedül Karim Benzema visszatérése okozott felhördülést, mindenki másra lehetett számítani. A középpálya tengelyében azonban talán helyet érdemelt volna Houssem Aouar mellett Tanguy Ndombele, a Tottenham középpályása.

A Lyonból szerződtetett középpályás első szezonjában még nem számított alapembernek a londoni csapatban, ám idén már 46 mérkőzésen kapott szerepet. Ha csak tartaléknak is, de szerintünk elfért volna a szűkített keretben is.

Anthony Martial

Maradunk Franciaországnál, ugyanis a Manchester United játékosa sem került be az EB-n résztvevők névsorába. A szélsőként és ékként is bevethető Martialnak nincs szerencséje a nagy tornákkal, a 2018-as VB-ről is épphogy lemaradt, így minden erejével azon volt, hogy a mostani utazó keretben benne legyen. Benne is lett volna – mondta Deschamps -, de a márciusi sérülése után (amelyet Kazahsztán ellen szedett össze) nem tudta visszanyerni százszázalékos állapotát.

Martial rosszul éli meg, hogy nem lesz ott a csapattal, de innen szép felállni. Talán majd Katarban már sikerül!

Marco Reus

A Borussia Dortmund játékosa valóságos legenda a sárga-feketéknél. Ő viseli a csapatkapitányi karszalagot, és biztosak vagyunk benne, hogy még ennél is komolyabb karriert csinálhatott volna magának, ha nem ennyire sérülékeny. Nálunk ő lett az irányító – bár ő a csatárok mögött bárhol előfordulhat.

Ter Stegenhez hasonlóan ő maga kérte, hogy Löw ne vigye magával az EB-re, ugyanis ez a szezon igazán megterhelő volt számára. Reust idén – hála Istennek – végre elkerülték a sérülések, igazi kapitánya volt a Dortmundnak, amellyel végül német kupát nyertek, és a bajnokságot is Bajnokok Ligája indulást érő helyen fejezték be.

A 31 éves középpályás maga jelentette be Instagramon, hogy ő és Löw közösen hozták meg a döntést, első az egészség.

Mason Greenwood

Itt egy másik delikvens, aki maga kérte, hogy otthon maradhasson. A Manchester Unitedbe üstökösként berobbanó, még mindig pofátlanul fiatal szélsőre számított volna Gareth Southgate, ám egy sérülés őt is megakadályozta, ezért ő is felelős döntést hozva visszamondta a szereplést. 19 éves, az egész karrier még előtte, őt is biztosan látjuk még a háromoroszlánosok mezében.

Csatárok

Iago Aspas

Értetlenül állunk a történtek előtt, és Luis Enrique nem először készteti fejvakarásra az embert. Iago Aspas nem egy nagycsapatban játszik, nem egy világhírű klub játékosa, mégis rengetegen követelték, hogy az idei EB-re utazó keretben kapjon helyet. A csatárként, és hamis kilencesként is boldoguló játékos az egyik legjobb szezonját hozta el, a Celta Vigo végre nem a kiesés ellen küzdött, Aspas pedig egyénileg is remekül szerepelt.

Összesen 27 kanadai ponttal zárt, 14 gólt szerzett és 13 alkalommal hozta kihagyhatatlan helyzetbe a csapattársait, ezzel pedig a La Liga gólpasszkirálya lett.

Véleményünk szerint ez a legmegkérdőjelezhetőbb döntése a spanyolok szövetségi kapitányának.

Zlatan Ibrahimovic

Végül jöjjön a svéd támadó, akiről megmondtuk már korábban, hogy itt fog szerepelni. Zlatan Ibrahimovic nem mai gyerek, lassan már negyven éves, mégis úgy futballozik, mintha 25 lenne. Mármint a szíve viszi előre, a teste viszont egyértelműen fárad, ami nem csoda, mi csak szeretnénk olyan fizikummal rendelkezni ennyi idősen, mint a svéd.

Kimaradása is emiatt van, korábbi sérülése nem jött helyre, de egyet se féljünk, a legendás játékost szeptembertől továbbra is láthatjuk az AC Milan mezében.

Ez lett volna a mi álomtizenegyünk, és bár még szövetségi kapitányt és cseréket is akartunk írni, de inkább menjetek, bontsatok egy sört meg egy szotyit, mert hamarosan kezdődik a Wales – Svájc, az A csoport második meccse.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső