EURO 2020 – A második kör legjei!

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 24.

Ahogy az első forduló után, most is készültünk egy kis összeállítással, ahol az érdekesebb momentumok kerülnek egy helyre. Nincs két ugyanolyan meccs, így ebben a sorozatban nincs két állandó „leg”, egyedül a gólok tekintetében, ott azért az ember könnyedén tud választani. Most is tudtunk.

És igen, tudjuk, hogy a mai napon véget ér a harmadik kör, de ahogy az álomcsapatunknál már megjegyeztük, kissé sűrű napok vannak mögöttünk. Nemsokára az utolsó körről is beszélgetni fogunk.

A második forduló három legszebb gólja

3.: Cristiano Ronaldo – Portugália – Németország

Az első körben is a harmadik helyre fért fel az ötszörös Aranylabdás találata, és most is úgy találtuk, hogy itt a helye, de születtek ennél azért szebb gólok.

A mellékelt videóban az látszik, hogy Cristiano Ronaldo milyen sprintet vág ki, miután felszabadítanak egy német szöglet után. 97 métert tett meg 10 másodperc alatt a saját tizenhatosától az ellenfél ötöséig.

Maga az akció is szépségdíjas – különben nem kerülne be ide -, ahogy lényegében három passzal jutnak el A-ból B-be.

A remekbeszabott gól ellenére Portugália 4-2-es vereséget szenvedett, de erről még lesz szó ebben a cikkben.

2.: Kevin De Bruyne – Dánia – Belgium

A belga irányító, Kevin De Bruyne sérülése miatt az első mérkőzésen – Oroszország ellen – nem szerepelhetett, és a dánok ellen is csak a kispadra ült le.

A csapat szenvedett, így Roberto Martinez úgy döntött, itt az ideje bevetni a nagyágyút. De Bruyne pedig jött, látott és győzött. Elsőként kiosztott egy gólpasszt, majd maga is betalált egy formás akció végén.

1.: Aleksey Miranchuk – Finnország – Oroszország

Azóta már tudjuk, több ilyen gólt orosz játékostól nem láthatunk a tornán, mivel Cherchesov legénysége utolsó helyen végzett a B jelű csoportban.

Ez a gól azonban megérdemli, hogy a legszebbnek válasszuk. Nem csak szép, de fontos is volt, hiszen ezzel tartották életben továbbjutási esélyeiket az oroszok.

Más kérdés, hogy a harmadik körben aztán nagyon csúnyán kikaptak a dánoktól…

A forduló legnagyobb védése

A forduló kapusának mi Gulácsi Pétert választottuk, aki valóban remekül védett a világbajnok francia válogatott ellen, és volt is egy pár remek védése, de a forduló védésének nem az ő, hanem Danny Ward megmozdulását választottuk.

A walesiek kapusa Törökország ellen mutatta meg, hogy hiába nem játszik szinte semmit a klubcsapatában, védeni nem felejtett el. 1-0-s walesi vezetésnél Törökország végezhetett el szögletet, a hosszúra szálló labdát pedig Merih Demiral nagyszerűen fejelte meg. De nem eléggé, Ward remek mozdulattal lökte oldalra a labdát, megmentve csapatát a góltól és az egyenlítéstől…

Ez a védés is közrejátszott abban, hogy végül Wales a legjobb 16 közé tudott jutni.

A forduló legpechesebb csapata

Bizonyára kitaláltátok, hogy ez a cím kit illet meg: Portugáliát. Németország ellen játszotta második csoportmeccsét Fernando Santos csapata, és jól is állt a szénájuk – Cristiano Ronaldo góljának köszönhetően 1-0-ra vezettek –, ám a négy perc alatt két gólt is kaptak. Ez már önmagában pech, de ha hozzátesszük, hogy mindkét esetben saját játékosuk talált a hálóba… Na, az már igazán szerencsétlen szituáció.

Rubén Dias a 35. percben, Raphael Guerreiro a 39.-ben mattolta saját kapusát, így a félidőre a Nationalelf vonulhatott előnnyel a szünetre. A védelmet megették reggelire Kai Havertzék, a második félidőben még két gólt szereztek, igazi kiütés lett a vége.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A forduló legnagyobb csele

Nem is egy cselről, hanem kettőről van szó. Gareth Bale volt az, aki a Törökország elleni mérkőzés legvégén kétszer is ugyanazzal a kombinációval, csellel etette meg Demiralékat. Először még tudtak a félholdasok tisztázni, ám másodszor is elsütötte ugyanezt Bale, passzából pedig Roberts gólt szerzett.

A forduló csodacseréje

Kicsit fentebb már megemlékeztünk Kevin De Bruyne teljesítményéről, de külön ki kell őt emelni, mint az ember, akinek pályára küldése sorsfordító lett. A Dánia elleni meccsen nem igazán találta magát Belgium, és a City irányítója kellett ahhoz, hogy meg tudják fordítani a találkozó állását. De Bruyne igazi vezér volt, gólpassza után győztes gólt rúgott, és külön szimpatikussá tette őt az, hogy ünneplésekor visszafogottan viselkedett, tekintettel a Christian Eriksennel történtekre.

A forduló legnagyobb csodája

Skócia pontszerzése Anglia ellen eltörpül ahhoz képest, hogy Magyarország a Puskás Arénában 1-1-et játszott a világbajnok Franciaországgal. A srácok igencsak kitettek magukért, egy percig nem álltak le, rengeteg futással és harcias, odaadó játékkal próbálták kompenzálni a tudásbeli különbséget a két csapat között.

Fiola Attila egy országot tett boldoggá góljával, Nego Loic kifutott a világból, olyan sebességgel volt képes száguldani, Nagy Ádám nem gyorsan, hanem sokat fut, Sallai Roland meg a legtöbb sikeres cselt mutatta be az EB-n. A legnehezebb csoportba kerültünk, és ma este akár tovább is juthatunk. Mi is tudjuk, hogy nem mi vagyunk a Németország elleni meccs esélyesei, de 2016 után újra lett miért büszkének lennünk. Ez pedig múlt a franciák elleni csodán is.

A forduló szurkolótábora

Naná, hogy a mieink. Volt szerencsém ahhoz, hogy a mérkőzést a helyszínen tekintsem meg, illetve ahhoz is, hogy előtte a Hősök teréről átsétáljak a szurkolókkal a Puskás Arénáig. A hangulat mindenhol elképesztő volt, a himnusz éneklésekor a hideg futkosott a hátamon, az pedig egy remek érzés volt, amikor a mérkőzés után a távozó franciák odajöttek pacsizni a magyarokkal. Szóval ez a díj félig-meddig az övék is. De inkább a miénk…

A forduló legjobb játékosa

Ez megint egy nehéz, próbálunk szigorúan az adatokra támaszkodni. Nálunk egy olyan játékos lett a befutó, aki az álomcsapatunkban is helyet kapott (micsoda meglepetés), ő pedig nem más, mint Robin Gosens. A német válogatott balbekkjének elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy csapat 4-2-re nyert a portugálok ellen, három gólban is főszerepet játszott.

Képzeletbeli listánk második helyét Manuel Locatelli tölti be, aki Svájc ellen kétszer is kapuba talált, a dobogó harmadik helyére pedig Kevin De Bruyne, akiről már kétszer is szót ejtettünk ebben a cikkben…

Hamarosan kezdődnek az E csoport mérkőzései, utána pedig jön a számunkra legfontosabb találkozó, a Németország – Magyarország összecsapás. Hajrá, magyarok!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső